Autor |
|
|
*Bart Łęczycki
|
Wysłany: 2009-12-20, 14:22 [Harmonijkarz] Alfred Hirsch
|
|
|
Witam!
Pisaliśmy już o bluesmanach, jazzmanach, a ja polecam Wam młodego harmonijkarza z Niemiec, który gra muzykę klubową na harmonijce.
Dla mnie muzyka Alfreda Hirscha, bo o nim mowa brzmi jak trip-hop i z domieszkami jazzu i muzyki elektronicznej.
Co ciekawe gra on wyłącznie na harmonijkach w stroju "diminished" (czyli "zmniejszonym") a nie w stroju Richtera (czyli zwykłej bluesowej).
Gorąco polecam Wam jego interesującą muzykę!
http://www.myspace.com/alfredhirsch
Pozdrowienia ! |
_________________ www.bleczycki.com
bleczycki@gmail.com |
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): #Maciekdraheim |
|
|
radiomaniak
|
Wysłany: 2011-01-27, 09:18 Odp: [Harmonijkarz] Alfred Hirsch
|
|
|
Witam panie Bartku,
sądząc po ilości postów w tym temacie, mamy do czynienia z chłodnym powitaniem pana Alfreda. Wcale mnie to nie dziwi w społeczeństwie bluesowych radykałów
Co do stroju harmonijki to przyznać muszę, że nie mam pojęcia o różnicy pomiędzy bluesową a diminished. Tutaj kłania się brak wykształcenia. Pewnie dlatego chromatyczny instrument zdaje mi sie łatwiejszy do rozumowego ogarnięcia.
Alfred Hirsch był mi znany i to bodajże za pośrednictwem Wojtka Waglewskiego i jego Magla w "Trójce" |
|
|
|
|
Zamieszkaly
|
|
|
|
|
piracik
|
Wysłany: 2011-03-27, 18:25 Odp: [Harmonijkarz] Alfred Hirsch
|
|
|
Stary temat a ja dopiero teraz na niego się natknąłem dzięki Zamieszkalemu
Niesamowity harmonijkarz. Potrafi zbudować niesamowity klimat. Na pewno spodoba się również moim znajomym, którzy słuchają muzyki popcornowej i klubowej, które są określane przeze mnie jako badziewie |
|
|
|
|
Nie
|
Wysłany: 2011-04-12, 10:28 Odp: [Harmonijkarz] Alfred Hirsch
|
|
|
Witam.
Bardzo podoba mi się poczucie rytmu Pana Alfred'a. |