Autor |
|
 |
+adamg53
|
Wysłany: 2012-06-06, 20:52 Fender Champ 5F1
|
|
|
Postanowiłem zrobić ten wzmacniacz. Jeżeli jest ktoś kto próbował go złożyć proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami. Są gotowe zestawy typu "zrób to sam", w Polsce
firma z Pszczyny oferuje zestaw http://www.rocktone.pl/Tw...a_10-1566.html, ale cena zaporowa, za wielką wodą taniej ale przesyłka , Vat i cło odstrasza. Jestem na etapie końcowym mam już wszystkie cześci, powoli zacznę go składać. |
|
 |
|
|
 |
Harry 

|
Wysłany: 2012-06-07, 15:52 Odp: Fender Champ 5F1
|
|
|
Świetna idea! ja zawsze jestem za DIY
najbardziej z tego wszystkiego chyba bałbym się oklejania tweedem
Bo obudowy na pewno sam bym nie zrobił.
Powodzenia, czekam na foty z konstrukcji! |
|
 |
+adamg53
|
Wysłany: 2012-06-07, 16:51 Odp: Fender Champ 5F1
|
|
|
Obudowę już mam jest większa, wielkości blues juniora bo głośnik mam 10" Jensena, jeszcze nie owinięta bo nie mam tkaniny, po złożeniu i pomyślnych próbach. zajmę się oklejaniem tweedem, rozeznawałem sprawę z tym wzorem jest problem ze zdobyciem takiego obicia. Zainspirowała mnie ta strona http://tubedepot.com/kit-tweedchamp.html |
Ostatnio zmieniony przez adamg53 2012-06-07, 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
 |
#Felix 

|
Wysłany: 2012-06-07, 20:59 Odp: Fender Champ 5F1
|
|
|
Świetna strona i opis wykonania.
Ceny kompletnych zestawów faktycznie porażają ceną - jednak niektóre gotowe elementy i podzespoły jak np: gotowa płytka drukowana, płyta czołowa lub chassis podbijają znacznie calość zestawu. Coś za coś.
Myślę jednak, że zdolnym majsterkowiczom wystarczy schemat ideowy, opis budowy parę fotek.
Ciekaw jestem, ile dałeś łącznie za elementy? Czy tak ok. 1/4 ze strony ROCKTONE
Uwaga!
W slowniku, z którego korzysta Harmoszka.com jest błąd.
Wyraz "zainspirowała" pisze się razem, a słownik podpowiada osobno, dlatego też w cytowaniu napisałem inaczej. |
_________________ Keep breathing music ...
 |
|
 |
|
 |
+adamg53
|
Wysłany: 2012-06-07, 22:34 Odp: Fender Champ 5F1
|
|
|
Najdroższe są transformatory i głośnik. Tego nie przeskoczysz, takich parametrów nie znalazłem u nas (trzeba by nawijać, ale podobno od nich zależy najwięcej), a to też nie najtańsze. Co do słownika też mnie zmylił, ale już poprawiłem.Cenę całości podam jak skończę. |
|
 |
|
|