Autor |
|
 |
Trojden 

|
Wysłany: 2009-01-11, 16:18 Harmonica Beatbox
|
|
|
Przykład podaję poniżej. Jak dla mnie to jest to plucie w harmonijkę.
http://pl.youtube.com/watch?v=oE1HDmaAW4A |
_________________ Gość, niech Blues będzie z Tobą ...
P.S. Każdy zalogowany zobaczy swój login w moim podpisie =P pozdrawiam
 |
|
 |
|
|
 |
Johny 
|
Wysłany: 2009-01-11, 16:37 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
Ja myślę że to taki sobie pomysł |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-01-11, 17:21 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
Sam BeatBox to ciekawa sprawa i technika, z której można wiele wyciągnąć. Dołożenie harmonijki w trakcie beatowanie to najprostsze co można zrobić dla jego urozmaicenia, gdyż powietrze tak czy siak przelatuje, a przystawienie harmonijki do ust jeszcze raz wykorzystuje jego ped. Kiedyś skopiowałem sobie inną zagrywkę Yuiri Lane'a i trudne nie było. Wg mnie to bardziej odmiana samego BeatBoxu, niż gra na harmonijce. Ale warto zwrócić uwagę, że w nagraniach bluesowych znajdują się takie elementy! Chociażby takie "chrząkniecia", które harpiarz wydaje przy mocnijszym ataku, tworzące dodatkowe tło rytmiczne. Jednak ja wolę normalną grę niż te pum pum . Ale sztukę gębofony też bym chciał posiąść. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Chainsaw 
Wiek: 115 Posty: 405 Otrzymał 10 punkt(ów) Skąd: a Szczypior to wie
|
Wysłany: 2009-01-12, 17:01 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
a Room To Move panowie? |
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2009-01-12, 18:58 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
O..... chyba kiepskie porownanie, tak zabeatbixowoać- jeśli chodzi o harmonijke potrafiłem 2 lata temu na początku nauki, a dopiero teraz potrafie grać room to move wyciagajac wszystkie bendy z (2) |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2009-01-17, 16:31 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
Jak dla mnie dobre, lepszy przykład jest tutaj:
http://pl.youtube.com/wat...feature=channel
Może nie ma tego klimatu co klasyczny blues ale też robi wrażenie. Yuri Lane jest generalnie beaboxerem (nie moje klimaty muzyczne) ale tym jak to połączył przekonał mnie. Tylko z tak wyraźnym rytmem blues to już nie blues. Tak czy inaczej chylę czoła. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-01-17, 20:09 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
Sama harmonijka w tym klipie jest raczej średnia . Nasie forumowicze ciekawsze muzycznie rzeczy wyczyniają. Jednak beatowanie sympatiko. Ciekawa umiejętność, którą też chciałbym posiąść. Tylko jak mówiłem, jak się umie robić beata, to wystarczy harmonijkę przystawić do ust i połączenie wychodzi samo przez się. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Trojden 

|
Wysłany: 2009-01-17, 21:50 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
A gdyby faktyczną grę na harmonijce połączyć z beatboxem? Podciągi mogą być ciężką sprawą, bo wydaje mi się, że beatboxowanie i te wszystkie UMPSy wykonywane są na wydechu... |
_________________ Gość, niech Blues będzie z Tobą ...
P.S. Każdy zalogowany zobaczy swój login w moim podpisie =P pozdrawiam
 |
|
 |
|
 |
hoOn 

|
Wysłany: 2009-07-01, 13:16 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
nie bede zakladal nowego tematu , wiec pisze tutaj. Sam nie jestem wielkim fanem hip hopu i raczej go nie slucham no ale nie ma sily , zeby nie znac tych najbardziej znanych. Znalazlem tutaj gostka , ktory ich nasladuje jednego po drugim ; LL Cool , Snoop Dogg , DMX i Jay-Z . Jak dla mnie swietne !! Szacun dla typka
http://www.youtube.com/watch?v=rP3qL4UG1TI |
_________________ beltam blekit w glowie |
|
 |
|
 |
szymonov 

|
Wysłany: 2012-02-26, 22:27 Odp: Harmonica Beatbox
|
|
|
Jak dla mnie świetna sprawa. Nawet wyczyściłem starego bluesbanda żeby coś popróbować |
_________________ [you] nie kłuć sie z harmonijką....ona i tak wie lepiej |
|
 |
|
|