Autor |
|
|
Chainsaw
Wiek: 114 Posty: 405 Otrzymał 10 punkt(ów) Skąd: a Szczypior to wie
|
Wysłany: 2008-04-10, 23:36 [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
Wiliam clarke nic dodać nic ująć pełną gębą WIRTUOZ wg mnie bijący na głowę wszystkich innych gosci grajacych na chromatyku.
Nikt nie grał z taka energia jak On co tu wiele mówić trzeba posłuchać:) (plyta Hard Way np)
Wszechstronny artysta grajacy jazz blues swing i jednym słowem wszystko piszcie co o nim sądzicie |
|
|
|
|
|
szurszur
|
Wysłany: 2011-06-01, 11:34 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
Jak przygotuje coś więcej to napisze. No ale póki co na wstęp to tak jak napisałeś, nic dodać i nic ująć.. William Clarke należy do tych kilkoro harmonijkarzy młodszego pokolenia, którzy potrafili wydobyć z własnej gry największe emocje, ale również potrafili wzbudzić w słuchaczach to samo. |
_________________ Dlaczego Little Walter? Ponieważ Big Walter Horton:) |
|
|
|
|
Smyrdek
Wiek: 33 Posty: 237 Otrzymał 3 punkt(ów) Skąd: Łodygowice
|
Wysłany: 2011-06-02, 14:24 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
ja polecam jego płytę "Now That You're Gone" świetne granie i wspaniali goście : Geogre "Harmonica" Smith i Mitch Kashmar |
_________________ "The answer my friends, is blowin' in the wind, the answer is blowing in the wind..." |
|
|
|
|
szurszur
|
Wysłany: 2011-06-08, 17:57 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
W pierwszym utworze o tym samym tytule Clark gra na harmonijce w tonacji A dur rozpoczynając utwór na 10 kanale na wydechu za pomocą najwyższego podciągu..(dźwięk Gb)przechodząc następnie na 9 kanał na wydechu i wracając znów na 10(w skrócie), a kończy na kanale 9, dwukrotnym wdechem powodującym każdorazowo podciągnięcie ... dalej próbujcie sami..:)
Ten utwór jest niesamowity... To majstersztyk górnego rejesteru |
|
|
|
|
Smyrdek
|
Wysłany: 2011-06-09, 12:39 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
szurszur, wszystko fajnie opisałeś ale w tym utworze gra Mitch Kashmar, to dla niego typowe granie w najwyższym rejestrze : dla niego typowe, dla mnie kosmos Polecam też jego kawałki Dirty Deal i Night Creeper, tam tez gra w 1 pozycji. |
_________________ "The answer my friends, is blowin' in the wind, the answer is blowing in the wind..." |
|
|
|
|
szurszur
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:46 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
To przepraszam jeżeli by tak było... Nie posiadam tej płyty ale mam ten utwór na płycie j z tzw. Bootlegami. Zawsze myślałem że tam gra poprostu Clark.., ale czy na pewno tak było? Jesteś pewien...Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-06-09, 20:50 ]
Jednak chyba on faktycznie gra.., znalazłem jego płyty i w kawałku pt. "Dirty Deal" na płycie Nickels & Dimes gra podobnie...
[ Dodano: 2011-06-09, 20:55 ]
Spoko że włączyłeś się do dyskusji.. , czasem człowiek wszystkiego nie wie...
[ Dodano: 2011-06-09, 21:10 ]
Po za tym świetnie gra...:) |
|
|
|
|
Smyrdek
|
Wysłany: 2011-06-09, 22:35 Odp: [Harmonijkarz] Wiliam Clarke
|
|
|
Oj tak wymiata, ale nie róbmy off topu o Kashmarze |
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): szurszur |
|