Autor |
|
|
robi-97
|
Wysłany: 2012-03-15, 16:22 Majk do 100zl
|
|
|
Cześć
Chciałbym kupic jakis mikrofon do 100zl nie musi byc on typowo do harmonijki tylko jakis taki fajny i zeby mozna bylo go wykorzystac tez do rozmow np. przez skype albo ts. Istnieje taki? |
_________________ "Śpię na zielonej łące
Lub pod namiotem z brzóz
Czasem dajemy koncert
Ja i ten stary blues"
SDM - po strunach do nieba" |
|
|
|
|
|
Żółwik
Wiek: 31 Posty: 134 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Koronowo/Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-03-15, 16:51 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
Jeśli chcesz grać akustycznie to dobrym rozwiązaniem będzie kupienie jakiegoś używanego dynamicznego shura albo peaveya(chodzą w okolicach 100zł) i będziesz mógł przez niego rozmawiać. Przy graniu Chicagowskim już jest trudniejsza sprawa bo mikrofony mają przester a ich cena znacznie przekracza 100zł. |
_________________ Połowę pieniędzy w życiu przeznaczyłem na instrumenty i alkohol. Drugą połowę zmarnowałem. |
|
|
|
|
Tramp24
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:21 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
Jeśli chcesz mieć namiastkę brzmienia Chicago to polecam Tonsila MDO IX i Grundiga GDM 313, stary sprzęt i chodzi na allegro po kilkanaście złotych, a ma bardzo fajne brzmienie. Nie jest to co prawda profesjonalny sprzęt ( ) ale w porówaniu z takim np. Blackedge'm nie zostaje w tyle, a nawet ma więcej basu A cena dziesięciokrotnie niższa, a i dostępność większa |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): robi-97 |
|
robi-97
|
Wysłany: 2012-03-15, 18:42 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
http://allegro.pl/mikrofo...2180890517.html czy owy sprzęt się nada? |
_________________ "Śpię na zielonej łące
Lub pod namiotem z brzóz
Czasem dajemy koncert
Ja i ten stary blues"
SDM - po strunach do nieba" |
|
|
|
|
Żółwik
Wiek: 31 Posty: 134 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Koronowo/Bydgoszcz
|
Wysłany: 2012-03-15, 19:32 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
Do grania akustycznego tak. |
_________________ Połowę pieniędzy w życiu przeznaczyłem na instrumenty i alkohol. Drugą połowę zmarnowałem. |
|
|
|
|
fantasmagoryczn
|
Wysłany: 2014-05-10, 13:31 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
Chciałbym zapytać w tym temacie o jedną rzecz, a konkretnie o tego Tonsila i Grundiga. Zauważyłem, że mają inne końcówki (jestem totalnym laikiem w tej kwestii). Można to jakoś przerobić na normalne wejscie pod piec, nie tracąc przy tym jakości brzmienia? |
|
|
|
|
#Medium
|
Wysłany: 2014-05-10, 14:22 Odp: Majk do 100zl
|
|
|
Można. Robisz przejściówkę pod odpowiednie złącze, lub zastępujesz to które jest na to, które potrzebne jest do wzmacniacza i gotowe.
Tutaj masz trochę informacji: http://www.harpprojekt.com/przewody.php
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
|
|
|