Autor |
|
|
karol.z
|
Wysłany: 2013-06-29, 08:10 VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Poniżej więcej info. Zajęcia w klasie naszego instrumentu prowadzi Bart Łęczycki. Kto się wybiera? Ja już wpłaciłem pieniążki i z niecierpliwością czekam na te dni .
http://domchemika.pl/fest...aty-artystyczne |
|
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-06-29, 19:16 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Ja też chcę jechać ale mam problem z transportem... jakby ktoś śmigał przez Kielce w stronę Puław to proszę rączkę do góry bo mam do zabrania trochę sprzętu grającego. Będę wdzięczny za pomoc.
Dajcie znać na emila albo GG lub na cokolwiek innego. Senkju
Pozdro |
_________________ Moja strona foto niezwiązana z harmonijką |
|
|
|
|
Magic_Mike
Wiek: 33 Posty: 55 Otrzymał 5 punkt(ów) Skąd: Rzeszów/Tarnów
|
Wysłany: 2013-06-30, 15:19 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Ja się zastanawiam nad tymi warsztatami. Gram od kilku miesięcy (ostatnio z małą przerwą przez sesje) i chciałbym się dowiedzieć czy wyjazd do Puław byłby dobrą opcją? Czy może lepiej żebym sam jeszcze trochę pograł i ewentualnie później wybrał się na jakieś warsztaty bo teraz za bardzo bym odstawał od grupy i dużo bym nie wyniósł z lekcji?
Jestem na etapie, że czasami próbuje już coś poimprowizować, lecz nie zawsze wychodzi tak jak powinno. ;p Wiem, że robię dużo błędów natomiast takie podstawy jak wydobycie czystego dźwięku, podciągi itd opanowałem już dawno.
Liczę na Waszą pomoc. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-06-30, 15:28 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Ja uważam że warto jechać, co innego ćwiczyć w domu a zupełnie inaczej człowiek zachowuje się w grupie i na scenie, nie wspominając o oczywiście o profesjonalnym podejściu prowadzącego zajęcia.
Ogólnie trzeba być
Pozdro |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-06-30, 17:11 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Rozumiem. Natomiast jednak zastanawia mnie czy taka osoba początkująca dużo wyniesie z tych lekcji? Czy jest to raczej poziom zajęć dla kogoś bardziej doświadczonego? |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-06-30, 18:04 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Towal jest tam stałym bywalcem także zwrócić się do niego
Pozdro |
|
|
|
|
karol.z
|
Wysłany: 2013-07-01, 09:51 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Ja radzę Ci jechać. Choć będzie tylko jedna grupa zaawansowania to z tego co słyszałem Bartek Łęczycki ma duże umiejętności pedagogiczne i potrafi poprowadzić zajęcia tak aby każdy bez względu na aktualny poziom ich umiejętności poprawił swoją grę. |
_________________ https://www.facebook.com/marcinandkarol |
|
|
|
|
chudziaczek
|
Wysłany: 2013-07-01, 09:57 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Magic Mike, tu się nie ma co zastanawiać. Bo o ile się orientuję tu już tylko 2 miejsca zostały. |
_________________ Lubię kiedy się zieleni,
lubię jak się piwo pieni. |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-07-01, 12:33 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Dobra. Raz się żyje! Jeszcze się załapałem. Pani organizatorka bardzo miła. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-07-10, 15:07 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Z dzisiejszych doniesień prosto z Puław wynika, że jest jeszcze jedno miejsce wolne. Jak ktoś się jeszcze waha to ... niech podejmie męską decyzję
Pozdro |
|
|
|
|
towal
|
Wysłany: 2013-07-10, 18:26 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
byłeś w Puławach i nie wstąpiłeś na kawę..? |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-07-10, 19:06 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
towal jakbym był w Puławach to byś o tym na pewno wiedział , niestety tylko dzwoniłem do Domu Chemika i pytałem o listę uczestników. Tak czy inaczej dzięx za zaproszenie;) |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-07-11, 00:00 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Myślałem, że dane uczestników są chronione, hehe. ;p Chyba, że pytałeś o samą ilość. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-07-11, 00:23 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Oczywiście pełen profesjonalizm i ochrona maksymalna chodziło mi o samą ilość uczestników w grupie harmonijki. |
|
|
|
|
chudziaczek
|
Wysłany: 2013-07-18, 13:27 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Arku,
napisałeś gdzieś wyżej, że wybierasz się z pokaźną ilością sprzętu. Czy możesz z grubsza napisać co zabierasz?
