Autor |
|
|
Osaosowski
Wiek: 31 Posty: 265 Otrzymał 2 punkt(ów) Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2008-04-24, 21:26 Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Kolega prosił bym zrobił mu reklamę na forumie więc ośmielę się to zrobić. Robi on różniaste elektroniczne zabawki jak: wzmacniacze, preampy, przed wzmacniacze mikrofonowe, miksery itd. Pyta na co mają zapotrzebowanie harmonijkarze ( ja mu nie powiem bo narazie nie planuje grać elektrycznie, bo i nie było by gdzie)
"te przed wzmacniacze do mikrofonów można podłączyć pod wzmak lub wejście aux we wierzy" - tłumaczy
"mixer 2 kanałowy czyli-> 1 kanał ma wejście 10mV[mikrofon] a drugi 750mV czyli mp3/pc/cd/inne śmieci co maja wyjście na słuchawki on kończy to w 1 sygnał i może podać na wzmak" - kontynuuje
czy jest to solidne wykonanie to wam powiem
nie długo bo ma mi dać jakiś prototyp czegoś na testy więc wrzucę jakąś próbką dźwiękową i zdjęcia. Jak kto planuje pobawić się takimi urządzeniami a nie stać go na normalne ze sklepu to może produkty mego kolegi okażą się dobrym rozwiązaniem
pozdrawiam "osa" |
|
|
|
|
|
grabarz
|
Wysłany: 2008-04-25, 11:01 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Wstępnie mógłbym zgłosić zapotrzebowanie na taki przedwzmacniacz. Z jednej strony dziurka na duży jack i ewentualnie na te śmieci ze słuchawkami, a z drugiej wyjście też na duży jack, żeby można było do pieca podłączyć. Ile twój kolega chce za takie rzeczy? |
|
|
|
|
SZCZYPIOR
|
Wysłany: 2008-04-25, 16:58 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
No właśnie ile taka przyjemność?? |
|
|
pizdzik
|
Wysłany: 2008-04-26, 20:47 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
grabarz, ja to "ten kolega"- zarejestrowałem sie zeby na bierzaco sledzic temat i odpowiedac na pytanka...
Napisz mi dokładniej jaki mikrofon i jakie wejscie w piecyku[pod piecyk od razu idzie mic? czy mozesz podłonczyc np. mp3?]?
Koszt to od 50 do 90 pln- zalezy od "wybajerzenia"
[ Dodano: 2008-04-26, 20:49 ]
Kolega Osaosowski, potwierdzi moja tozsamosc w poniedziałek-teraz nie ma dostepu do neta.
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
grabarz
|
Wysłany: 2008-04-27, 10:28 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Mikrofon to starodawny Grundig z przerobionym wejściem na duży jack. Kolega Kuba pokazywał coś takiego: http://allegro.pl/item352..._222_ma222.html
Mnie interesuje to samo, tylko z dwiema dziurami typu duży jack, dobrze, gdyby miało taki potencjometr, a jeśli cena zależy od bajerów, to nie potrzebuję wejścia na mp3 i inne urządzenia grające ze słuchawkami. |
|
|
|
|
pizdzik
|
Wysłany: 2008-04-27, 14:24 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Nie zrozumielismy sie... te bajery to np:
>regulacja tonów wysokich, srednich, niskich
>pogłos
>sumaryczne podbcie pewnych czestotliwosci
>...
Potencjometr od głosnosci to standard a nie zaden nieziemski tuning
Cena takiego cuda to ok 40-50PLN- wszystko zalezy od mic[pojemnosciowy-drogo bo zeby działał potrzebuje 48V-a takie trafo troche kosztuje...,dynamiczny-troche taniej]
Hmmm...stary grundig to mi nic nie mówi [wybaczcie nie siedze w mic.] no chyba ze ktos da link do notki produceta tego sprzeciku ;-)
Dokładnom cenen powiem jak juz bede miał czesci i zkelce cos... |
|
|
|
|
SZCZYPIOR
|
Wysłany: 2008-04-27, 16:14 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
No tak czyli nie tylko preampy tylko również wzmaki jako wzmaki ogólnie
lampowe wchodzą w gre? jakie tom a brzmienie?? |
|
|
pizdzik
|
Wysłany: 2008-04-27, 22:28 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Raczej lampka nie bo to koszt od 600zł-10 000PLN... Głowneie scalki i tranzystory...
Prosty wzmac na scalku to ok 10-30 zł[zaleznie od mocy], Tranzystory to juz tak od 50zl w góre...
Jezeli ktos by chciał sam wykonac to nie ma problemiku! Moge przygotowac "KIT"
[ Dodano: 2008-04-27, 22:32 ]
Mówie o lampkach "przyzwoicie grajacych"...
Apropo lampki to polecam odwiedzic zobaczyc ten topic:
http://diyaudio.pl/viewto...365f652a#142672
Tylko zebym nie musiał zwracac kosztów pobytu u dentysty jak komus szczeka opadnie z wrazenia! |
|
|
|
|
grabarz
|
Wysłany: 2008-04-28, 11:35 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
To jest mikrofon dynamiczny. Był chyba dołączany do takich tape recorder (nie wiem, jak to nazwać po polsku): http://images.google.pl/i...ficial%26sa%3DN
Tyle o nim wiem. Jeśli trzeba, mogę zrobić zdjęcie. |
|
|
|
|
kuba
|
Wysłany: 2008-04-28, 11:45 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
a odnośnie vivanco - on ma na drugiej stronie dwa wejścia duży jack (L i P), oraz przełącznik mono stereo. |
|
|
|
|
pizdzik
|
Wysłany: 2008-04-30, 22:17 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia bo chyba nie wiedziałem zeby w jakims utworze grały 2 harmoszki równoczesie? Przynajmniej mi tak sie wydaje-moze sie myle? |
|
|
|
|
Osaosowski
|
Wysłany: 2008-04-30, 22:27 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Ale Krzychu robisz furrore tutaj! Bym nie pomyślał że taka reklama na forum może tyle dać a przypominam Ci że masz mi wreszcie zrobić (i przywieźć ) na testy to coś tam co mówiłeś! przyspiesz trochę! |
|
|
|
|
pizdzik
|
Wysłany: 2008-05-02, 09:05 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Mixer jest juz zrobiony i wytestowany....-bede miał troche czasu to ci poduce na testy... aha musisz sobie kupic kabel CHINHE[ten co z tyłu do wiezy podpinasz...]
[ Dodano: 2008-05-02, 09:10 ]
licze ze wystawisz obiektywnom opinie o moim sprzecie ;-) |
|
|
|
|
Osaosowski
|
Wysłany: 2008-05-02, 09:16 Odp: Reklama Wzmacniaczy, Preampów i tym podobnych rzeczy
|
|
|
Jak się go kiedykolwiek doczekam... bo kiedyś mi podrzucisz ale kiedy!? a kabel mam to po co mi drugi? Nie odpisuj, powiesz mi jak przywieziesz tego mixera |
|
|
|
|