Autor |
|
 |
Conex 

|
Wysłany: 2007-06-05, 18:10 Sklep muzyczny
|
|
|
Witam
Byłem dziś w sklepie muzycznym (w Tychach) i mam dla Was ciekawe niusy
Po 1. Hohner generalnie zszedł na psy i NIE warto skupiać uwagi na ŻADNYM modelu. "Hohner jest jak coca-cola- wszyscy go znają, co nie znaczy że jest dobry"
Po 2. WSZYSTKIE harmonijki hohnera są "niestrojone"
Po 3. "Harmonijka jest jak struna w gitarze... kiedy się rozstroi [nawet jeśli chodzi tylko o jeden stroik]- nie ma co sie z tym bawić tylko wyrzucić i kupić nową."
Dajcie spokój... Nie mogłem po prostu tego słuchać... Co ciekawe- mają na stanie sporo hohner'owskich modeli Kiedy powiedziałem kolesiowi, że przecież choćby taki Marine Band- bardzo dobrze brzmi, usłyszałem "te harmonijki w ogóle się nie stroją". Po prostu śmiech na sali
Jedynym plusem były przystępne ceny i dostępność różnych modeli harmonijek [od hohnerów, przez suzuki i tombo, po lee oscary].
Jeśli nie spadliście z krzesła kiedy to czytaliście- chętnie przeczytam Wasze komentarze na temat |
_________________ | PrezentPrzez.Net -> Koniec z nietrafionymi Prezentami!
| Portfolio graficzne
| Lepsze wyniki w wyszukiwarkach
| Świat gorących samochodów |
|
 |
|
|
 |
Pawelek 

|
Wysłany: 2007-06-05, 18:27 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Muszę cię zaskoczyć, ale po części zgadzam się w punkcie 1. Mój Pro Harp, padło jednym słowem. Niewygodnie się gra, nawet niebezpiecznie [przecięłem od wewnątrz wargę ostatnio] - wiem przesadzam ;], dźwięk lipny w porównaniu do innych harpów.
Cóż, może trafiłem na trefny model, ale zraził on mnie do Hohnerów. Chociaż ostatnio grałem na Maryni kumpla i nawet dawała radę.
Punkt 2, hmmm pan nie zna się na harmoszkach.
Punkt 3 weźmy na logikę. Przecież mu chodzi o to, żebyśmy wydawali więcej kasy - on zarabia. |
_________________ lanss, lanss
http://www.lastfm.pl/user/harpp/ |
|
 |
|
 |
Włóczykij 

Wiek: 30 Posty: 154 Otrzymał 1 punkt(ów) Skąd: Gorzów WLKP
|
Wysłany: 2007-06-05, 19:13 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Po 3. "Harmonijka jest jak struna w gitarze... kiedy się rozstroi [nawet jeśli chodzi tylko o jeden stroik]- nie ma co sie z tym bawić tylko wyrzucić i kupić nową."
To mnie rozwaliło |
|
 |
Duduś 
|
Wysłany: 2007-06-05, 19:19 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Conex napisał/a: | Po 3. "Harmonijka jest jak struna w gitarze... kiedy się rozstroi [nawet jeśli chodzi tylko o jeden stroik]- nie ma co sie z tym bawić tylko wyrzucić i kupić nową." |
Tak jakby się nie dało nastroić...
Conex napisał/a: | "Hohner jest jak coca-cola- wszyscy go znają, co nie znaczy że jest dobry" |
Ja osobiście lubię Coca-Cole...
pdr |
|
 |
|
 |
Conex 

|
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 34 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2007-06-05, 20:04 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Sprzedawcy może się wydawać, że nie stroją ale tak jest pomyślany strój na harmonijce. Mało który dźwięk odpowiada wzorcowemu, żeby harp dobrze brzmiał w każdej sytuacji. Różnice w strojeniu są na stronei Krzysztofa Gąszewskiego. Niektóre dźwięki na takiej Marine Band rozjeżdżają się ze wzorcowymi nawet o 12 centymów, ale taka jest natura harmonijki! Jak ktoś chce idealnego stroju do grania melodycznego, niech kupi Golden Melody. A Hohner jak zauważył, że się na nim psy wiesza, to się poprawił nieco. A z tą niemożnością strojenia sprzedawca jest znowu w błędzie. Tabela strojenia, tuner, papier ścierny i można stroić. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Conex 

|
|
 |
|
 |
Rzeszot 

|
Wysłany: 2007-06-05, 21:04 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
TOMBO to firma która jest dystrybutorem (i producentem?) LeeOscar'ów |
_________________ "Obecnie bluesmani wolą pokazać w swojej grze jakich technik się nauczyli, zapominając o przekazywaniu przez muzykę swoich uczuć. Sam się do tego przyznaję..." Khalif Wailin' Walter |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

|
Wysłany: 2007-06-05, 21:12 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Producentem również. Lee Oskar to Tombo zaprojektowane i sygnowane przez muzyka, po którym przejęło nazwę. Ot cała filozofia . |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Conex 

|
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2007-08-29, 19:14 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
rozstrojona strune trzeba wyrzucic hmmm....LOL... |
|
 |
Totalny Amator 

