Autor |
|
|
Snoopy
|
Wysłany: 2010-10-08, 12:44 Marine Band Kanał 2 i 7.
|
|
|
Mam Marine Band w tonacji C, już trochę przeszła bo na niej uczyłem się grać.
Nie śmiga w niej jak powinien kanał 2 tzn późno reaguje i jest albo b. cichy, albo przytłumiony, szczególnie na wdechu.
Podobna sytuacja z kanałem 7 późna reakcja, albo w ogóle nic, tylko na wdechu tak się dzieje, jak mu się zachce to czasem gra normalnie.
Mniej przytłumiony, ale jednak jest kanał 3 i 8 ( ósemka czasami też ma to co siódemka).
W razie czego z Marynki potrafię zdjąć pokrywy, mogę tam coś pomajsterkować.
Harmonijka do reanimacji czy już totalnie do wyrzucenia ? |
|
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2010-10-08, 15:41 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Wyczyść - może to są pozostałości po ślinie, resztkach pokarmu i naskórku z warg |
|
|
|
|
Snoopy
|
Wysłany: 2010-10-08, 16:04 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Jak mam to zrobić ? |
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2010-10-08, 16:18 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Takich tematów jest dużo - poszukaj |
|
|
|
|
wrobell
|
Wysłany: 2010-12-24, 10:21 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
mam harmonijkę blues harp i mam problem z kanałem 2 3 jest tragicznie posłuchajcie nagrania a i jak by problem jest na wdechu
http://ziommarket.wrzuta....oblem_z_kanalmi |
|
|
|
|
Cadogan
|
Wysłany: 2010-12-24, 11:14 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Tak tragicznie to nie jest,sam mam podobnie,ale to tylko technika,a jak nie masz jej długo i na miechu dobrze grała to powinno być spox-Hohner to dobra firma. |
_________________ |
|
|
|
|
Jaszczur
Wiek: 34 Posty: 152 Otrzymał 22 punkt(ów) Skąd: Lublin/Parczew
|
Wysłany: 2011-01-10, 04:24 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem modelu Blues Session i ogólnie jestem bardzo zadowolony, jednakże mam wątpliwości co do drugiego kanału. NIE, bez obaw, nie chodzi mi o wdech na tym kanale, gdyż domyślam się, że pytania tego typu były tu zadawane dziesiątki razy... a poza tym ten problem mnie nie dotyczy
Dotyczy on natomiast WYDECHU na tym kanale (oraz na jedynce), na których, oprócz nieco cichszego niż na innych kanałach dźwięku, słychać również świst powietrza - tu dla odmiany o wiele głośniejszy niż na innych kanałach. Natomiast trójka brzmi tak, jak brzmieć powinna.
Moje pytania są następujące:
1. Czy problem może polegać na tonacji harmonijki?
2. Czy może raczej problem tkwi w technice?
3. Jeśli nie, to może jest to jakaś cecha charakterystyczna modelu Blues Session? Jakie są wasze odczucia oraz opinie co do jego szczelności?
3. A jeśli waszym zdaniem jest to wada produkcyjna, to jak najłatwiej jej zaradzić?
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc
A tak BTW, to jest to mój pierwszy post na forum, więc serdecznie witam i pozdrawiam wszystkich |
Ostatnio zmieniony przez Jaszczur 2012-08-16, 15:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
#minigunmen
Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2011-01-10, 14:07 Odp: Kanał się nie odzywa...
|
|
|
Ja myślę, że jak nagrasz te rzeczy to bezbłędnie powiemy Ci jaka jest przyczyna takich zjawisk |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
|
|
|