Autor |
|
|
INIM
|
Wysłany: 2013-01-03, 00:00 [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Ostatnie dni były ciężkie, ale w końcu są - nagrania z HB VI. Dostępne pod linkiem:
http://www.harmoszka.com/...ijkowe-Bitwy-VI
Oceniamy tak jak zawsze, do końca środy, 17 stycznia 2013. |
_________________ "Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
|
|
|
|
|
karol.z
|
Wysłany: 2013-01-03, 22:14 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Orsoj - 3 . Trochę słabo słychać. Ogólnie taki styl grania nie bardzo mi się osobiście podoba ale obiektywnie rzecz biorąc nie jest źle, początek taki sobie ale z czasem się rozkręciłeś. I zagrałeś lepiej ode mnie.
Tramp -5
Rogal- 5
Bardzo fajne wykonania, różne od siebie ale naprawdę niezłe. |
|
|
|
|
#minigunmen
Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2013-01-03, 22:26 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
karol.z 3, troszkę nierówno wejście ale delay maskuje tam takie rzeczy
orsoj 2, dużo dużo przypadku
Rogalski.Arek 5, no co ja tu będę pisał...
Tramp24 4+, bardzo fajnie, tylko musiałem zróżnicować od najlepszego troche mi sie wydaje, że było ciut przypadku ale żywiołowo działasz, dobrze się tym bawisz, jesteś dobrym harpiarzem |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
|
|
|
GaceQ123
Wiek: 31 Posty: 172 Otrzymał 14 punkt(ów) Skąd: Węgrzce, k. Krakowa
|
Wysłany: 2013-01-04, 11:13 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Karol.z - 3+ Bardzo fajna solówka, mnie się podoba, lecz niestety musiałem oceniać względem innych Poprawnie zagrana, troszkę wyszedłeś z rytmu z niektórych momentach, ale bitwy są od tego aby to ćwiczyć
Orsoj - 3- Był strasznie ciężki podkład, szacun że podjąłeś się grania w bitwie Mnie ten podkład przerósł, masz 3, ze względu na tych dwóch outsiderów Była przypadkowość, często to nie leży, ale masz u mnie ogromny plus za to że podjąłeś się grania w tej bitwie Masz jaja nie to co ja
Rogalski.Arek 5- - musiałem dać Ci minusa, po prostu solówka Trampa bardziej mi się podobała, super wyczucie tempa, mieszanie dźwięków z niższej oktawy z wyższą, poezja
Tramp24 - 5 - To było mistrzostwo, daje Ci najwyższą za to że byłeś wg mnie lepszy Do oceny weszło również to że jesteś chyba najmłodszym uczestnikiem bitwy a tak jak grasz to mi szczena opada, o tak: link I to "Jeeeej" i przejście na efekt, to był dominujący szczegół |
_________________ "If you can dream it, you can do it " - Walt Disney |
|
|
|
|
Kazik
|
Wysłany: 2013-01-04, 17:43 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
orsoj: 2+, brzmienie do poprawienia, będzie lepiej
karol.z: 3-, myślę, że nieużycie efektu wyszłoby na twoją korzyść
Arek: 4, fajne połączenie akordów i linii melodycznej
Tramp24: 5, kawałek zagrany wspaniale, ćwiczysz gorliwiej ode mnie
Dobra, pasuje się wziąć do roboty. Do usłyszenia w następnym Grand Prix |
_________________ Ewri dej aj hef de blus... |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-01-05, 00:21 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
karol.z. - 3 - szkoda że nierówno ale coś w tym jest
orsoj - 3+ - mimo że jakość nagrania trochę słabsza od reszty i też trochę nierówno to bardziej mi do gustu przypadło niż karola.z więc musiałem troszkę zróżnicować punktację
Tramp24 - 5 - no cóż... pozabijałeś nas w tej bitwie , poza tym fajna jakość nagrania i standardowo już super brzmienie.