Wiek: 44 Posty: 30 Otrzymał 4 punkt(ów) Skąd: TYCHY/ ŻYWIEC
|
Wysłany: 2007-10-26, 01:31 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
hej niemow ze tem koles z luzaka ci tak powiedzial. przeciez luzak to najbardziej profesjonalny sklep muzyczny w tychach (chyba jedyny)sam kupilem tam mojego silver stara. prosze powiedz ze jest jeszcze jakis inny sklep w tychach i ze to wlasnie tam :):).
Bongosy tez w luzaku kupilem ale nie mowil mi ze jak sie rozstroja to mam je wyrzucic |
|
 |
|
 |
Conex 

|
Wysłany: 2007-10-26, 13:20 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
W Tychach są 3 sklepy muzyczne
Co do Luzaka- sam kupiłem tam Marine (powiem więcej- trafiłem akurat na właściciela... był tak miły że zszedł kilka zł z ceny )
Te śmieszne odzywki usłyszałem w sklepie za "małym TESCO" [okolice budowlanki].
No i jeszcze by nie być gołosłownym- trzeci sklep znajduje się przy ulicy bibliotecznej, a dokładniej- trzeba iść drogą przy bibliotece cały czas prosto... Minąć zakręt do przedszkola, później jest jeszcze jeden, a muzyczny zaraz za tym drugim zakrętem. |
| Portfolio graficzne
|
 |
|
 |
kamilteau 

Wiek: 32 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
|
Wysłany: 2007-10-26, 21:52 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Nie ma co, spoko koleś Co do punktu 3, ja bym nie potrafił wyrzucić żadnej harmoszki, za bardzo by mnie to bolało Punkt 2 - no cóż, widać, że facet jest raczej zielony i chciał udawać znawcę, ale jakoś mu to nie wyszło Jeżeli chodzi o doświadczenia ze sklepów muzycznych, to też mam parę nieprzyjemnych. Chodziłem swego czasu często do jednego sklepu by przeglądać nuty. Po jakimś czasie odczułem dziwne wrażenie, że jeden ze sprzedawców obserwuje mnie, jakby podejrzewał mnie o kradzież... innym razem w tym sklepie zostałem perfidnie olany. Stałem w kolejce i akurat kiedy przyszła moja kolej sprzedawca odszedł od stoiska i zaczął przenosić wzmacniacze. Za mną nie stał już nikt i mógłby spokojnie mnie obsłużyć, no ale skoro chciał stracić klienta to niech ma... |
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
 |
|
 |
|
 |
Faaraon 

|
Wysłany: 2007-10-27, 10:43 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
'harmonijka jest jak struna w gitarze.. gdy pęknie kupuje się nową "
w tym przypadku akurat kupuje się cały komplet, nieudolny sprzedawco |
|
 |
|
 |
tytus-albus 
|
Wysłany: 2007-12-26, 10:37 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
To jakie proponujecie harmoszki? |
|
 |
|
 |
jasiek 

|
Wysłany: 2008-03-25, 11:49 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
ej , przecież struny w gitarze się nie wyrzuca jak jest rozstrojona , tylko się stroi , trochę to stwierdzenie niedorobiene |
_________________ "Te same mury od rana, te same stoły odrapane" |
|
 |
|
 |
Wloczykij93 
|
Wysłany: 2008-03-25, 12:42 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
To sprzedawca "troche" nie bardzo orientuje sie w gitarach i harmoszkach |
|
 |
|
 |
jasiek 

|
Wysłany: 2008-03-25, 22:52 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
nie, no to musi byc znawca, ale koniec OT |
_________________ "Te same mury od rana, te same stoły odrapane" |
|
 |
|
 |
Johnblues 
|
Wysłany: 2008-07-22, 13:18 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
A ktory to sklep? Przypadkiem nie ten kolo tesco? |
|
 |
|
 |
aris2423 

