Autor |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2013-07-20, 00:07 Aansaa versus KatuzaR: finał
|
|
|
Witam w kolejnym pojedynku harmonijkowym. Zmagamy się tutaj z Aansą. Podkład wybrał nam GraceQ, któremu serdecznie dziękujemy. Dziękujemy także za stworzenie tymczasowej grafiki konkursowej.
Podkład: https://dl.dropboxusercontent.com/u/32749215/podkladzik.mp3
Warunki pojedynku:
- Patroni/sekundanci: Dozwoleni, nawet spoza forum.
- Dopuszczone użycie przesteru w nagraniu.
Do wyników bitwy dołączymy spis sprzętu na jakim nagrywaliśmy.
Oddanie prac 19 lipca.
Czas na głosowanie: 7 dni. (do 25) lipca.
Patron KartuzaRa: Mery Spolsky.
Patron Aansy: Brak danych
****Nagrania****
Praca 1: http://w37.wrzuta.pl/audio/9CaRAaazpAX/praca1
Praca 2:Nie dotarła.
Nagrywałem na takim samym sprzęcie, na jakim miał nagrywać Aansa.
Bez przesterów.
Mikrofon komputerowy.
Harmonijki na jakich nagrywałem to:
Suzuki Harpmaster C (3pozycja)
Suzuki Hammond Ha-20 G (2 pozycja)
Pozdrawiam wszystkich, którzy interesowali się naszym pojedynkiem. |
|
 |
|
|
 |
GaceQ123 

Wiek: 30 Posty: 172 Otrzymał 14 punkt(ów) Skąd: Węgrzce, k. Krakowa
|
Wysłany: 2013-07-20, 00:18 Odp: Aansaa versus KatuzaR: finał
|
|
|
No to głosuję, praca 1 Ładnie zagrana 3 pozycja, troszku monotonnie, ale za to klimatycznie, widać że podkład Ci usiadł fajnie:) Lecz do perfekcji brakuje troszkę finezji, jest parę niedociągnięć, szczególnie w dolnej partii, w tej tonacji Harmonijki ciężko trafić z dźwiękiem,ale Tobie się to udało w większości przypadku, troszkę niepotrzebna gra akordowa... zepsuła lekko klimat na koniec. Ale szacuneczek za nagranie, Szkoda że rywal nie zdążył nagrać... |
_________________ "If you can dream it, you can do it " - Walt Disney |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 34 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2013-07-29, 22:11 Odp: Aansaa versus KatuzaR: finał
|
|
|
Przesłuchałem nagrania Adama. Trzecia pozycja naprawdę smakowita, podoba mi się. Całość oparta na długich dźwiękach fajnie budujących nastrój i przepleciona szybkimi fikołkami. Druga pozycja ciut gorzej, ale też dobrze się słuchało. Całość zdaje się spójna i grana z jakimś zamysłem. Trochę mi te akordy nie pasowały, ale widać artysta miał taką wizję. Bez wstydu można było do internetu wrzucić . |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2013-07-30, 21:47 Odp: Aansaa versus KatuzaR: finał
|
|
|
Dziękuję wam serdecznie za opinię. Miałem cichą nadzieję, ze więcej osób się wypowie. Jestem wam bardzo wdzięczny.
Moje założenia:
- Jedna kompozycja składająca się z tematu i solówek.
- Melancholia i klimatyczna.
- Miała być nagrana na takim samym sprzęcie, co sprzęt przeciwnika.
GraceQ, co do podkładu, to siadł mi średnio Wolę krótsze i takie, w których coś się dzieje. Pomaga mi to wtedy we wymyślaniu sola. Też jestem troszkę zawiedziony wygraną walkowerem
Maćku, dziękuję za Twą opinię! Wedle twej rady, nagranie zostało wystawione na mojego FB Bardzo się cieszę, że 3cia pozycja z fikołkami się spodobała co do 2 pozycji, to też jestem średnio zadowolony, ale czas naglił
Przepraszam wszystkich, że dopiero teraz odpisuję, ale miałem drobne urwanie głowy ostatnio.
Pozdrawiam:
KatuzaR |
|
 |
|
|