Autor |
|
 |
kamilteau 

Wiek: 34 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
|
Wysłany: 2009-02-20, 19:50 HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Witajcie!
Długo to trwało, ale rusza projekt Edycji Specjalnej Harmonijkowych Bitew, czyli batalia o Blackedge'a Regulamin jest już gotowy i można go znaleźć na forum. Jeżeli coś jest dla Was niejasne - pytajcie w tym temacie o wszystkie jego zawiłości. Regulamin został zaakceptowany przez Jury, w którym to zasiądzie czołówka polskiego harmonijkarstwa: Bartosz Łęczycki, Michał "Cielak" Kielak, Łukasz "Wiśnia" Wiśniewski oraz Roman Badeński, nie ulegnie więc już zmianie. Czekam tylko, aż Bartek prześle mi obowiązujący podkład i będziemy mogli zaczynać zabawę!
Pozdrawiam
PS. Brakuje nam jeszcze chętnego do pełnienia roli Depozytariusza (szczegóły w regulaminie). |
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
 |
|
 |
|
|
 |
Pulatom 

Wiek: 35 Posty: 781 Otrzymał 72 punkt(ów) Skąd: Czerwona Woda
|
Wysłany: 2009-02-20, 20:41 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Mam takie dwa pytania:
1. W zgłoszeniu trzeba podać model mikrofonu i wzmacniacza, ale co tam wpisać jak sprzęt jest "niefirmowy" (Made In PRC), albo własnej konstrukcji? I czy można nagrywać w konfiguracji mikrofon->wzmacniacz->line out wzmacniacza do line in karty (bez głośnika)?
2. Czy dopuszczalna jest obróbka ścieżki harmonijki przez reduktor+bramkę szumów i korektor graficzny (dokładniej lekkie zbicie wysokich i górnego środka żeby wyrównać charakterystykę mikrofonu)? |
|
 |
|
 |
Chainsaw 
Wiek: 115 Posty: 405 Otrzymał 10 punkt(ów) Skąd: a Szczypior to wie
|
Wysłany: 2009-02-20, 20:44 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
a mozna grac na nagrodzie glownej? |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-02-20, 20:46 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
1. Wtedy używamy określenia No-name, albo self made . Te dane mają charakter orientacyjny, bo i tak do jury trafią same anonimowe, a jedynie ponumerowane pliki. A nagrywać przez line out i line in to wg mnie nie jest naruszenie . Unikniesz zakłóceń po drodze.
2. No z tą obróbką to byłbym ostrożny. Żadna dodatkowa ingerencja nie powinna być możliwa, bo w ten sposób można sobie brzmienie dopasować do preferencji, a nie tego, co z harpa leci. Więc tylko zmiana tonacji, ewentualnie wyrównanie głośności ścieżek.
A nie ma problemu Chainsaw, możesz zaprząc do roboty swojego Blackedge'a. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Pulatom 

Wiek: 35 Posty: 781 Otrzymał 72 punkt(ów) Skąd: Czerwona Woda
|
Wysłany: 2009-02-20, 20:58 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Ok, dzięki za odpowiedź. Ale barwę na wzmacniaczu można ustawić żeby nie zmieniać jej cyfrowo? |
|
 |
|
 |
petrolhead 

Wiek: 34 Posty: 184 Otrzymał 12 punkt(ów) Skąd: Olsztyn i Warszawa
|
Wysłany: 2009-02-20, 20:59 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
To ja się mogę zgłosić jako kandydat na depozytariusza. |
_________________ Mój Wóz jest bogiem, prędkość nałogiem, drifting zabawą, frajda podstawą |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-02-20, 21:17 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Co gałkami robisz na wzmaku, to nas nie interesuje . Chodzi o to, żeby nie ustawiać brzmienia w programie po tym, jak już coś nagramy. A na wzmaku można do woli.
Wydaje mi się, że Petrol będzie doskonały w tej funkcji, przekażę info Kamilowi. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
kamilteau 

|
Wysłany: 2009-02-20, 23:13 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
OK, przyjmuję do wiadomości najnowsze postanowienia. Pozostaje nam czekać na podkład. |
 |
|
 |
|
 |
BLACKEDGE 
|
Wysłany: 2009-02-21, 12:05 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Moi Drodzy ! Jestem pełen podziwu i uznania dla tak profesjonalnie prowadzonych przygotowań !!!
Ostatnio trochę z czasem niedomagam, ale temat ten będe pilnie obserwował.
Pozdrawiam organizatorów, jury i przede wszystkim uczestników !
Orzeł. |
|
 |
|
 |
aris2423 

Wiek: 34 Posty: 168 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2009-02-21, 17:08 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Ja chciałbym sie zgłosić do roli depozytariusza, nie bede brał udziały jako uczestnik a chciałbym coś zrobić dla forum no i dla samego konkursu. Już troche siedze na forum i myśle, że raczej będe dosyć zaufaną osobą, zwłaszcza, że trzeba dotrzymać tej "tajności". |
|
 |
|
 |
kamilteau 

|
Wysłany: 2009-02-21, 17:12 Odp: HB - Edycja Specjalna - Przygotowania
|
|
|
Panowie, depozytariusz został już wybrany - jest nim Petrolhead (chyba, że ktoś zna powód, z którego nie mógłby nim być). Kto pierwszy, ten lepszy |
 |
|
 |
|
|