Autor |
|
|
kamilteau
Wiek: 34 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
|
Wysłany: 2008-03-22, 22:30 [Harmonijkarz/Bluesman] Rod Piazza
|
|
|
Z istnienia takiego kogoś jak Rod Piazza zdawałem sobie sprawę już dawno, ale dopiero wczoraj naszło mnie, żeby trochę go posłuchać.
http://pl.youtube.com/wat...feature=related - Rod Piazza & The Mighty Flyers, poza Rodem moim zdaniem na uwagę zasługuje wymiatająca na klawiszach Honey Alexander
http://pl.youtube.com/wat...feature=related - po prostu kawał dobrego bluesa |
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
|
|
|
|
|
|
#Maciekdraheim
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2008-03-22, 22:55 Odp: [Harmonijkarz/Bluesman] Rod Piazza
|
|
|
Piazza jest nieziemski. Płyty, np. For the chosen who, czy Thrill Ville wymiatają! |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
|
|
|
gilva53
|
Wysłany: 2008-03-25, 11:28 Odp: [Harmonijkarz/Bluesman] Rod Piazza
|
|
|
Z ogromną przyjemnością chciałem poinformować wszystkich (którzy jeszcze o tym nie wiedzą), że Bartek "Boruta" Łęczycki, po raz trzeci z rzędu, został zwyciezcą plebiscytu kwartalnika Twój Blues na najlepszego, w Polsce, harmonijkarza roku 2007!!! Zwieńczeniem plebiscytu, połączonym z wręczeniem trofeów będą dwa ogromne koncerty w Chorzowie i Zakopanem. Moja radość wynika stąd, że miałem przyjemność, kilka razy, uczstniczyć w kapitalnych warsztatach prowadzonych przez Bartka w Otwocku. Z tego powodu przywłaszczyłem sobie samozwańczo miano ucznia tego genialnego muzyka i harmonijkarza. To u jego boku, w maju ubiegłego roku, katowałem do znudzenia "kurki trzy", starając się trafiać pracyzyjnie w pojedyncze kanały. Bartek demonstrował nam też, nieco później, sposoby wykonywania obniżeń (podciągów).
Starając się być maksymalnie obiektywnym uważam, że najwybiBartosz Łęczycki jest [b]jednym z najwybitniejszych harmonijkarzy w Europie i... na świecie![/b]!! Już teraz, będąc młodym człowiekiem gra wszystkie gatunki muzyki, posługuje się swobodnie takimi technikami jak overblow i overdraw. Zachęcam przy tej okazji do odwiedzania mojego kanału w You Tube, gdzie kunszt Bartka wyłożony jest bardzo przystępnie.
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ "Nie ma rzeczy trudnych, są tylko niedostatecznie wyćwiczone" (Bartosz Łęczycki) |
|
|
|
|
jasiek
|
Wysłany: 2008-03-25, 15:52 Odp: [Harmonijkarz/Bluesman] Rod Piazza
|
|
|
No ładnie wymiata przyjemnie słuchać co robi z harmonijką ;] |
_________________ "Te same mury od rana, te same stoły odrapane" |
|
|
|
|
gilva53
|
Wysłany: 2008-03-25, 16:28 Odp: [Harmonijkarz/Bluesman] Rod Piazza
|
|
|
Przepraszam, nie tu gdzie trzeba wpisałem posta. Widzę, że nasz "jasiek" to przy mnie pikuś |
_________________ "Nie ma rzeczy trudnych, są tylko niedostatecznie wyćwiczone" (Bartosz Łęczycki) |
|
|
|
|