Autor |
|
|
olo
|
Wysłany: 2009-04-02, 21:54 Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Witam. Harmonijka bardzo podobała mi się od dawna, ale jakoś dopiero teraz postanowiłem się za to wziąć. O harmonijce nie wiem praktycznie nic. Głównie interesuje mnie muzyka folkowa i w tym kierunku chciałbym się rozwijać. Wiem jedynie, że na początek najlepsza jest tonacja C (cokolwiek to znaczy ). Nie wiem też o co chodzi z pojęciami tremolo itd. Na harmonijkę mogę przeznaczyć jakieś 70-80zł (nie więcej). Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
michu
|
Wysłany: 2009-04-02, 22:46 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
To napisz jakieś pytania chętnie odpowiem |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
olo
|
Wysłany: 2009-04-03, 16:14 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Co do rodzajow harmonijek cos juz sie dowiedziałem dzięki wyszukiwarce teraz pytanie, ktory typ harmonijki bedzie dobry dla początkującego i jaki konkretny model <80 moglibyście polecic? |
|
|
|
|
michu
|
Wysłany: 2009-04-03, 16:23 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Moze HOHNER specjal 20 |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
|
olo
|
Wysłany: 2009-04-10, 22:20 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
a np cos takiego: klik od razu miałbym sie z czego uczyc grac. warto? |
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2009-04-10, 22:49 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Najlepiej na początek kupić coś taniego - Hohner BluesBand
Jak już na tym trochę się nauczysz grać i się nie zrazisz, to wtedy można kupić coś porządniejszego. |
|
|
|
|
Lozansky
Wiek: 37 Posty: 46 Otrzymał 1 punkt(ów) Skąd: Kargowa/Zielona Góra
|
Wysłany: 2009-04-11, 11:00 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
[quote="aansaa"]Najlepiej na początek kupić coś taniego - Hohner BluesBand [/quote]
Nie wiem, czy tak najlepiej. Ze swojej strony polecam harmonijkę Suzuki Harpmaster.
A takich tematów na forum jest od groma. Bardziej doświadczeni harmonijkarze wyjaśniają dlaczego na początku skorzystać z lepszego sprzętu. Pozdrawiam |
_________________ - Suwalszczyzna to jest gdzieś w bok od Warszawy, tak? Przypomnij mi gdzie to jest dokładnie.
- Pojedziesz, to sam zobaczysz gdzie to jest. |
|
|
|
|
aansaa
|
Wysłany: 2009-04-11, 11:30 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Sam zaczynałem od drogiej (jak na moje "zarobki") i dobrej harmonijki - Seydel Blues Session. Nauczenie podciągu na 4 zajęło niedużo czasu, a i technicznie dobrze. Wystarczyło kilka tygodni na BluesBandzie aby On obnażył moje braki techniczne. Dzięki BB teraz mogę powiedzieć, że coś umiem, potrafię. Czasem się przydaje lekcja na tanim sprzęcie. ;p
Ale to tylko moje skormne zdanie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#Maciekdraheim
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-04-11, 17:14 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
Lepiej zaczynać na czymś lepszym. Ja zaczynałem od Blues Banda za 18,50 i nie było łatwo. Kiedy w ręce trafiła Marinka Deluxe to poszło już z górki. Jeżeli chodzi o te zestawy, to Seydel też robi coś takiego. W skład wchodzi książka po angielsku i niemiecku (obie wersje w jednej książce), płyta i harmonijka Seydel Blues Session w tonacji C. Harmonijka podobno lepsza od Big River Harpa, a cena zestawu to 138zł. Ja bym się nad tym zastanowił. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
|
|
|
olo
|
Wysłany: 2009-04-16, 19:39 Odp: Jaka harmonijka do 80 zł?
|
|
|
zamówiłem speciala 20 |
|
|
|
|