Autor |
|
|
Biba
|
Wysłany: 2013-02-09, 14:01 Stacje radiowe
|
|
|
Witam wpadłem na pomysł, żeby każdy chętny napisał jakiego radia słucha i dlaczego akurat tego
Ja słucham kanału trzeciego polskiego radia, czyli Trójki. Słucham jej dlatego, że w porównaniu np. do eski rock itp. jest to stacja, w której audycje tworzą osoby, które naprawdę mają pojęcie o muzyce. Do tego każdy znajdzie tam coś dla siebie- od rocka czy bluesa aż po jazz a nawet muzykę elektryczną w wyższej półki. Do tego jest to stacja, w której nie usłyszymy powtarzającego się utworu po 50 razy dziennie, ale tzw "piosenkę dnia" która jest puszczana przed każdą audycją |
|
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2013-02-09, 14:11 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Radio Baobab, RMF Blues, audycje bluesowe, które możemy znaleźć na blues.com.pl .
Czasem też odskoczę w audycje rockowe. A jeśli nie radio, to własna playlista jest niezastąpiona. |
Ostatnio zmieniony przez aansaa 2013-02-09, 17:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Biba
|
Wysłany: 2013-02-09, 14:17 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Własna playlista rzecz cudowna. Od czasu do czasu włączę sobie internetowe RMF Queen albo Classic Rock Zdarza się też posłuchać francuskiego radia grającego hitami lat 70 i 80 |
|
|
|
|
Zamieszkaly
|
|
|
|
|
Anka83
|
Wysłany: 2013-11-06, 14:50 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Jeżeli radia słucham w domu to Trójka, a jeżeli jestem w trasie autem to jakichś lokalnych stacji (z ciekawości) :-) |
|
|
|
|
Zamieszkaly
|
|
|
|
|
laiokon
|
Wysłany: 2014-04-25, 14:11 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Ja słucham przede wszystkim Czwórki i Pierwszego Programu Polskiego Radia. |
|
|
|
|
Astrolabia
|
Wysłany: 2014-04-25, 15:13 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Słucham Trójki. Nie będę się zbytnio rozpisywać, po prostu - radio z klasą, na najwyższym poziomie.
Czasami zdarza mi się przełączyć na Radio Zet Gold - tylko dla muzyki z II p. poprzedniego stulecia. Dla tych samych powodów słuchałam kiedyś Złotych Przebojów, ale to radio już totalnie zeszło na psy, i nic sobą praktycznie nie reprezentuje, niestety, Zetka Gold to poziom zaledwie trochę większy niż ZP.
Oprócz tego słuchałam RMF Classic, Dwójki... i radia interentowego...Celtica? Czy coś takiego.
EDIT: Byłabym zapomniała o jednej z moich ulubionych stacji - TOK FM. Radio informacyjne, audycje na wysokim poziomie, różnotematyczne, ciekawi goście . Polecam |
_________________ Bo Dżem to jest blues,
słodki, że daj na luz!... |
Ostatnio zmieniony przez Astrolabia 2014-04-28, 20:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ojsel
|
Wysłany: 2014-08-21, 13:56 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Ja słucham dużo Trójki i Programu Drugiego. Niestety, ale większość ogólnopolskich rozgłośni jest na bardzo niskim poziomie. |
|
|
|
|
zola
|
Wysłany: 2014-09-23, 13:09 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Ja słucham radia Pin, chilloutowa muza, mało kiepskich kawałków. Czasem też słucham Trójki |
|
|
|
|
piecyk
|
Wysłany: 2015-11-10, 09:39 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Trójka, studenckie stacje i chyba Zet z Muzyką filmową |
|
|
|
|
Erwin Błaszczuk
|
|
|
|
|
pekala07
|
Wysłany: 2016-12-20, 18:53 Odp: Stacje radiowe
|
|
|
Ja słucham od dawna RMF FM. SPoko radio i spoko prowadzący |
_________________ Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. |
|
|
|
|