Wysłany: 2011-01-16, 17:02 Odp: Czego teraz słuchasz?
Muzyki
(Żart)
A tak konkretniej to ostatnimi czasy coraz częściej sycę uszy blues-rockowym zespołem
"Ten Years After", a oprócz tego ACpierunDC, "Ołowiane sterowce, które nie umieją latać i śpiewają o schodach do nieba", "Głeboka Purpura", "The Żuki" (te z Lenonem, Starem, Harrisonem i McCartney'm), "Toczące się kamyki" (wiem, że to idiom, ale mniejsza o to ), "The Ktoś", "Czarny Szałas" "Rózowy Floyd" i takie tam.
Odkryłem też izraelski zespół Jericho. Goście nagrali tylko jedną płytę w 1972 roku, w dodatku trwającą koło 30 minut... Mieli na prawdę świetne kompozycje. Niestety prawdopodobnie jestem jedną z jakiś 100 osób w Polsce, które wiedzą o ich istnieniu.
Macie zrobiłem dla Was coś w stylu płyty.
1.Ethiopia
2.Don't you let me downv
3.Featherbed
4.Justin (bez skojarzeń) and Nova
5. Kill me with ypur love
Sorry za głupie tłumaczenia, ale to ma być śmieszne, jakbyco
[ Dodano: 2011-01-16, 17:07 ]
Bym zapomniał o Claptonie, Doorsach, UFO, Rainbow i "Królowej".
A w sumie to sobie zobaczcie temat rockowo, punkowo, metalowo. Tam jest tego więcej
Wysłany: 2011-01-17, 16:37 Odp: Czego teraz słuchasz?
Wiem, wiem, ale to było najgłupsze tłumaczenie, jakie przychodziło mi do głowy .
Cholera jakich znowu Doorsach? Chciałem napisać "drzwiczkach" . A taka jest ciekawostka, że rzeczownik door nie występuje po angielsku w liczbie mnogiej, zupełnie inaczej, niż u nas .
Jeszcze Edziu Van Halen, Łopata (Slade), Geordie (kuźwa nie umiem tego przetłumaczyć ), "Karmazynowego Królika
[ Dodano: 2011-01-18, 16:11 ]
Jeszcze raz przepraszam, za debilne tłumaczenia
Wysłany: 2011-02-17, 21:08 Odp: Czego teraz słuchasz?
Ja z kolei przeżyłem dziś sentymentalną podróż do lat młodości, w TV przypadkowo trafiłem na blok monograficzny Pearl Jamu na kanale RebelTV. Chyba poszukam w szafie tych płytek bo jakoś mnie wzięło. W samochodzie na okrągło od niedzieli leci John Mayall (The Best Of) i Milteau Blues Live.
Wiek: 66 Posty: 94 Otrzymał 8 punkt(ów) Skąd: Goczałkowice Zdrój
Wysłany: 2011-02-22, 07:38 Odp: Czego teraz słuchasz?
Witam!
EKT Gdynia, Zejman & Garkumpel .Próbuję grać to ze słuchu „Nie sprzedawajcie swych marzeń” ETK, „Mazury nocą” Z&G w tej chwili na warsztacie.
Pozdrawiam KUKUSIEK.
_________________ Od brzmienia harmonijki piękniejsza jest tylko cisza.