Autor |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2009-11-15, 22:00 [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Koniec HB II z Grand Prix IV. Wyniki wyglądają następująco:
1. cabandeyro - 4,875
2. gofator - 4,25
3. Pulatom - 4
4. Bugaj - ~3,714285714
5. sedan - ~3,428571429
6. Chainsaw - ~2,571428571
7. aeroarte - 2,5
8. aansaa - 2,375
9. KatuzaR - 2,25
10. Landrew - 1,(8)
11. lesiu - ~1,714285714
Po myślniku średnia z ocen.
Zapraszam do komentowania, zwycięzcy gratuluje. ;-) |
_________________ "Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..." |
Ostatnio zmieniony przez INIM 2010-12-15, 00:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2009-11-16, 15:50 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Chciałbym dowiedzieć się, co wam nie przypadło do gustu w moim nagraniu. Komentarze do Waszych prac umieszczę potem Życzę miłego harmonijkowania! |
|
 |
|
 |
Bugaj 
|
Wysłany: 2009-11-16, 18:17 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Wielkie Gratulacje dla Cabandeyro i dzięki wszystkim za zabawę!!! |
_________________ Och, gdyby tak wszyscy ludzie Mogli przeżyć taki jeden dzień. Gdy wolność wszystkich ludzi zbudzi I powie: "Idźcie tańczyć, to nie sen"... |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2009-11-16, 18:40 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Landerw - Momentami jakby obok podkładu ale w sumie to tylko ćwicz, ćwicz, ćwicz i będzie dobrze.
aansaa - usunąłeś z youtube a nie pamiętam jak grałeś teraz więc nic nie mogę powiedzieć.
cabandeyro - świetna kompozycja, dobry pomysł, choć może troszkę za dużo powtarzania. Na zasadzie dialogu byłoby lepiej. Było kilka maleńkich potknięć, za mocno dociśnięty podciąg itp. Niemniej na pierwsze miejsce zasłużyłeś.
lesiu - w dobrym momencie wszedłeś i wchodziłeś w ciągu całego kawałka, widać, że to czujesz, tylko zapoznaj się ze skalą bluesową i graniem w 2 pozycji. Ćwicz
aeroarte - ja wiem, że Ty grasz dużo lepiej, więc żadnych sugestii nie daję. Może po tak długim czasie grania na chromatyku troszkę wyszedłeś z wprawy.. nie wiem.
KatuzaR - Troszkę za głośno w stosunku do podkładku i za bardzo starasz się zrobić szybkie przejście a ono musi być raczej przemyślane. Poza tym grałeś dźwięki z poza tonacji, to bardzo zaważa o brzmieniu i czy to co grasz pasuje do podkładu.
chainsaw - w sumie osobiście gadaliśmy o tym, mówiłem, że to że da się bending na każdym kanale robić na xb-40 nie znaczy, że nuta do której obniżasz pasuje do skali w której grasz. Podobało mi się ale mogłeś to zagrać lepiej na zwykłym harpie.
sedan - fajnie, tylko feeling szlifować... graj wieczorem i na smutno, to będzie lepiej.
Pulatom - troszkę ta zmiana tekstur nie wyszła za dobrze, zwłaszcza na początku. Tak to fajne, z czuciem.
gofator - bardzo dobre ale nie jednak cabandeyro był lepszy, nie byłoby ok dać tyle samo. Tak to super.
Bugaj - momentami troszkę poza rytmem ale fajny pomysł na całość, z feelingiem. Staraj się nie grać nut z poza skali, czasami jakaś przypadkiem weszła. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
aansaa 

|
Wysłany: 2009-11-16, 19:58 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
[quote="minigunmen"]aansaa - usunąłeś z youtube a nie pamiętam jak grałeś teraz więc nic nie mogę powiedzieć. [/quote]
Hę?? Nie sunąłem, ale widzę, że konta nie mam... Co jest??!
Jak coś to jeszcze tu rzuciłem:
http://w410.wrzuta.pl/aud...lues_za_ukraina |
|
 |
|
 |
littleman 

Wiek: 30 Posty: 22 Otrzymał 6 punkt(ów) Skąd: Goczałkowice-Śląsk
|
Wysłany: 2009-11-16, 20:00 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Ładnie chłopaki ładnie Może ja coś nagram następnym razem
[ Dodano: 2009-11-16, 20:01 ]
[quote="aansaa"]Hę?? Nie sunąłem, ale widzę, że konta nie mam... Co jest??!
[/quote]
Może, postąpiłeś wbrew regulaminowi i po prostu zwyczajnie usunęli Ci konto? Sprawdź maila, powinno coś przyjść. |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

