Autor |
|
 |
Sternik 
|
Wysłany: 2014-10-29, 08:36 Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Witam.
Nie wiem gdzie ulokować to pytanko, więc może tu.
Jestem ciekawy co robicie z pudełkami po harmonijkach. Oczywiście jeśli ktoś posiada jedną harmonijkę no dwie to tematu nie ma. Jeśli natomiast zaczynamy dokupować następne harmonijki i najczęściej trzymamy je np. w jakimś pokrowcu/etui tak żeby mieć je wszystkie pod ręką podczas grania np. na scenie to w szufladzie może się znaleźć sporo pudełek. Zastanawiam się czy je trzymacie, czy wyrzucacie a może wykorzystujecie je jakoś pożytecznie. Ja miałem zostawić sobie dwa pudełka a pozostałe wyrzucić ale coś nie mogę się do tego zabrać i myślę może się jeszcze przydadzą.
Pytam z czystej ciekawości może ktoś podzieli się swoim zdaniem
Pozdrawiam |
_________________ Marcin G. |
|
 |
|
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 34 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2014-10-29, 17:07 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Pudełka to świetna baza pod autografy muzyków na koncertach. Lepsze niż zwykła kartka, ma styl . |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 35 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2014-10-29, 17:18 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Ja podłożyłem w stole regulowanym po 2 pudełka z każdej strony, bo opadał Trochę je zgniotło ale potem już nie opadał.
W pudełku po harmonijce można też trzymać sobie papieroski, jeśli się pali. (Nie rekomenduję palenia). |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 34 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2014-10-29, 19:52 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Może być też wykorzystane jako pojemnik na śrubki i inne małe przedmioty podobnego rodzaju. Można też z nich zrobić coś, co pokaże artystyczne zacięcie twórcy. Albo obudowę do mikrofonu, widziałem takie patenty w internecie. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
#Felix 

|
Wysłany: 2014-10-30, 22:53 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Pudełka są różniste ze względu na materiał i formę. Trudno tu znaleźć właściwe zastosowanie.
Ja trzymam wszystkie, ale kila używam jak mam do zabrania harmonijki do serwisu.
Pudełka na śrubki mam, a więc pozostałe czekają na dobry pomysł. Papieroski w pudełkach pewnie się nie gniotą jak w kieszeniach.
p.s Ciekawe co z pudelkami robią mistrzowie, którzy mają tego pewnie dziesiątki, albo i setki. |
_________________ Keep breathing music ...
 |
|
 |
|
 |
Sternik 
|
Wysłany: 2014-10-31, 09:02 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Dzięki chłopaki za rady. Jak jechałem w teren a miałem więcej drobnych to się pudełko przydało . i mogą się przydać gdy będę wysyłać do naprawy. Konkluzja - kilka trzeba zostawić.
Pozdrawiam
Aha felix to twój 1000 post więc okrągła liczba jest powód żeby to uczcić Mówią daj człowieka a ja paragraf znajdę. Nawiązując do powyższego można powiedzieć polej jednego a ja Ci powiem z jakiej okazji warto go wypić ale wcale nie musimy na jednym kończyć, nawet nie wskazane. |
_________________ Marcin G. |
|
 |
|
 |
Janek Domański 

Wiek: 39 Posty: 160 Otrzymał 15 punkt(ów) Skąd: Szczecinek/Piła
|
Wysłany: 2014-11-02, 19:47 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Mi też te pudełka się zbierają. Najczęściej zdarza mi się je wykorzystać do trzymania śrubek. Poza tym pudełko wykorzystystałem kiedyś do naprawienia zabawki dla dziecka. Można wyciąć kawałek pudełka i przykleić tam gdzie zabawka pękła i zabawka jest jak nóweczka. To akurat była pozytywka z misiami nad łóżko niemowlaka.
Temat mało wzruszający, ale muszę dodać że najlepsze pudełkja są od silverstarów, potem seydle są pakowane też fajnie w skórkowy woreczek. |
_________________ jestem janek. czasem robię animacje. na zdjęciu po lewej - synek michaszek |
|
 |
|
 |
#Felix 

|
Wysłany: 2014-11-02, 20:18 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Nie zgadniecie czyje to?
podpowiem - ktoś z polskiej czołóweczki, druga podpowiedź znajduje się w rodzaju harmonijek na których ów mistrz gra. |
 |
|
 |
|
 |
bora 
|
Wysłany: 2014-11-03, 13:40 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Cielaka? |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): #Felix |
 |
#Felix 

|
Wysłany: 2014-11-04, 15:15 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Bravo bora, leci punkcik |
 |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 35 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2014-11-04, 16:54 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Spóźniłem się Domyślałem się po Deluxach, że to może być jego. Pewnie większość z nich po mojej naprawie |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
mosok.rol
|
Wysłany: 2019-10-26, 15:16 Odp: Co z pudełkami po harmonijkach?
|
|
|
Pudełka są różniste ze względu na materiał i formę. Trudno tu znaleźć właściwe zastosowanie może warto zainwestwoać w kilka |
|
 |
|
|