Autor |
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-02-24, 18:53 Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Wielokrotnie czytałem, że harmonijka jest zmęczona życiem do tego stopnia, że nadaję się jedynie na śmietnik. Czy aby na pewno? Osobiście nie miał bym serca, by wziąć biednego, bezbronnego harpa i wyrzucić go do kosza na odpady... Mój blues harp ledwo dycha i co chwilę się rozstraja, ale za nic bym go nie "uśmiercił". Tak piszę uśmiercił, bo nawet gdy instrumencik nie nadaje się na odwalenie koncertu, to nadal jest pięknym przedmiotem i pamiątką. Gdy wyrzucamy go pozbawiamy się pięknego przedmiotu z duszą. Piszę jak jakiś fanatyk no nie? Nawet jeśli nie będzie większego pożytku z niej jako instrument można użyć jej jako zestaw części... A nawet zabawić się nią w szalonych eksperymentach ala HARMONIJKA CAŁY ŚWIAT.
Sam przyłapałem się na dorabianiu korpusu z żółtego sera .
Co o tym myślicie? |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): ambak |
|
 |
Herkux 
|
Wysłany: 2011-02-24, 18:59 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
ze masz punkt za ten post
Ps: też tak sądze
Pozdrawiam
Herkux |
_________________ Tylko w Dżemie siła Drzemie! |
|
 |
|
 |
ambak 

|
Wysłany: 2011-02-24, 19:20 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Brawo! Harmonijek się nie pozbywa, a jak ktoś bardzo musi to może porozmawiamy. Może ją przygarnę? Oczywiście nie będę na niej grał. Co będę z nią robił? Może jak wypali mój pomysł to zobaczycie za ok. 10 lat. |
_________________ "Prawdziwymi zwycięzcami są ci, którzy zwyciężają w walkach życia codziennego." - Masutatsu Oyama - twórca Karate Kyokushin
Pozdrawiam, Andrzej. |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2011-02-24, 19:53 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Ja generalnie jestem wdzięczny bardzo za oddawanie sprzętu na części, bo naprawiam ludziom harpy za zwrot kosztów przesyłki. Oczywiście nie sugeruję oddania jej mi ale racja, nie wyobrażam sobie wyrzucenia harmonijki do śmietnika. Masz rację i nie jest to fanatyzm. Poza tym korpus i pokrywy mogą Ci się kiedyś przydać.. śruby też. Jak już na tyle pozbędziesz się sentymentu żeby ją rozłożyć. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-02-24, 20:20 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
O ktoś podziela moje zdanie . A ja chciałem napisać w poprzednim postcie: ,,polećcie jakiegoś dobrego psychiatrę'' |
|
 |
|
 |
Drui 
|
Wysłany: 2011-02-24, 22:30 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
A jak to wygląda u regularnie koncertujących profesjonalistów?
Czy nie istnieje ryzyko posiadania komody pełnej padniętych harmonijek?
Tak się tylko zastanawiam... |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2011-02-24, 22:38 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Harmonijki się wymienia cały czas. Co chwile któraś pada, niektóre później, niektóre wcześniej. Są takie co zaskakująco długo się trzymają np ze 2 lata. Co chwilę jest jakiś trupek. Dobrze jest umieć to sobie naprawić albo mieć kupę szmalcu na nowe (to to zawsze było najlepsze). |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
piracik 

|
|
 |
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-02-25, 10:54 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Piracik, a ja myślałem, że Twój arsenał! |
|
 |
|
 |
piracik 

|
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2011-02-25, 20:27 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Jim bardzo dobrze gra. Poza tym jest, jeśli dobrze pamiętam, Bułgarem i udziela się na np. rosyjskim forum (sam czasem tam zaglądam, ale się nie rejestrowałem). To fanatyk harmonijki. Ma ogromną wiedzę. Sporo z jego postów się dowiedziałem.
Pozdrawiam
Medium |
|
 |
|
 |
Kotlet 

|
Wysłany: 2011-03-24, 14:11 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Podzielam wasze zdanie nigdy bym nie wyrzucił swojego Blues Harpa tak mr. Cymbał ja tez go mam |
_________________ Trojden Niech Blues Będzie z Tobą!
Blues jest Bogiem
Granie nałogiem
Czysty Dźwięk to podstawa
A Podciąg to zabawa |
|
 |
|
 |
Młynek 

Wiek: 56 Posty: 730 Otrzymał 68 punkt(ów) Skąd: Budapeszt
|
Wysłany: 2011-03-24, 14:33 Odp: Harmonijka na śmietnik
|
|
|
Profesjonaliści grający koncerty zawsze mogą zrobić show w stylu Johnny'ego Poppera: po odegraniu jakieś frazy z fantazją rzucić w tłum Zawsze to lepsze od śmietnika. |
_________________ "Skoro uważacie, że blues jest łatwą muzyką, to dlaczego tak niewielu go dzisiaj gra?" - B.B. King |
|
 |
|
|