Autor |
|
 |
Szczotker 
|
|
 |
|
|
 |
Pawelek 

|
Wysłany: 2007-06-19, 20:39 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Ja mam takie coś, chyba nawet identyczne. Kumpel mi załatwił. Generalnie fajna sprawa, tylko trochę drogo to wygląda , ale jak masz kasę to bierz śmiało - spełnia swoją rolę i jest nawet wygodne [siedzę sobie przed kompem i gram pisząć ]. |
_________________ lanss, lanss
http://www.lastfm.pl/user/harpp/ |
|
 |
|
 |
Sieja1234 

|
Wysłany: 2007-06-20, 08:16 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Ja widziałem w jakimś sklepie internetowym, jak szukałem dla kumpla tanich harmonijek, za 19.90 taki sprzęt |
|
 |
Duduś 
|
Wysłany: 2007-06-20, 15:16 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
To jest fajna rzecz jak się gra na gitarze lub innym instrumencie... Z uchwytami grał np. Bob Dylan lub wokalista/gitarzysta/harmonijkarz zespołu Stare Dobre Małżeństwo i nawet fajnie im wychodzi... Ale nie można robić wibrata ręcznego...
pzdr |
|
 |
|
 |
Sieja1234 

|
Wysłany: 2007-06-20, 20:23 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
No co poniektórzy (ja) mają problem grać na gitarze i śpiewać naraz, żeby bić nie mylić, to jakbym zaczął grać na dwóch naraz to zupełnie dwie inne rzeczy by mi wyszły |
|
 |
Pawelek 

|
Wysłany: 2007-06-23, 11:13 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Niech moderator przerzuci temat do Sprzęt - dodatki.
Po czym niech łaskawie usunie ten post. |
_________________ lanss, lanss
http://www.lastfm.pl/user/harpp/ |
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2007-08-28, 15:33 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
moim zdaniem albo jedno albo drugie trzeba miec dwie ręce nie można robić wibrata ręcznego..... |
Ostatnio zmieniony przez SZCZYPIOR 2007-08-29, 17:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
 |
Faaraon 

|
Wysłany: 2007-08-28, 21:57 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Pozostaje przeponowe, językowe i gardłowe.
Żeby grać na uchwycie i gitarze naraz trzeba perfekcyjnie, bez zastanowienia i potknięć grać na gitarze. Pozniej trochę wprawy, przy ewentualnej sytuacji jakby nie wychodziło i perfekt gwarantowany!
Nie polecam tych uchwytów z brata. Choćby ze względu na cenę - kosztują 50 zł, bo są Hohnera. Na allegro można dostać już od 20 zł nowe, bez firmy. |
|
 |
|
 |
Marlionkk 
|
Wysłany: 2007-08-28, 22:51 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
NIe no...ja niewiem czemu ludzie używają uchwytów na harpa
MI sie wydaje że jak sie gra na 2 instrumentach to psuje koncentracje...
Na jednym instrumencie lepiej grać mi sie zdaje.
Ja bym nigdy nie używał tego urzadzenia bo nie mam podzielnej uwagi |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 34 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2007-08-28, 22:55 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Niektórzy gitarzyści chcą urozmaicić swoją grę i w tym celu korzystają z takich uchwytów. Dzięki temu można zrobić jedno osobowy band. Przykładowo Jan Kyks Skrzek na jednym z koncertów grał na klawiszach i jednocześnie na harmonijce na stojaku. Obie czynności wychodziły bardzo dobrze. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2007-08-29, 09:03 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
ćWICZYC ćWICZYć I JESZCZE RAZ ćWICZYC WTEDY WYJDZIE |
|
 |
kamilteau 

Wiek: 33 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
|
Wysłany: 2007-09-29, 16:52 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Też mam takie cudo, ale raczej go nie używam. Zapewne to dobra rzecz gdy się gra na gitarze, ale moim zdaniem bardzo zubaża to możliwości instrumentu. Ja najlepiej się czuję gdy mam harpa w rękach i mogę w 100% kontrolować każdy dźwięk |
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
 |
|
 |
|
 |
yama46 
|
Wysłany: 2008-02-18, 20:19 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Ja dostałem ostatnio takie cóś firmy tombo i powiem tyle: świetne!
Pomijam granie na gitarze z tym bo początki są trudne (ale idą w dobrym kierunku ;P ) ale zajmę się inną sprawą. Mianowicie choćby teraz jak piszę na PC mogę bezproblemowo pisać i grać. Znaczy się coś pięknego ;P |
_________________ Skazany na bluesa... |
|
 |
|
 |
Sylvan 
|
Wysłany: 2008-06-29, 16:26 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Maciekdraheim napisał/a: | Niektórzy gitarzyści chcą urozmaicić swoją grę i w tym celu korzystają z takich uchwytów. Dzięki temu można zrobić jedno osobowy band. Przykładowo Jan Kyks Skrzek na jednym z koncertów grał na klawiszach i jednocześnie na harmonijce na stojaku. Obie czynności wychodziły bardzo dobrze. |
O tak Kyks rządzi gry gra na klawiszach i na harmonijce razem Nawet na jednym koncercie udało mi sie zdobyć jego autograf xd co trudne nie było bo on ma doskonały kontakt z publicznością
http://starymarzyciel.wrz..._-_to_byl_chlop oposluchajcie se jak gra na harmonijce i klawiszach naraz. |
|
 |
|
 |
VeLvet 

|
Wysłany: 2008-07-07, 16:58 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Według mnie to kupuj bez zastanawiania, ale nie uzywaj tego do zwykłej gry bez drugiego instrumentu... lepiej potrzymac w łapkach harpa =p |
|
 |
|
 |
Tysek 
Wiek: 30 Posty: 79 Otrzymał 1 punkt(ów) Skąd: Sierakowice
|
Wysłany: 2008-07-07, 17:05 Odp: Uchwyt do harpa
|
|
|
Marlionkk napisał/a: | MI sie wydaje że jak sie gra na 2 instrumentach to psuje koncentracje... |
Wiem, że to stary post, ale uważam, że warto go odkopać. A mianowicie uważam, że wręcz przeciwnie - gra na dwóch instrumentach nie psuję koncentracji. Co więcej gra na dwóch (lub więcej) instrumentach wyrabia podzielność uwagi. |
|
 |
|
|