Miło było z Wami powalczyć |
_________________ Moja strona foto niezwiązana z harmonijką |
|
|
|
|
Tramp24
|
Wysłany: 2013-01-05, 17:00 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Witam! Na wstępie powiem, że żałuję że znowu jest nas tak mało. Szkoda że Harry'emu nie udało się, mimo zapowiedzi, dosłać pracy. I przepraszam tych, którzy wyprówali sobie żyły do podkłądu... prawda jest galopujący... ale się w nim zakochałem, i musiałem go wybrać
Oceny:
karol.z - nie źle, wydaje mi się że jest postęp, o gubieniu rytmu nie będę pisał, bo tempo podkładu zrobiło swoje. Ocena: 2+
orsoj - w tym jest nawet taki zaczątek dynamiki, niezłe było wejście na wysoki rejestr, czego ja osobiście się boję i nie bardzo potrafię. Ocena: 3-
Rogalski.Arek - genialne frazy! jak zwykle zresztą... świetna gra w dolnym rejestrze, bez naparzanki (jak np. u mnie) za to solidnie i naprawdę, z przyjemnością się tego słucha. Miałem nadzieję wygrać z Tobą pierwszy raz, ale Twoja frazowanie jest iście genialne! Żeby nie być taki cukierkowy: wydaje mi się górny rejestr momentami piszczał, i dynamika mogłaby być lepsza Ocena: 5- |
|
|
karol.z
|
Wysłany: 2013-01-08, 18:43 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Znowu w tej bitwie niewiele ocen. A szkoda. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-01-08, 20:53 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
karol.z ludziskom się nie chce głosować... Albo nie mogą znieść naszych nagrań
[ Dodano: 2013-01-08, 20:57 ]
Bitwy umierają śmiercią naturalną |
|
|
|
|
GaceQ123
Wiek: 31 Posty: 172 Otrzymał 14 punkt(ów) Skąd: Węgrzce, k. Krakowa
|
Wysłany: 2013-01-09, 09:00 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Do 17 jeszcze daleko!! Myślę że ludzie czekają na koniec tej serii bo Pan Rogalski.Arek, zmiótł w tej edycji Myślę że dużo poprawi sytuację jeżeli będzie podkład w G i jakiś wolniejszy, gdyż 70% forum ma tylko jedną harmoszkę i to w większości w C Wtedy daje sobie mały palec u nogi uciąć, że będzie nas więcej i więcej |
_________________ "If you can dream it, you can do it " - Walt Disney |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-01-09, 09:10 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Czyli to jednak moja wina... W końcu na kogoś trzeba zgonić
Na szczęście jak widać są lepsi dlatego od nowej edycji będziemy zganiać na kogoś innego |
|
|
|
|
Giersh
|
Wysłany: 2013-01-10, 20:50 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Panowie trzymacie poziom . Jak dla mnie trochę za szybki podkład.
Jestem pod wrażeniem występu Arka. Za jego zgodą przewalam solówkę na papier w ramach ćwiczenia .
Pozdro. |
|
|
|
|
Zamieszkaly
|
Wysłany: 2013-01-10, 21:26 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Rogalski.Arek - 4+ Nie źle, ale było kilka potknięć. Fajny cytat z Tenor Madness
Tramp24 - 4+ Nie źle. Fajna fraza. Może trochę prościej zagrałeś niż Arek, ale równie podobało mi się.
Orsoj - 3+ Popracuj trochę nad rytmem. Brzmienie też powinieneś dopracować. Dużo przypadkowości.
karol.z - 3+ (Najchętniej zostawiłbym bez oceny, bo to jeden z moich uczniów). Widać, że robisz postępy. Dalej pracuj nad rytmem. Trochę brakowało Ci pomysłów.
Ps. A ogólnie widać, że tempo was wszystkich wykończyło;P
Pozdrawiam
Mieszko Służewski |
_________________ https://www.facebook.com/brodatedzwieki
https://www.youtube.com/c/brodatedzwieki |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-01-11, 00:07 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Noo... z tym tempem... to chyba ostatni raz , mamy nauczkę
Można to skwitować krótkim dwuwierszem:
Tempo było jak w sam raz
ale jeszcze nie dla nas
|
|
|
|
|
Tramp24
|
Wysłany: 2013-01-12, 10:22 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Ale ten podkład był taki piękny... nie mogłem go nie wybrać Rogal - mogłeś mi nie przesyłać tego podkładu jako jednej z propozycji to bym go siłą rzeczy nie wybrał... stare przysłowie: cierp ciało jak żeś chciało |
|
|
Harry
|
Wysłany: 2013-01-12, 10:43 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
karol z. - 3 - trochę nierówno, monotonnie ale w miarę da się słuchać Ćwicz dalej będzie tylko lepiej bo widać, że grasz mniej dźwięków za to bardziej przemyślanych
Orsoj - 3+ też się rozjechałeś nieco z rytmem, ale bardzo klimatycznie zagrałeś. Mam tylko wrażenie, że często niechcący podciągasz dźwięki, również na 5 kanale. Wydaje mi się że dość mocno grasz, bo mi tak często wychodziły wcześniej niechcący podciągi. Ale ogólnie nie jest źle, popracowałbym na brzmieniem.
Arek 5- - kurde, nie miałbym do Ciebie startu Podoba mi się to, że wszystko trzyma się kupy, tylko czasem coś bardzo delikatnie skrzypnie co pomijam Fantastycznie wypełniasz frazę
Tramp24 - 4+ - podoba mi się bardzo, inaczej niż Arek, trochę wydaje mi się że mniej równo. Ale frazę fajnie wypełniasz tylko czasem przypadkiem podciągasz. Ogólnie bardzo dobrze zagrany kawałek. |
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-01-12, 10:48 Odp: [GP VI] HB VI - ocena prac
|
|
|
Tramp24 na drugi raz nic Ci nie wyślę , ale podkład mnie też się podobał z tym że trochę wymagający był trzeba przyznać. Teraz zostało tylko cierpieć
Pozdro |
|
|
|
|