Autor |
|
 |
Osaosowski 
Wiek: 32 Posty: 265 Otrzymał 2 punkt(ów) Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2008-01-29, 21:47 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Dzięki! Wielkie dzięki! A czy będą jeszcze jakieś lekcje tłumaczone? Bo są conajmniej ciekawe i naprawde dobre! Tak więc ktos jeszcze potłumaczy (ja nie umiem)?
pozdrawiam "osa" |
|
 |
|
|
 |
Slawo 
|
Wysłany: 2008-03-20, 00:41 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Zachęcam do dalszego tłumaczenia |
|
 |
|
 |
Rolf 

|
Wysłany: 2008-08-12, 23:19 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Specjalnie dla was moj kanal overstream, gdzie postaram sie zamescic choc kilka tlumaczen. Na razie druga czesc lekcji 7. (czesc tej lekcji byla wczesniej przetlumaczona):
http://www.overstream.net...me=RolfzRybnika
Przydalo sie to komus? Bo chcialem pare lekcji jeszcze zrobic, ale dla samego siebie - to nie ma sensu |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): shusty |
 |
shusty 

Wiek: 34 Posty: 436 Otrzymał 26 punkt(ów) Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2008-09-07, 21:26 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Jejku, te lekcje są super. Naprawdę byłbym wdzięczny, gdyby kolejne odcinki były przetłumaczone. |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-07, 22:50 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Mnie zniechęcił do tłumaczenia wkurzający soft (ten http://www.overstream.net/), przewijanie tam działa jak chce. Przetłumaczyłem chyba pół jednego filmiku i straciłem cierpliwość do tego przewijania. Gdyby znaleźć jakąś lepszą metodę edycji tych plików, to potłumaczyłbym jeszcze |
|
 |
|
 |
fiflip 
|
Wysłany: 2008-09-08, 07:25 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Super jest to tłumaczenie.
Dziękuję wszystkim, którzy podjęli się tej pracy.
Jak mi się uda, to może postaram się coś potłumaczyć, ale nie za dobrze u mnie z angolem.
Pozdrawiam,
Filip |
_________________ http://fiflip.posadzdrzewo.pl/" - [b]Pomóż mi![/b] |
|
 |
|
 |
Rzeszot 

|
Wysłany: 2008-09-08, 10:34 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
_Big_Mac_ napisał/a: | Gdyby znaleźć jakąś lepszą metodę edycji tych plików, to potłumaczyłbym jeszcze |
Metoda jest w sumie... Można zrobić tak jak tłumacze "Whose Line is it Anyway?". Ściągasz plik na dysk i dodajesz tekst programem np.: subedit (subedit.com.pl) |
_________________ "Obecnie bluesmani wolą pokazać w swojej grze jakich technik się nauczyli, zapominając o przekazywaniu przez muzykę swoich uczuć. Sam się do tego przyznaję..." Khalif Wailin' Walter |
|
 |
|
 |
Rolf 

|
Wysłany: 2008-09-08, 13:51 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
shusty, właśnie dostałem pierwszego punkta Skoro tak, to obiecuję przetłumaczyć lekcję ósmą (już zacząłem tłumaczenie). Jesli chodzi o softa, to chyba nie wina overstream'a, ale youtube'a, bo na nim też nie idzie zbyt dokładnie przewijać (przewinąć idzie dokładnie do tego momentu, do którego da się na youbute).
Pozdrawiam |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-08, 20:31 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Radzę wam, aby ściągnąć na dysk filmik z youtube, co jest proste po czym w jakimś programie dodać napisy - tak byłoby naprawdę wygodnie, nie to co się męczyć online, chociażby z tym przewijaniem. Wiele ludzi już z tego skorzystało, szkoda tylko, że się nie odezwali. |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-08, 23:07 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Spróbuję jutro tak zrobić. Jakieś preferencje odnośnie numeru lekcji? |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-09, 18:05 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Ja byłbym za tym, aby były po kolei robione, te 2 pierwsze nie przetłumaczone można odpuścić, ale reszte jako, że to nauka, a najlepiej się chyba uczy z lekcji po kolei. Tym bardziej, że kolejna wymaga opanowania już jakiegoś poprzednich. |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-09, 23:11 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
subedit nie otwiera mi plików flv. Mam ściągać z jutuba flv, konwertować na mpgi, dodawać napisy i wrzucać z powrotem, żeby yt przerobił to znów na flv? Musi być na to lepsza metoda. |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-09, 23:36 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
niestety przykro mi... inaczej nie da rady a konwertowanie z flv jest łatwe i szybkie, a jak uploadujesz na YT to on sam robi po swojemu to i z tym problemu nie ma. |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-10, 00:12 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Sprawdzałeś, czy nie ma dużych strat jakości po takich konwersjach? |
|
 |
|
 |
Sygi 
|
Wysłany: 2008-09-10, 08:20 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
_Big_Mac_ napisał/a: | subedit nie otwiera mi plików flv. Mam ściągać z jutuba flv, konwertować na mpgi, dodawać napisy i wrzucać z powrotem, żeby yt przerobił to znów na flv? Musi być na to lepsza metoda. |
Wydaje mi się, że łatwiej będzie ściągnąć film na dysk, zrobić napisy w Subtitle cośtam - zapisać w SRT - a poźniej te zrobione napisy importować w overstream. Tam jest opcja Tools i jest import - przed chwilą sprawdzałem ;p
Pozdrawiam. |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-10, 17:13 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Nie, nie ma strat dużych w kompresjach. FLV jeśli coś "obkraja" to nie widać różnicy. Teraz na YT można o wielkich rozmiarach pliki wstawiać, i nie jest pogarszana jakość.
A jeśli to co mówi Sygi jest prawdą, to najwygodniejsza ta metoda się wydaje. |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-10, 20:06 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Rolf napisał/a: | Skoro tak, to obiecuję przetłumaczyć lekcję ósmą (już zacząłem tłumaczenie). |
Ja znalazłem właśnie soft do konwersji flv -> avi i jutro spróbuję zabrać się za 9. |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-20, 15:38 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Jeśli już bierzesz się za 9 to znaczy że 8 już przetłumaczona??
Bo nigdzie nie mogę znaleźć przetłumaczonej |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-20, 21:22 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Nie wiem, Rolf się zadeklarował z 8.
Mi się powoli zaczyna urwanie głowy z nowym rokiem akademickim, 9 może się trochę opóźnić |
|
 |
|
 |
shusty 

