Autor |
|
 |
Sławek 
|
Wysłany: 2010-05-29, 20:31 II pozycja i skale
|
|
|
Hej wszystkim pozdrawiam tych któży najczesciej odpowiadaja na moje pytania ale nie bede wymieniał żeby innym nie było przykro. mam kolejny problem dotyczy on II pozycji dajmy na to że ta pozycja umożliwia nam granie fajnego blusa to po co tworzy sie puzniej te skale blusowe i ile jest tych skal. I dobrze sobie myśle ze skala na harpie to tak jak pentatonika na gitarze i że taż powstaje od jakiejs gamy. |
|
 |
|
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2010-05-29, 21:11 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Mam prośbę. Użyj pytajników tam gdzie pytasz to będzie wiadomo na co odpowiedzieć. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2010-05-29, 21:50 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
[b]Sławek[/b], bardzo proszę, żebyś stosował coś takiego jak interpunkcja. Kropki, przecinki, pytajniki, wykrzykniki i inne magiczne znaczki, które pozwalają usystematyzować wypowiedź i nadać jej logiczny wydźwięk.
Poza tym, przeszukaj powstałe już tematy o skalach i pozycjach, tam już odpowiedziano na dręczące Cię pytania. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Sławek 
|
Wysłany: 2010-05-30, 14:07 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Ok bede lepiej precyzował wypowiedzi ale wiecie jak już zacząłem czaić pewne sprawy to się podjarałem i pisze troszke niezrozumiale bo szybko.Dobrze Maćku poszukam. |
|
 |
|
 |
laik 
|
Wysłany: 2010-05-30, 18:45 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Zytat "Ok bede lepiej precyzował wypowiedzi ale wiecie jak już zacząłem czaić pewne sprawy to się podjarałem i pisze troszke niezrozumiale bo szybko.Dobrze Maćku poszukam"
.....tja, a i ORTOGRAFIA na bakier deczko... |
|
 |
|
 |
gmx
|
Wysłany: 2010-05-30, 21:00 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Niech to będzie tylko zachętą do zakupu słownika poprawnej polszczyzny:
http://niekalecz.blox.pl/html |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 punkt(ów): Landerw, michu |
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2010-05-30, 21:04 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Wszyscy jadą.... może w końcu ktoś koledze odpowie na te zdania twierdzące? Ja nie bo jestem zmęczony... |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
Landerw 

|
Wysłany: 2010-05-30, 22:14 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
[quote]http://niekalecz.blox.pl/html[/quote]Dodane do ulubionych - świetna stronka - ciekawa i uczy! Dzięki!
[/offtop] |
_________________ Podpis - dozwolona ilość znaków: 100 |
|
 |
|
 |
michu 

|
Wysłany: 2010-05-30, 23:10 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Faktycznie stronka niezła (nie wiedziałem, że robię aż tyle błędów ) |
_________________ Pozdrawiam |
|
 |
|
 |
kuba 

|
Wysłany: 2010-06-01, 12:32 Odp: II pozycja i skale
|
|
|
Ab ovo - w sumie to tak - jeśli idzie o ogół. W kwestii szczegółu - skala blusowa jest jedna, dźwięków jest 12, co daje 12 możliwości zagrania tejże. Pozycja to tylko uproszczenie i oznacza ona ogrywaną tonację w zależności od klucza instrumentu. Jak zadasz precyzyjne pytanie, to z dużym prawdopodobieństwem uzyskasz precyzyjną odpowiedź.
pzdr. |
|
 |
|
|