|
Wysłany: 2009-11-16, 20:06 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Może jakieś boty od praw autorskich, które nawet jakieś układy nut wykrywają to usunęły, Gussow ostatnio o tym mówił. Sprawdź maila, może Ci napisali ocb.
aansaa - W zasadzie jak mam coś sugerować to tylko pracę nad feelingiem, tak to jest git, tylko za bardzo jednolicie i bez wyraźnie przemyślanej kompozycji całości. Podobało mi się, każdy fragment, brakowało tylko jakiejś kulminacji. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
cabandeyro 
Mistrz Harmonijkowych Bitew

|
Wysłany: 2009-11-17, 13:42 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Dzięki wszystkim za wspólną zabawę. Zgadzam się z oceną minigunmena...mam podobne zdanie Dzięki Bugaj za życzliwe słowo |
_________________ Cabandeyro's zawsze robią co chcą... |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2009-11-17, 14:08 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Dzięki minigunmen za opinię. Co do tego "za głośno" to napisałem już w opisie, że po nałożeniu normalnej ścieżki robiło mi się echo. Postanowiłem z tym nie kombinować (zagrożenie zdyskwalifikowania za próbę przemycenia echa )
Co do skali to na pewno się jej nie trzymałem, bo jej nie znam Gram tylko i wyłącznie na czuja. Jeśli coś nie ma fałszów okropnych to dla mnie jest dobre No dobra poszukam coś o tych skalach, ale że ze mnie dupa nie teoretyk i wszystkie teorie mijają mnie szerokim łukiem więc niczego nie gwarantuję:P
Wszystkim dziękuję
Nie oceniałem prac ponieważ nie znam się na bluesie ( na skalach tym bardziej ). W ucho wpadli mi dwaj faworyci tego naszego głosowania. Podobał i się także sedan i bugaj wraz ze swym "tuf tuf ". Naprawdę gratuluję. |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

|
Wysłany: 2009-11-17, 17:46 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
(2)(3)4(4)(5)6, ot cała filozofia, jak będziesz grał w tej uproszczonej skali to będzie się wszystko zgadzać i tym sposobem na harmonijce w C zagrasz w G. Reszta gdzieś na forum
Ja sobie na HB zagram tak powiedzmy za następne pół roku |
|
 |
|
 |
Pulatom 

Wiek: 35 Posty: 781 Otrzymał 72 punkt(ów) Skąd: Czerwona Woda
|
Wysłany: 2009-11-19, 19:29 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Gratuluję zwycięzcy i wszystkim uczestnikom. Podkład w tej edycji był naprawdę trudny, "surowy" 12 taktowiec, mało wypełniony i dość długi, zmuszał harmonijkarza do ciągłej pracy i wprowadzania czegoś nowego, żeby go urozmaicić. Cabandeyro zagrał tu rzeczywiście najlepiej, technicznie nie mam nic do zarzucenia, brzmienie też spoko, jednak w pewnym momencie stawało się to trochę monotonne (za dużo powtórzeń). Fajnie zagrał też Gofator (robisz piorunujące postępy chłopie ), fajnie wpasował się kawałek riffu z Groovy People, jednak trochę niedociągnięć technicznych, no i wibrato tak jakby za ciężko brzmi (wiem, to też moja pięta achillesowa ). Duży plus dla wszystkich, że zmierzyli się z tym wymagającym podkładem, czekam na kolejną edycję. |
|
 |
Bugaj 
|
Wysłany: 2009-12-01, 22:23 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
No, Cabandeyro wybrany już podkład, czy jeszcze myślisz chłopie??
Kiedy kolejna edycja? |
_________________ Och, gdyby tak wszyscy ludzie Mogli przeżyć taki jeden dzień. Gdy wolność wszystkich ludzi zbudzi I powie: "Idźcie tańczyć, to nie sen"... |
|
 |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2009-12-01, 23:52 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Podkład wybrany, ale na razie nie planujemy nowego HB. Może przed świętami zaczniemy, aby każdy mógł coś nagrać przy okazji dłuższego wolnego? |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2009-12-25, 19:36 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
[quote="INIM"]Może przed świętami zaczniemy, aby każdy mógł coś nagrać przy okazji dłuższego wolnego? [/quote]
Mamy już połowę świąt Bożego Narodzenia, może chodziło Wam
o wielkanocne... |
|
 |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2009-12-25, 21:50 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Zaczynamy w weekend osiemnastego-dwudziestego stycznia wieczorem. |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2009-12-26, 12:57 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Dziękuję za dokładną informację Życzę miłego harpienia |
|
 |
|
 |
INIM 

|
Wysłany: 2010-01-12, 02:26 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
Heh... Nie na ten rok patrzyłem. Zaczynamy w ten weekend tj. 15-17 stycznia. |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2010-01-12, 16:58 Odp: [GP IV] HB II - wyniki i komentarze
|
|
|
INIM, wielki z Ciebie człowiek, że potrafisz przyznać się do błędu Masz u mnie +
3 tygodnie nie grałem, to moze zdążę sobie wszystko przypomnieć (kaszel) |
|
 |
|
|