Wysłany: 2013-08-20, 18:00 Odp: Piosenka w kabarecie
Przeglądając stare tematy (czasami warto) znalazłem ten wątek, więc odświeżam temat.
Nie było przez dłuższy czas odzewu na w.w. post, a szkoda
Jak mniemam autor tematu miał oczywiście w zamyśle muzykę kabaretową z użyciem m.in. harmonijki ustnej.
Wprawdzie w.w. link jest już nieaktywny, ale nic to.
p.s. co to są te gitary jerychońskie? Kto wie?
Czy jest może mało, czy też dużo w Internecie na temat takich koligacji gatunku kabaretowego z konkretnym instrumentem np. rzeczoną harmonijką?
Raczej tak, bo rzadko prezentuje się na scenie taki gatunek jak np. Blues Kabaret i tym podobne.
W naszym repertuarze jest właśnie taka muzyka o stylizacji głównie bluesowej, ale również country, rzadziej muza klezmerska.
Mnie trafiło się takim właśnie rodzajem muzyki zainteresować.
Dołączyłem rok temu do zaczątku kapeli Blues-Trafok Band, w której 100% to własne teksty, a i muzyka też.
Poniżej jeden "kawałek" z naszej kolekcji, która jest na Y/T.
Wcześniej prezentowałem w innym temacie: http://forum.harmoszka.co...t2194.htm#61476 inny utworek.
p.s. Chciałbym dodać, że czasami koncertujemy i można nas posłuchać. Najbliższy koncert odbędzie się w klubie "Parapet BuM BuM" w Będzinie w dn. 21.09.2013 r.
Zapraszam wszystkich Forumowiczów do rozwinięcia tematu.
_________________ Keep breathing music ...
Ostatnio zmieniony przez Felix 2013-09-10, 19:06, w całości zmieniany 7 razy
Wysłany: 2020-04-28, 00:08 Odp: Piosenka w kabarecie
Wrzucam bardzo klimatyczne, z humorem i jajem nagranie z miodnym śpiewem Asi Kołaczkowskiej.
Kurcze, mogłaby Ona nagrać jakąś okołobluesową płytę bez cienia kompleksów!