Autor |
|
 |
Atydea 

|
Wysłany: 2007-11-15, 23:06 Suzuki Winner
|
|
|
Witam,spotkał się ktoś z Was z harmonijką suzuki winner w tonacji C 16-kanałowej? Obecnie posiadam coś takiego,usiłuję wydobywać jakieś dźwięki ale zastanawiam się nad 10-kanałową Hohner Blues Band na początek nauki,zaznaczam że tę Suzuki kupiłam w sklepie muzycznym za 30-40 zł. Jak ktoś miał kiedykolwiek do czynienia z nią,to niech napisze coś więcej o niej może...Pozdrawiam...
/Atydea |
|
 |
|
|
 |
Andrew 
|
Wysłany: 2008-03-26, 22:34 Odp: Suzuki Winner
|
|
|
Akurat posiadam takową harmonijkę.
Kupiłem ja jakieś 3 lata temu. O dziwo jest to bardzo trwała harmonijka, ponieważ jeszcze dobrze brzmi po tylu latach używania, aczkolwiek nie gram na niej zbyt często. Jak dobrze sie zagra na niej Bluesa to brzmi nawet prawie jak chromatyk- (mówię o graniu Blokingiem).Z tego właśnie powodu lubię na niej grac. Nawet podciągi można na niej wykonywać. choć nie tak łatwo jak na harmonijce diatonicznej 10cio kanałowej. Ogólnie jest to bardzo dobra harmonijka. jeśli się o nią dba to posłuży bardzo długo. Mi jeszcze pewnie posłuży może następne 3 lata a może więcej jeśli jej nie będę eksploatował zbytnio.
Polecam!!!!!!!!! |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): Cadogan |
 |
plang 

|
Wysłany: 2009-12-26, 11:38 Odp: Suzuki Winner
|
|
|
Ja również mam 16-kanałową harmonijkę. Nie jest tak źle powoli się przyzwyczajam. Jedyny problem to wydobycie 1 dźwięku zazwyczaj trafia się na 2 albo 3. |
_________________ Lubię pisać na forum.
 |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): punkcik |
 |
ezamel
|
Wysłany: 2011-01-14, 18:39 Odp: Suzuki Winner
|
|
|
Hej! Potrzeba mi pomocy przy harmonijce właśnie z tego tematu
Suzuki Winner 16 w C...
Ni cholery nie wychodziło mi nic z tabulatur, ale za to ze słuchu w końcu cośtam wydmuchałem. Okazało się, że mam inne dźwięki i pytanie do Was - o co chodzi?
Mam:
E G C E G C E G
A H D F A H D F
czyli dziurki 2-7 to "standardowe" 3 - 8, a 8 to 9... Hmmmm |
|
 |
|
|