Autor |
|
|
*Sławek Wierzcholski
|
Wysłany: 2020-03-28, 16:59 XX Międzynarodowy Festiwal Harmonijki Ustnej "Harmonica Bridge"
|
|
|
Z przyjemnością informuję, że jubileuszowy - XX Międzynarodowy Festiwal Harmonijki Ustnej "Harmonica Bridge" odbędzie się w Toruniu w dniach 13, 14 i 15 sierpnia 2020. Ponieważ z powodu epidemii nie mamy podpisanych jeszcze umów z niektórymi artystami, nie mogę przekazać informacji o obsadzie festiwalu. Mogę tylko zapewnić, że jak co roku wystąpią artyści z wielu krajów, grający na harmonijkach ustnych w różnych konwencjach stylistycznych - zawsze na najwyższym poziomie! 15 sierpnia 2020 o godz. 11:00 odbędzie się konkurs harmonijkowy. Obowiązuje ten sam regulamin jak w roku ubiegłym www.harmonicabridge.art Podobnie jak roku ubiegłym, klubem festiwalowym będzie klub "Brando's" przy ul. Żeglarskiej 25 (ok. 80 metrów od Pomnika Mikołaja Kopernika). W czwartek i piątek będzie tam grał dyżurny house band, towarzyszący muzykom chętnym do udziału w jam session. Kolejne informacje będę przekazywał na tym forum. Jeśli macie jakieś pytania - kierujcie je tu a chętnie na nie odpowiem. Dodam, że od tego roku organizatorem "Harmonica Bridge" jest Centrum Kultury "Dwór Artusa" https://artus.torun.pl/ Sławek Wierzcholski, Dyrektor Artystyczny Festiwalu Harmonica Bridge. |
_________________ Sławek Wierzcholski
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 punkt(ów): #Felix, Gedeon |
|
|
#Felix
|
Wysłany: 2020-03-28, 19:46 Odp: XX Międzynarodowy Festiwal Harmonijki Ustnej "Harmonica Bridge"
|
|
|
Brawo, że kolejny raz udało się poczynić kroki organizacyjne dla XX edycji festiwalu.
Niektóre zmiany zaskakują, ale będzie inaczej, nie znaczy będzie gorzej!
Będzie inaczej, a to rozbudza moją ciekawość.
Jest nowa strona Festiwalu. Z czasem zapewniane będzie rozbudowana i uzupełniona o nowe wartości.
Jako, że to XX rocznicowy festival postuluję w dziale Historia przypomnieć wszystkim listę dotychczasowych laureatów. Z pewnością odwiedzę ten maraton harmonijkowych bojów konkursowych i występów artystów.
A Sławkowi, życzę dużo wytrwałości w realizacji tego pięknego zamierzenia.
Felix |
_________________ Keep breathing music ...
|
|
|
|
|
*Sławek Wierzcholski
|
Wysłany: 2020-04-29, 10:56 Odp: XX Międzynarodowy Festiwal Harmonijki Ustnej "Harmonica Bridge"
|
|
|
Z przykrością informuję, ze decyzją władz Torunia, tegoroczny Międzynarodowy Festiwal Harmonijki Ustnej "Harmonica Bridge" nie odbędzie się. Decyzja została podjęta w związku z pandemią koronawirusa oraz wynikającym z tego zakazem organizacji wydarzeń o charakterze masowym .
Mam nadzieję, że w roku 2021 odbędzie się XX, jubileuszowy festiwal "Harmonica Bridge".
Przepraszam wszystkich zawiedzionych ale decyzja władz - jakkolwiek bolesna - jest zrozumiałą i chyba jedyną z możliwych.
Do zobaczenia w Toruniu w sierpniu 2021 roku!
Sławek Wierzcholski
Dyrektor Artystyczny Międzynarodowego Festiwalu Harmonijki Ustnej
"Harmonica Bridge" |
_________________ Sławek Wierzcholski
|
|
|
|
|