Autor |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2013-09-01, 22:59 [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Trzecią bitwę w tym GP można znaleźć tutaj: http://www.harmoszka.com/...jkowe-Bitwy-III
Mamy sześciu uczestników, kilka dużych nicków, będzie się działo. Oceniamy wszystkich uczestników w skali od 1 do 5. Można dodatkowo dać plus lub minus, przy ocenie, ale one nie będą brane pod uwagę przy liczeniu średniej.
Jak zwykle, ten etap trwa tydzień.
Lista uczestników:
Cytat: | cjsimon
GaceQ123
karol.z
Rogalski.Arek
orsoj
Zamieszkały | |
_________________ "Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
|
 |
|
|
 |
karol.z 

|
Wysłany: 2013-09-02, 05:33 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Nie działa nagranie Orsoja. |
|
 |
|
 |
GaceQ123 

Wiek: 32 Posty: 172 Otrzymał 14 punkt(ów) Skąd: Węgrzce, k. Krakowa
|
Wysłany: 2013-09-02, 07:45 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Mam dokładnie ten sam problem, nie działa nagranie orsoja |
_________________ "If you can dream it, you can do it " - Walt Disney |
|
 |
|
 |
Zamieszkaly 

|
|
 |
|
 |
GaceQ123 

Wiek: 32 Posty: 172 Otrzymał 14 punkt(ów) Skąd: Węgrzce, k. Krakowa
|
Wysłany: 2013-09-02, 08:24 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
cjsimon 4- Dobrze technicznie, troszku monotonnie, zasługujesz na 4 spokojnie, ale musiałem niestety odróżnić od reszty, fajnie się tego słucha, troszeczkę monotoni, ale to się też wyćwiczy
karol z. 4+ plus za końcówkę która zabrzmiała mi "kaczor donald farmę miał" Fajnie się tego słucha, widać że czujesz instrument, lekko już nim operujesz, tak trzymać!!
Rogalski.Arek 5 Brak zastrzeżeń, masz lekkość i to brutalnie wykorzystujesz
Zamieszkały 5 Z tego co słyszę to chyba zacząłeś harmoszką w tonacji A, mimo że podkład wziąłeś w G Szacun, Ty tym żyjesz, czujesz, opowiadasz
Orsoj 4- troszeczke gorzej niż ostatnio. |
_________________ "If you can dream it, you can do it " - Walt Disney |
Ostatnio zmieniony przez GaceQ123 2013-09-02, 18:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
 |
|
 |
karol.z 

|
Wysłany: 2013-09-02, 09:12 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
GaceQ - 3. Były dobre momenty ale chwilami za bardzo przeciągasz dźwięki i wypadasz z rytmu. W porównaniu z poprzednimi nagraniami słychać postępy. Niemniej jednak radzę Ci wziąć lekcje lub zapisać się na warsztaty (a najlepiej jedno i drugie) bo to najbardziej efektywne formy nauki.
Cjsimon - 4 minus. Technika i brzmienie bez zastrzeżeń ale brakowało mi trochę większej spójności we frazie i jakiejś większej dynamiki ale mimo to ogólne wrażenia pozytywne.
Zamieszkały - 5 minus. Miałem wrażenie, że nie do końca czujesz się dobrze w klimacie podkładu. Były świetne fragmenty ale niekiedy stosowałeś zagrywki, które moim zdaniem średnio pasowały do tego w sumie lekkiego i rozrywkowego kawałka. Ale poza tym brzmienie i technika jak zwykle super.
Rogal - 5 plus. Co tu dużo gadać - lekko, efektownie i spójnie.
Orsoj - 4 minus. Tutaj ratuje Cię głębokie brzmienie i pełna swoboda w graniu bo samo solo miało dobre momenty ale generalnie nieuporządkowane, za dużo chaosu jak dla mnie. |
Ostatnio zmieniony przez karol.z 2013-09-02, 19:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
 |
cjsimon 

|
Wysłany: 2013-09-02, 14:07 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
GaceQ123, 3 z bitwy na bitwe coraz lepiej, dobrze kombinujesz, jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej
karol.z, 4 podoba mi sie Twoja lekkosc grania, w porownaniu do Twoich nagran z przed kilku miesiecy robisz niesamowite postepy (z tego co sie orientuje to uczysz sie u Zamieszkalego), grasz lepiej ode mnie i mysle, ze ciezko bedzie Ciebie zlapac ale dam z siebie wszystko
Rogalski.Arek, 5 super nagranie, bardzo podoba mi sie barwa harmonijki, nienaganna technika, az chce sie wstac i potanczyc
Zamieszkaly, 5- przyzwyczailes mnie do wysokiego poziomu i jak zawsze nie zawiodles(super technika). Jednak w tym podkladzie lepiej sie odnalazl Arek.
orsoj, 4- W kilku momentach wypadles z rytmu. Ogolnie jakos slabiej niz w poprzednich edycjach. Mimo wszystko bylo ok.
Mam nadzieje, ze nikogo nie urazilem swoja skromna opinia. |
Ostatnio zmieniony przez cjsimon 2013-09-03, 13:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
 |
orsoj 