Właściwie to pytanie jest ogólniejsze do wszystkich: Co warto zabrać oprócz harmoszki ? Jakieś inne instrumenty? |
_________________ Lubię kiedy się zieleni,
lubię jak się piwo pieni. |
|
|
|
|
#Maciekdraheim
Wiek: 35 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2013-07-18, 14:49 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Co prawda nie byłem na warsztatach w Puławach, lecz zdaje mi się, że moje zdanie odnosić się będzie do każdej kilkudniowej imprezy warsztatowej. Warto zabrać wszystko, co wydaje dźwięk i z czym możemy się dobrze bawić! Oprócz harmonijek gitary, dęciaki, kazoo, drumle, pałeczki perkusyjne (zabranie całego zestawu może być kłopotliwe), a do tego ulubione wzmacniacze, mikrofony i efekty. Oczywiście, o ile logistyka na to pozwala. Ja na dłuższe warsztaty zabierałem wzmacniacz albo i dwa, a także wszystkie mikrofony. Do tego małe przeszkadzajki muzyczne. Nagłośnienie stanowiło pomoc naukową podczas zajęć praktycznych, a po godzinach służyło do urządzania nieoficjalnych jam session. Co więcej, zabranie swojego piecyka i mikrofonu stwarza innym możliwość przetestowania ciekawego sprzętu, a gdy zbierze się większa liczba osób "wyposażonych" to mamy świetną okazję do testów, porównań i dyskusji sprzętowych. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-07-18, 15:10 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
chudziaczek, nie jest to jakaś pokaźna ilość sprzętu ale chciałem zabrać piecyk lampowy, małego Honeytone'a, 3 mikrofony, dwa zasilacze, trochę kabli, 3 efekty... I oczywiście harmonijki . Jechać busem z tym wszystkim nie bardzo mi się uśmiecha. Gdybym jeszcze miał gitarę to też bym zabrał .
Pozdro |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-07-18, 15:27 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
O matko... To mi aż wstyd jest jechać z jedną harmonijką C-dur. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-07-18, 17:46 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Magic_Mike dlatego możesz liczyć na kolegów , mam nadzieję że sprzętu nie zabraknie
Pozdro |
|
|
|
|
eshatonic
|
Wysłany: 2013-08-03, 18:16 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Witam wszystkich. Ja również zapisałem się na owe warsztaty. Z tego co widzę to chyba będę najsłabszy ze wszystkich, bo mój staż jest krótki, a umiejętności raczej mizerne . No ale z tą myślą jadę do Puław, by nauczyć się czegoś od mądrzejszych i lepszych ode mnie . Mają Panowie może jakieś rady dla początkującego jak się przygotować do tych warsztatów? |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-08-03, 19:05 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
eshatonic zabierz tylko sprzęt do grania i dobry humor, ot całe przygotowanie . No można ewentualnie jakiś ciuch na zmianę zabrać
Pozdro |
|
|
|
|
eshatonic
|
Wysłany: 2013-08-03, 19:34 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Z tym nie będzie problemu, właściwie to jestem już gotowy . Podobnie jak kolega Magic_Mike, wyposażony będę jedynie w skromnego Harpmastera , no ale jakoś to będzie. |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
|
|
|
|
towal
|
Wysłany: 2013-08-05, 15:09 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Jeżeli ktoś z Was gra również na innych instrumentach i chce podciągnąć swoje umiejętności, to miejsca w klasach jeszcze są! Gitara elektryczna, gitara akustyczna, oraz basowa. Klasa pianina również jest do obsadzenia im nas więcej, tym lepiej!!
