Autor |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-06, 14:31 Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Witam. Gram już trochę na harmonijce. Na początku kupiłem BluesBanda C, który na forum nie ma zbyt dobrej opinii. Teraz postanowiłem uzbierać trochę pieniędzy i kupić już porządną harmonijkę. Myśle właśnie nad Marine Band C i Golden Melody A. W planie mam kupić obie, lecz w odstępie czasowym. Którą lepiej jako pierwszą kupić? Myślałem nad Golden Melody A, gdyż jest dobra do improwizacji bluesowych podobno. Którą lepiej kupić jako drugą harmonijkę? Poprawiać brzmienie C czy odkrywać nowe ścieżki przy użyciu tonacji A? |
|
 |
|
|
 |
jenot 
|
Wysłany: 2011-10-06, 15:50 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Ja staram się grać zawsze na jednej marce harminjki, radzę kup dwie marinki lub goldenki. |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2011-10-06, 22:34 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
jenot, nie wiem, czy to takie dobre. yankus, dopiero miał okazję pograć na Blues Bandzie, dopiero chce spróbować lepszych harmonijek. Z tego powodu jeszcze nie wie, co mu pasuje, a próbując różnych modeli lepiej sprawdzi, czego tak naprawdę wymaga od instrumentu. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-07, 07:05 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Dziękuję za pomoc, za tydzień kupię juz golden Melody . |
|
 |
|
 |
jenot 
|
Wysłany: 2011-10-07, 16:44 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Masz rację Maciek , może ta rada za wcześnie, ale myślę ze większość z grających ma ulubionego producenta i gra na konkretnym modelu tylko w różnych tonacjach. Też zaczynałem od tych modeli, ale też szybko z nich zrezygnowałem. |
|
 |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-07, 17:58 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Doszedłem do wniosku że lepiej zostać przy jednym rodzaju. I teraz myśle: Kupić Marine A i C czy Goldena A i C? |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2011-10-07, 18:32 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Tylko jak spróbujesz jednego rodzaju, to skąd będziesz wiedział, czy ten jest dobry, czy może inny nie będzie dla Ciebie lepszym? |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-07, 18:34 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Jeszcze raz dziękuje za pomoc, zrobie tak jak myslalem na pozcątku. tzn. teraz kupię goldena a, potem Marine C, potem Goldena C, a na koniec Marine C |
|
 |
|
 |
towal 
|
Wysłany: 2011-10-07, 18:39 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
proponuję obadać też inne marki harpów, poza hohnerem. masz jeszcze suzuki, seydelki, tombo itp. poczytaj, posłuchaj, odłóż kasę i kup |
|
 |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-09, 09:10 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Jako drugą harmonijkęlepiej kupić A czy C? |
|
 |
|
 |
kuba 

|
Wysłany: 2011-10-09, 10:53 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
zdecydowanie a... ale nie wiem czy to powinna być golden melody... Mam taką właśnie i przy graniu obniżonych dźwięków (szczególnie na (2)), stroik wpada w jakiś dziwny rezonans z pokrywą i słychać nieładne dudnienie...
pzdr. |
|
 |
|
 |
yankus [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-10-09, 12:28 Odp: Marine Band C vs Golden Melody A
|
|
|
Więc kupuje Marine A Dziękuje wszystkim za pomoc. |