Wiek: 32 Posty: 168 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2008-07-23, 20:07 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Mam kilka pytań:
1. jak daleko ten sklep jest od zyrafy no i by mozna bylo jakis adres czy namiary podac
2. Czy ktos wie czy jest tam special 20 w tonacji C
3. Jaka jest tam cena tej harmonijki |
|
 |
|
 |
Conex 

|
Wysłany: 2008-08-04, 15:12 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
To sklep dokładnie przy małym tesco, od żyrafy jakieś 5 minut drogi.. Harmonijek jest tam kilka, ale czy akurat special w C, nie mam pojęcia. W tychach są jeszcze dwa muzyczne sklepy z harmonijkami... Jeden w tzw. "metrze", drugi nieopodal targowiska na os. B.
Dokładnej drogi do owych sklepów nie piszę, bo wydaje mi się, że najlepiej spytać jakiegoś przypadkowego przechodnia jak dojść w konkretne miejsce... Ja napisałem tylko GDZIE te sklepy
Pozdrawiam. |
| Portfolio graficzne
|
 |
|
 |
papciopawcio 

|
Wysłany: 2008-08-14, 03:18 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Fajny temat... też chcę się podzielić moimi doświadczeniami z zakupem harmonijek przez internet.
Harmonijka nr. 1 Sklep Muzyk www.sklepmuzyk.pl
Zamówilem BluesBand'a. Przysłali. Szkoda, że po miesiącu... przebolałem...
harmonijka nr 2 BratPol www.bratpol.com.pl
Chciałem Marine Band Deluxe w A. Po 6 tygodniowym czekaniu postanowiłem zaGGadać do gościa. Stwierdził, że zgubił moje zamówienie... Jak można zgubić e-mail? W końcu kupiłem Special 20 w C. Okej jest git... ostatecznie koleś spuścił mi z ceny ok 7-8 złotych...
harmonijka nr 3 Harmoniusz www.harmoniusz.pl
Z doświadczeniem po poprzednich zakupach postanowiłem zamówić harp poprzez aukcje.
Myślałem, że pośrednictwo allegro do czegoś zobowiązuje sprzedającego. Z uporem maniaka szukałem MBD w tonacji A. Zadzwoniłem do harmoniusza. Gościu zapewnił mnie, że kurier dotrze do mnie najdalej za tydzień. Upragnionej maryny nie mam do dzisiaj ;] Dzwoniłem do nich chyba z 10 razy, za każdym razem odbierał inny gość albo taka gościanka, za każdym razem ten sam tekst "nie wiemy co sie stało... pójdziemy na pocztę... sprawdzimy... oddzwonimy do pana". Nigdy nie oddzwonili... Po miesiącu udało mi się wyciągnąć informację, że paczka zginęła na poczcie. Mieli wysłać drugą. Nie wysłali... Dzisiaj ugadałem się z facetem, że wyślą mi maryne w G. Jak nie będę miał jej jutro, spuszczę im srogi w******l
niezła bania, no nie?
Reasumując. Nie wiem czy to oni mnie nie lubią czy po prostu nie chcą na mnie zarobić, jestem za to pewien, że od dzisiaj nie zamawiam żadnych instrumentów poprzez i-net... bo to wszystko mafia! |
_________________ youtube.com/papciopawcio |
|
 |
|
 |
Stunter 

|
Wysłany: 2008-08-14, 11:34 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
A ja swoją pierwszą harmonijke zamówiłem ze sklepu harmonijka.com tyle że przez allegro i doszła do mnie w 2 dni. Polecam ten sklep |
_________________ Życie jest po to, żeby jeździć na moto...
...a w przerwach sobie gram. |
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2008-08-14, 12:15 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
EE tam sklepy allegro harmoniusze i inne...
Kupujcie u ludzi którzy się na tym znają
szczególnie polecam sklep Pana Tomka Kamińskiego
www.harmonijka.com
oraz
sklep Pana Romana Badeńskiego(sam kupowałem, zadowolonym w 100%)
jeszcze bratpol w toruniu daje rade
www.bratpol.com.pl |
|
 |
suchi 

|
Wysłany: 2008-08-14, 14:38 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Ja tez stawiam na bratpol. Harmonijke miałem juz na drugi dzien |
_________________ "Blues to muzyka w której większe emocje grają uczucia niż kalkulacje" |
|
 |
|
 |
papciopawcio 

|
Wysłany: 2008-08-14, 15:21 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
farciarze... |
_________________ youtube.com/papciopawcio |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

|
Wysłany: 2008-08-14, 23:11 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Ja biorę z allegro, jak jest coś fajnego, np. na aukcji sklepu ADA-Music dostałem Swana za 56zł z przesyłką gratis! Doszedł szybko jak struś pędziwiatr. W Bratpolu odbieram osobiście, bo w roku szkolnym jestem w Toruniu niemal codziennie. U Romka Badeńskiego też wszystko idzie cacy. Ja to mam szczęście do zakupów przez net . |
|
 |
|
 |
Zuźka 

|
Wysłany: 2008-08-15, 17:05 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
Nie kupiłabym na allegro nic droższego, dlatego, bo można zapomnieć o reklamacji. Mój Tombo 16 tremolo został zakupiony we Wrocławiu |
_________________ "...w życiu piękne są tylko chwile..." |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

|
Wysłany: 2008-08-15, 22:50 Odp: Sklep muzyczny
|
|
|
A zależy. Ja na swojego Swana dostałem 2 letnią gwarancję! Do tego allegro ma jakieś ubezpieczenia i inne gadżety. |
|
 |
|
|