Wiek: 67 Posty: 22 Otrzymał 4 punkt(ów) Skąd: Bruntal, CZ
|
Wysłany: 2013-09-02, 14:40 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Z powodów językowych ponownie bez komentarzy.
cjsimon 3-
GaceQ123 3+
karol.z 4+
Rogalski.Arek 5
Zamieszkały 5- |
|
 |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2013-09-02, 16:23 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Nie mam pojęcia dlaczego, wcześniej nagranie orsoja działało. Będę kombinował. Tymczasem nagranie możecie przesłuchać tutaj: http://www.harmoszka.com/...HBIII/orsoj.mp3 |
_________________ "Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
|
 |
|
 |
Rogalski.Arek 

|
Wysłany: 2013-09-02, 19:47 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Tak po zdaniu ode mnie:
GaceQ123 - 3+ - powoli do przodu i nie zbaczaj z kursu
cjsimon - 4- - brzmienie i wyczucie rytmu już jest także tylko kwestia różnorodności zagrywek i będzie fajsko
orsoj - 4 - coś z "tajmingiem" chyba nie do końca zatrybiło i w III pozycji byłeś dużo lepszy. Może trzeba było mniej skomplikowane zagrywki zastosować a zagrać je dokładniej
karol.z - 4+ - jak dla mnie niesamowicie skoczyłeś do przodu, nauka widać nie idzie w las, przemyślane solo, no może miejscami nierówno w czasie ale chłopie dałeś czadu porównując to nagranie z Twoimi poprzednimi wykonaniami. Nawet miejsce na zabawę się znalazło pod koniec solówki . Tak trzymać !!!
Zamieszkaly - 5- druga część solówki dużo lepsza, właściwie szkoda że nie zagrałeś tylko w II pozycji stąd mały minus. Słychać że pozycje mollowe to Twój nr 1 . Dla mnie i tak jesteś zawodowcem, zagrać do podkładu w G na organce w A - to nie mój level |
_________________ Moja strona foto niezwiązana z harmonijką |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2013-09-06, 20:08 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
cjsimon - 3 - podciągi troszkę do przećwiczenia ale fajne granie. Robisz postęp. Jakbym miał oceniać stopień postępu to oceniłbym wyżej ale niestety muszę się odnieść do innych.
GaceQ123 - 3 - mam wrażenie, że już to pisałem ale słyszę frazowanie, nie chaos. Będzie dobrze.
karol.z - 4 - bardzo ładnie, melodycznie, frazowanie coraz bardziej bluesowe. Osobiście troszkę więcej brudu by mi bardziej się podobało. Fajnie wpleciona oktawa.
Rogalski.Arek - 5 - klasa, profesjonalnie. Co tu dużo gadać. Słyszę więcej przepony niż przy poprzednich podejściach, to mi się podoba. Zacięcie a'la Rick Estrin momentami.
orsoj - 4 - troszkę się coś rozjechało ale w sumie słuchało się tego całkiem przyjemnie.
Zamieszkały - 5 z minusem - podkład wydaje mi się zbyt durowy żeby grać tak z pobrzmiewaniami smutnymi jak z początku, ciężko mi to równoważyć w ocenie z kwestiami technicznymi, bo to interpretacja. Potem drugopozycyjnie było bardziej adekwatnie do kawałka. Zdarzył się moment jakby braku tchu. Grasz na tak wysokim poziomie że mogę się chyba czepiać tylko interpretacji i intelektualizować ten kawałek. Rozpisałem się, pomarudziłem ale i tak wielki szacun. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2013-09-07, 17:40 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Cjsimon - 4
Mam wrażenie, że latencja przy nagraniu odczuwalnie przesunęła partię harmonijki. Moim zdaniem trzeba było ścieżkę harmonijki przesunąć "do przodu".
GaceQ123 - 3+
Delay trochę za długi w stosunku do rytmu. Niektóre dźwięki nieczyste, wypadałeś z rytmu.
Karol.Z - 4-
Partia harmonijki trochę za cicho w stosunku do podkładu i słyszę ją tylko na jednym kanale. Riffy trochę nie pasujące do klimatu podkładu i raz słyszalnie zamiast wyciszyć i wyczekać (jak sugerował podkład) "pojechałeś" za ostro.
Rogalski.Arek - 5-
Jedynie jeden z fragmentów zbyt Rock and Roll'owy, boogie lepiej brzmi z tym podkładem, ale technicznie i panowanie nad instrumentem super.
Orsoj - 5-
W mojej ocenie za częste synkopujące przejścia ze złamaniem rytmu w pierwszej połowie nagrania. Brzmienie super - w mojej ocenie najlepsze ze wszystkich nagrań. Mam wrażenie, że w tej harmonijce stroiki wzbudzają Ci się nie tak, jak lubisz (za duża szczelina?). Harmonijka tylko na jednym kanale.
Zamieszkały - 5
Podobało mi się. Brzmienia do podkładu pasują mniej niż np. Orsoja, ale fajnie.
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
karol.z 

|
Wysłany: 2013-09-10, 06:30 Odp: [GP VII] HB III - ocena prac
|
|
|
Powinny być już chyba wyniki... |
|