Autor |
|
 |
13ounce 
|
Wysłany: 2013-01-17, 21:34 Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
Siemka.
Mam BB juz 3 tyg. Ogarnąłem proste piosenki itd I zastanawiam się nad droższym harpem, a konkretnie Suzuki ProMaster.
Mam następujące pytania ?
Czy długo mi wytrzyma zważywszy na metalowy korpus?
Za ile moge ją kupić przez neta ?
Trudno się wygrywa czyste dżwięki i podciągi ;p ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Nagrodze + |
_________________ Pozdrawiam
13ounce |
|
 |
|
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2013-01-17, 21:50 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
1. Tak, masz pytania.
2. A co ma korpus wspólnego z wytrzymaniem? Zależy czemu chcesz tą harmonijkę poddać.
Jako podkład kolejowy długo nie wytrzyma
3. Za ile można ją kupić przez neta polecam sprawdzić w necie.
4. A co do czystych dźwięków i podciągów - tak samo jak w każdej.
PS: po BB to jakakolwiek harmonijka będzie pierwszą a nie drugą. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
Pan_Jakub 
Wiek: 35 Posty: 93 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Słupsk/Radom
|
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 3 punkt(ów): #minigunmen, #Medium, Zamieszkaly |
 |
Drui 
|
Wysłany: 2013-01-18, 09:30 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
Pan_Jakub napisał/a: | Promaster jest dobry jako trzecia, piąta, jedenasta |
Niestety! Moim zdaniem sprawa z Promasterem jest bardziej złożona.
Optymalne wydaje się kupowanie tego modelu wyłącznie jako kolejna liczba pierwsza, z pominięciem 1.
Zatem tak jak Pan_Jakub pisze: spokojnie jako 3, 5, 11.. ale również może być jednak jako 2 (w moim odczuciu) podobnie jak 7, 13 i 17... natomiast odradzam jako 9 i 15 - po prostu nie ogarniesz harmonicznie...
Ja, osobiście, mam z tym problem bo też mnie korci do Promastera ale ponieważ mam (na moje nieszczęście!) właśnie równe 13 sztuk, to Promastera będę mógł kupić dopiero za cztery harmonijki. Zastanawiam się, czy nie obejść tego kupując na szybko harpy z Lidla, co sądzicie? |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 5 punkt(ów): #minigunmen, #Medium, Zamieszkaly, Rogalski.Arek, Jaszczur |
 |
cjsimon 

|
Wysłany: 2013-01-18, 09:54 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
Drui napisał/a: | Zastanawiam się, czy nie obejść tego kupując na szybko harpy z Lidla, co sądzicie? |
Drui, kup sobie jedna, dwustronna harmonijke tremolo - to przeciez to samo co cztery "normalne" harmonijki |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 3 punkt(ów): #minigunmen, #Medium, Zamieszkaly |
 |
Harry 

|
Wysłany: 2013-01-18, 12:13 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
Panowie Nie niszczmy nowego
Promaster po BB nada się jak każda harmonijka tylko tak jak mini napisał - to w zasadzie będzie "pierwsza" harmonijka, bo będziesz musiał sie nauczyć delikatnie grać - mam promastera w C i jest to najszczelniejsza moja harmonijka (po wyregulowaniu). W przeciwnym wypadku zajedziesz ją w parę dni - mimo, że ma bardzo wytrzymałe stroiki to każdą harmonijkę można szybko "zabić " mocnym graniem - a wątpię, zebyś inaczej grał po Blues Bandzie
[ Dodano: 2013-01-18, 12:13 ]
Panowie Nie niszczmy nowego
Promaster po BB nada się jak każda harmonijka tylko tak jak mini napisał - to w zasadzie będzie "pierwsza" harmonijka, bo będziesz musiał sie nauczyć delikatnie grać - mam promastera w C i jest to najszczelniejsza moja harmonijka (po wyregulowaniu). W przeciwnym wypadku zajedziesz ją w parę dni - mimo, że ma bardzo wytrzymałe stroiki to każdą harmonijkę można szybko "zabić " mocnym graniem - a wątpię, zebyś inaczej grał po Blues Bandzie |
|
 |
13ounce 
|
Wysłany: 2013-01-18, 14:49 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
No ok. Chyba ze moeci mi polecić inne harmonijki wmiare wytrzymałe,ciekawym brzmieniem |
_________________ Pozdrawiam
13ounce |
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2013-01-18, 15:30 Odp: Promaster jako 2 harmonijka
|
|
|
Niestety jedynie:
- Seydel Noble 1847
- Suzuki Fabulous
Spełnią Twoje najskrytsze marzenia i wymagania.
Mam prośbę jako moderator: Pisz po polsku.
Nie pisze się "ok" tylko oczu (ewentualnie zamiast "ok." pisz około). Jakoś sensu w tej wypowiedzi nie widzę.
"moeci" - nie znam tego słowa
"wmiare" pisze się w miarę
dalej powinno być chyba:
"z ciekawym brzmieniem." lub "o ciekawym brzmieniu."
Na marginesie rozczaruję Cię bardzo; w brzmieniu harmonijka ma bardzo niewielki udział a tak naprawdę brzmi muzyk, aparat gębowy, aparat mowy i inne rzeczy na które masz większy lub mniejszy wpływ (np. duże znaczenie ma ułożenie języka i sposób oddychania).
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): KatuzaR |
 |
Zamieszkaly 

|
|
 |
|