Pozdrawiam, Piotrek.
PS reklamujcie wśród znajomych muzyków, oraz tych, którzy dopiero zaczynają "brzdąkać" |
|
|
|
|
jerriko
|
Wysłany: 2013-08-07, 19:47 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Witam. Bywam na tych wrsztatach od 2009r. Podstawa do zajęć to:
-harmonijka C
-przybory do pisania (notes, długopis)
-dyktafon
-pendrive
Oczywiście tak jak napisłałRogalski.Arek, ciuch na zmianę, dobry humor i parę złotych na noclegi, wyżywienie i jakże lubiane "napoje" .
Do zobaczyska w Puławach. |
_________________ Robota nie bar, ale musisz chodzić codziennie... |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-08-07, 22:45 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Mam pytanie. Czy ktoś wybiera się z Krakowa, Tarnowa albo Rzeszowa (lub okolic)? |
|
|
|
|
Rogalski.Arek
|
Wysłany: 2013-08-14, 11:34 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Rozwiązałem swój problem z transportem do Puław
Jak jest ktoś chętny to mam miejsce w samochodzie i jadę mniej nie więcej tędy (patrz link pod spodem) także mogę kogoś zgarnąć:
http://goo.gl/maps/41XOm
Kontakt na emila lub zdzwońcie
692 408 249
Pozdro |
|
|
|
|
Magic_Mike
|
Wysłany: 2013-08-19, 17:56 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Nie to, żebym robił jakiś spam, ale nie mogę się już doczekać. Dzisiaj w pracy już kierowniczce powiedziałem, że od środy biorę wolne bo będę już do końca tygodnia żył blues'em (a może jeszcze dłużej). Chodzę, tańczę, śpiewam, gram. Tarnowski festiwal też zrobił swoje tym bardziej pierwszy występ na jamie oraz poznanie prowadzącego naszej grupy. Byle do środy. ^^
[ Dodano: 2013-08-19, 21:51 ]
Powiedzcie mi jeszcze czy można liczyć na coś takiego jak chociażby czajnik elektryczny, kubek, mikrofala bądź lodóweczkę w pokojach? Czy wszystko we własnym zakresie? |
|
|
|
|
karol.z
|
Wysłany: 2013-08-20, 07:05 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Tego nie wiem, ale z tego co mi pisała Pani Jola w Domu Chemika jest kawiarnia Smok - tam będziemy grać jam session ale też będzie można kupić sobie obiadek.:) Co do wyposażenia w pokoju to już musisz się właśnie z p. Jolą kontaktować.
Do jutra! |
|
|
|
|
jerriko
|
Wysłany: 2013-08-20, 12:25 Odp: VII Letnie warsztaty bluesowe 21-24 sierpnia 2013 r.
|
|
|
Magic_Mike, Nie licz na tego typu wygody. Jedynie raz na tyle lat trafił mi się pokój odnowiony, z łazienką. A tak to wspólna umywalnia na korytarzu, chyba że w tym roku będzie odnowione inne skrzydło Bursy. Co do obiadków to w knajpce są obiady domowe po 12 zeta, z całą wazą zupy, do tego kawka czy herbatka w cenie, także nie jest źle. Kolacje to przeważnie jakiś kebab na mieście czy coś w tym rodzaju. Przynajmniej tak to u mnie wygląda. Na śniadanka polecam puławskie cebularze z maślanką ze sklepu niedaleko bursy. Ja tak się żywię co roku i jakoś żyję. Nie wiem jak w Smoku z barmankami, ale jak będą te same to można poprosić o kawę w zwykłym kubku spod lady, a nie w tym oficjalnym "naparstku". Także pamiętajcie: ze mną i z towalem tam nie zginiecie...
Do jutra!!
Jeszcze taka moja mała rada. Może wyda się to wam śmieszne, ale weźcie sobie rolkę papierku... Pozdrawiam. |
_________________ Robota nie bar, ale musisz chodzić codziennie... |
|
|
|
|