|
Wysłany: 2008-09-20, 23:44 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Pozostaje mi czekać.... |
|
 |
|
 |
jakub 
|
Wysłany: 2008-09-26, 02:03 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Dzięki za dotychczasowe tłumaczenia!
Są bardzo(!) wartościowym materiałem do samodzielnej nauki.
Teraz rok akademicki to pewnie nie macie chłopaki wolnej chwili na tłumaczenia
ale gorąco apeluję o polskie wersje tylko tych najbardziej przydatnych i istotnych odcinków. Resztę w przerwie świątecznej ;P
Fajnie, ze 018 jest przetłumaczony, nie miałem pojęcia o 12 taktowej bluesowej progresji, a teraz jestem, że tak powiem, niezmiernie zaspokojony. Bo przecież dobrze wiedzieć coś na temat tego, co się gra/chce grać.
Z góry dzięki! Pozdrawiam!
|
|
 |
|
 |
mach 

|
Wysłany: 2008-09-26, 12:48 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Pomysł z tłumaczeniami jest genialny. To co robicie jest super! Dzięki! |
|
 |
|
 |
Rolf 

|
Wysłany: 2008-09-26, 23:40 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Sorry za zwloke, spróbuje w ciągu paru najbliższych dni skończyć to tłumaczenie ósmego.. |
|
 |
|
 |
rady3 
|
Wysłany: 2008-09-28, 16:45 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum. Niedawno kupiłem harmonijkę i ją męczę. No jakoś idzie. Dzięki za przetłumaczenie tych lekcji. Są super pomocne. Piszecie, że ściągnięcie z YT lekcji to nie problem. Hmmm no jak dla kogo. Ja nie umiem. Możecie podpowiedzieć jak?
Rolf zajrzyj na tłumaczoną przez Ciebie lekcję 007 część 2. Niestety przed połową kończą się napisy. |
|
 |
|
 |
Sygi 
|
Wysłany: 2008-09-29, 14:38 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
jest taki programik, youtube downloader czy cos
u mnie to sie nazywa save4pc light
Do załatwienia u wujka Google.
Pozdrawiam. |
|
 |
|
 |
Pulatom 

Wiek: 35 Posty: 781 Otrzymał 72 punkt(ów) Skąd: Czerwona Woda
|
Wysłany: 2008-09-29, 15:03 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Do ściągania z YouTube polecam program Vdownloader który, oprócz ściągnięcia pliku umożliwia przekonwertowanie go do jakiegoś "normalniejszego" niż FLV formatu oraz również pobranie tylko ścieżki dźwiękowej z nagrania do formatu mp3. |
|
 |
|
 |
Rzeszot 

|
Wysłany: 2008-09-29, 17:12 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Wpadłem na pewien pomysł. Można by założyć na YT własny profil: harmoszkacom , na który wrzucałoby się przetłumaczone filmy. Dostęp do niego (hasło) miałaby grupa tłumaczy. Oprócz tłumaczeń można wrzucać jakieś ciekawe nagrania harmonijkowe zarówno użytkowników, jak i jakieś znalezione głęboko w sieci.
Co wy na to? |
_________________ "Obecnie bluesmani wolą pokazać w swojej grze jakich technik się nauczyli, zapominając o przekazywaniu przez muzykę swoich uczuć. Sam się do tego przyznaję..." Khalif Wailin' Walter |
|
 |
|
 |
_Big_Mac_ 

|
Wysłany: 2008-09-29, 17:33 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Niegłupie |
|
 |
|
 |
Rzeszot 

|
Wysłany: 2008-09-29, 18:00 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Aha, jeszcze jedna sprawunia. Wysłałem do Gussowa zapytanie, czy zgadza się na takie coś. Teraz tylko czekam na odpowiedź. |
|
 |
|
 |
Rzeszot 

|
Wysłany: 2008-09-29, 18:48 Odp: [Video] Tłumaczenia harmonijkowych video-tutoriali
|
|
|
Ok, załatwione. Gussow zgodził się na takie tłumaczenia, pod warunkiem, że w opisie do pliku będzie link: www.modernharmonica.com .
Zostaje tylko założyć jedno konto na YT, żeby można było je subskrybować. |
|
 |
|
|