Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2007-12-03, 21:34 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Michał ma niesamowite brzmienie z "ryja" i wprost genialne poczucie humoru. Byłem z chłopakami z Kasy Chorych, K3 i Easy Rider podczas ich występów na festiwalu w Monaghan Town w Irlandii na początku września. Jakie skecze w domku odchodziły! Nie tylko znakomity harmonijkarz, ale także świetny człowiek.
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with.
Wysłany: 2008-01-15, 13:32 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
tak se mysle co napisać jedyny człowiek swojego rodzaju który ma styl .i to dla mnie wystarczy , w bluesie nie trzeba być technikiem i wirtuozem trza być poprostu bluesmenem.........a poza tym przypomniał mi sie zakwas bydgoski panie ciele he he
Wysłany: 2009-02-18, 19:54 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Coś tu cicho o Cielaczym sukcesie!!! A podobno , Michał jest teraz nr 1 w Polsce???
Tak, czy inaczej, wielkie gratulacje ! Jak śniegi zejdą, to się gdzieś zmówimy na świętowanie ))
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2009-02-19, 17:38 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Ciele fajny koleś, do tego niesamowicie rozrywkowy i o ogroooomnym poczuciu humoru (potrafi obrócić w żart naprawdę wszystko - pamiętam rozmowę o totletach z tapustą i tartofeltami). Poza tym, świetne brzmienie Ciele ma.
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with.
Wiek: 33 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
Wysłany: 2009-03-19, 19:22 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Wczoraj miałem okazję go poznać i posłuchać - brzmienie ma potężne, jego wibrato zwala z nóg. Poza tym rzeczywiście jest bardzo sympatycznym, wesołym i bardzo rozrywkowym człowiekiem (przekonałem się o tym zwłaszcza, gdy zapytałem go o Olsztyńskie Noce Bluesowe )
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
Wysłany: 2010-01-08, 15:14 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Mam OGROMNĄ prośbę, mianowicie chodzi o Jego kawałek z płyty poświęconej "Skibie" - "Blues bez pieniędzy": jakie chwyty, tonacja, na jakim harpie to grać??
Zajeżdża mi molową (d??), ale nie mogę jej rozkiminić.
Proszę o pomoc!
Wysłany: 2011-02-19, 17:27 Odp: [Harmonijkarz] Michał "Cielak" Kielak
Jeden z moich ulubionych harmonijkarzy, nie tylko polskich. Po prostu ma tego jest w nim moc.
Świetny pod każdym względem wieloma aspektami. Feeling, wibrato, brzmienie... Długo by wymieniać.
Też tak kiedyś będę.
[ Dodano: 2011-02-19, 17:31 ]
Polecam płytę 'Rozum cielęcy' nagraną z Jaromim
Ostatnio zmieniony przez mr.Michalos 2012-06-17, 21:41, w całości zmieniany 1 raz