Wysłany: 2008-03-25, 16:37 [Harmonijkarz] Sonny Boy Williamson II
Aleck 'Rice' Miller (ur. 5 grudnia 1899, zm. 25 maja 1965) - amerykański muzyk bluesowy znany najbardziej jako Sonny Boy Williamson II. Przy jego nazwisku stawiono 'II', gdyż przybrał pseudonim, którego używał już wcześniej inny harmonijkarz - John Lee 'Sonny Boy' Williamson. Uważa się go za jednego z największych harmonijkarzy wszech czasów.
Co o nim sądzicie ? Według mnie jeden z najlepszych, wirtuoz. Jak go posłucham od razu wraca chęć do ćwiczeń i zabawy harmonijką
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2008-03-25, 17:49 Odp: [Harmonijkarz] Sonny Boy Williamson II
Ogromne możliwości i jak to określiłeś wirtuozeria, ale jednocześnie styl często lakoniczny i oszczędny. Do tego piękne brzmienie. SBWII powinien zająć stałe miejsce wśród nagrań słuchanych przez każdego adepta sztuki harmonijkowej.
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with.
Wysłany: 2012-02-11, 14:15 Odp: [Harmonijkarz] Sonny Boy Williamson II
Ja również uważam go za jednego z najwiekszych i bardzo lubię go słuchać, ale irytuje mnie zawsze to, że gdy ludzie o nim piszą zapominają postawić II. A różnica pomiędzy nimi była spora. Btw. pierwszego również uważam za bardzo dobrego harmonijkarza.