Autor |
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2009-11-10, 16:23 Mick Jagger
|
|
|
Tak przeglądałem Forum i nie ma tematu o NIim
Co sądzicie o Jego grze na harpie?? |
|
|
|
|
|
mr.Michalos
|
Wysłany: 2010-11-20, 18:47 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Już chciałem założyć taki temat, ale w porę znalazłem ten .
Mick wirtuozem na pewno nie jest, aczkolwiek mi tam się jego gra podoba.
Fajnie wplata zagrywki. Zaraz pojawią się komentarze typu:
"Żaden z niego harmonijkarz, gra na tym samym poziomie,
co Riedel" Lecz ja od razu napiszę, że myślę jest między nimi spora
przepaść ...
[ Dodano: 2010-11-20, 18:49 ]
Ps. Czy tylko mnie godzina wysłania posty kojarzy się z Seydlem? |
Ostatnio zmieniony przez mr.Michalos 2010-12-11, 15:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mikael
|
Wysłany: 2010-11-20, 20:33 Odp: Mick Jagger
|
|
|
[quote="mr.cymbał"]Mick wirtuozem na pewno nie jest, aczkolwiek mi tam się jego gra podoba. [/quote]
mogę powiedzieć to samo. Gra prosto, bez zbędnego kombinowania i skutecznie. |
|
|
|
|
dodao
|
|
|
|
|
#Maciekdraheim
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2012-11-12, 21:03 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Mick gra na harmonijce diatonicznej w tonacji D. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
|
|
|
Młynek
Wiek: 55 Posty: 730 Otrzymał 68 punkt(ów) Skąd: Budapeszt
|
Wysłany: 2012-11-13, 08:38 Odp: Mick Jagger
|
|
|
mr.Michalos napisał/a: | Zaraz pojawią się komentarze typu:
"Żaden z niego harmonijkarz, gra na tym samym poziomie,
co Riedel" |
Dobrze wyczułeś. Zapewne wielu nie spodoba się moja opinia, ale mam do niej prawo. Światowy harmonijkarz? Tylko, jeśli kryterium określania kogoś światowym harmonijkarzem jest fakt, że umie zagrać w pentatonice kilka standardowych, banalnych riffów w w drugiej pozycji i nie wypaść z rytmu. Ale wówczas trzeba by utworzyć nie wiem ile milionów zakładek... Nie oszukujmy się: gdyby nie był tym, kim jest - legendarnym wokalistą legendarnej grupy wszechczasów - pies z kulawą noga nie zainteresowałby się jego grą, niejeden użytkownik tego forum (i to bynajmniej nie "pomarańczowy") stoi kilka klas wyżej od niego jeśli chodzi o umiejętności i wiedzę. Ale że to Mick Jagger, to nazywamy go "światowym harmonijkarzem" i zakładamy osobny temat (podobnie jak w przypadku "harmonijkarza" Ryszarda Riedla czy - o zgrozo! - "harmonijkarza" Macieja Balcara, który nawet z wydobyciem pojedynczego dźwięku ma kłopoty, gra jak na harcerskim ognisku.... z całym szacunkiem dla harcerzy). Bo przecież taki idol to wszystko robi najlepiej, nie? Pewnie i bąki puszcza w jakis fenomenalny, unikalny i genialny sposób |
_________________ "Skoro uważacie, że blues jest łatwą muzyką, to dlaczego tak niewielu go dzisiaj gra?" - B.B. King |
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 3 punkt(ów): #Medium, #minigunmen, Lizur97 |
|
#minigunmen
Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2012-11-13, 11:42 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Bąki puszcza techniką tongue blocking. Racja Młynek. Ja bym założył osobny temat na "inni ludzie grający na harmonijce". |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
|
|
|
#Medium
|
Wysłany: 2012-11-13, 12:02 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Młynek napisał/a: | Bo przecież taki idol to wszystko robi najlepiej, nie? Pewnie i bąki puszcza w jakis fenomenalny, unikalny i genialny sposób |
Za ten tekst masz punkta - należy Ci się.
Minigunmen napisał/a: | Bąki puszcza techniką tongue blocking. |
Uważasz, że jest aż tak wygłodniały, że na widok jedzenia język mu do "odwłoka" ucieka?
Słyszałem o próbach wykorzystania tego "wydechu", ale z moich informacji wynika, że poza prosty wielodźwięk akordowy nikt jeszcze nie wyszedł...
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2012-11-14, 12:11 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Młynek, młody byłem i głupi, nieznający jeszcze prawdziwych mistrzów zakładając ten temat!
Ale fakt faktem te parę prostych riffów dobrych jest dla początkujących do nauki. |
|
|
|
|
paragnom
|
Wysłany: 2012-11-14, 18:38 Odp: Mick Jagger
|
|
|
Witam, szukam tabów do piosenki "co mi Panie dasz" jednak w wersji Mozila i Gaby Kulki...znalazłam na you tube wersję zbliżoną graną na akordeonie...dopiero zaczynam swoją przygodę z harmonijką i z tym serwisem(nabyłam harmonijkę w tonacji 'C'-dla początkujących), więc proszę o cierpliwość i wyrozumiałość..pozdr.:) |
_________________ paragnom
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): aansaa |
|
#Maciekdraheim
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2012-11-14, 18:55 Odp: Mick Jagger
|
|
|
paragnom, i tego szukasz w temacie o Micku Jaggerze? Już różne rzeczy tu widziałem, ale widać jeszcze nie jedno mnie zadziwi. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
|
|
|
#Felix
|
|
|
|
|