Autor |
|
 |
Zamieszkaly 

|
|
 |
|
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2014-09-17, 10:15 Odp: Harmonijki Fender
|
|
|
Ze zdjęć to Big River Harp z lakierowanymi pokrywami z laserowanym grawerunkiem.
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
TheDarkHarp 

|
Wysłany: 2014-09-17, 10:43 Odp: Harmonijki Fender
|
|
|
Zamówiłem ostatnio z czystej ciekawości przetestowania czegoś w tonacji Bb. Tonacja nie przypadła mi do gustu jednak sama harmonijka, jako wyrób MADE IN CHINA zaskakuje - w pełni szczelna i w pełni głośna. Przypomniało mi się moje pierwsze spotkanie z Bushman Delta Frost czyli odpowiedź na choćby małe dmuchnięcie w kanał. Harmonijka godna polecenia jednak jako wspominane MADE IN CHINA mogli by odrobinę zejść z ceny (tak poniżej 100 zł był by to hit) :-) |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): Zamieszkaly |
 |
Zamieszkaly 

|
|
 |
|
 |
Hobbit 

|
Wysłany: 2014-09-17, 12:16 Odp: Harmonijki Fender
|
|
|
Trzeba przyznać, że ładnie wygląda |
|
 |
|
 |
TheDarkHarp 

|
|
 |
|
 |
TheDarkHarp 

|
Wysłany: 2015-01-07, 07:58 Odp: Harmonijki Fender
|
|
|
Wracam do tematu - tym razem z ich modelem Fender Blues Deluxe :-)
Nie udało mi się przekroczyć 100 złotych z finansami na nową harmonijkę, więc pomyślałem, że spróbuję ww. model, który na Allegro można dostać za 59 zł (już z przesyłką). Nie spodziewałem się wiele ale wziąłem tonację E spodziewając się, że skoro wyższa tonacja potrzebuje mniej powietrza, ewentualne straty spowodowane nieszczelnością (której można się spodziewać za tę cenę) będą minimalne...
I tutaj się mocno zdziwiłem. Bo strat w szczelności w ogóle nie odczułem. Harmonijka swoją budową przypomina Blues Banda, jednak na zewnętrznym podobieństwie do wyglądu się kończy. Grając już na kilku modelach mogę śmiało powiedzieć, że mamy tutaj coś pośredniego pomiędzy BB/SS a przykładowo GM (nie grałem na SP20 żeby porównać), bardziej zmierzającego w stronę tego lepszego modelu.
Na dzień dzisiejszy jest to chyba najlepsza harmonijka "budżetowa", która w tłumie na pierwszy rzut oka (i ucha) nie będzie się wyróżniała mocno od pozostałych, droższych modeli.
Niedługo postaram się wrzucić jakieś nagranie - nie będzie to jednak dla tej harmonijki obiektywne, bo nie jestem zawodowym graczem ;-) |
|
|