Wysłany: 2011-07-30, 16:44 Odp: Znalezione na YouTubie
Witam - to jest mój pierwszy nagrany teledysk a na Harmonijce gram od 3 tyg. kiedyś w życiu miałem w ustach ponad 15 lat temu a sprzęt na którym gram to "coś" dostałem na urodziny od znajomego który orał na nim kope lat
Wysłany: 2011-08-02, 16:15 Odp: Znalezione na YouTubie
Mariusz Góral, To nie jest temat do zamieszczanie swoich filmików, obojętne jaki poziom one reprezentują. Cieszymy się wszyscy/ przynajmniej ja/ ,że radość masz z grania, ale jeśli mogę coś poradzić ,to weź odwrotnie harmonijkę, niskie dźwięki po lewej stronie, będzie Ci łatwiej, np grać z tabów i utwórz sobie osobny temat Np Mariusz Góral, - moje postępy w grze na harmonijce.
Pozdrawiam serdecznie Jarek
Wiek: 56 Posty: 730 Otrzymał 68 punkt(ów) Skąd: Budapeszt
Wysłany: 2011-08-03, 20:40 Odp: Znalezione na YouTubie
Blusior rasowy i klasyczny. Nic dodać, nic ująć. Drugi kawałek byłby o wiele lepszy, gdyby na harmonijce grał normalnie porządny harmonijkarz. To pitolenie z uzdy a'la Bob Dylan doprowadza mnie zawsze do rozpaczy...
_________________ "Skoro uważacie, że blues jest łatwą muzyką, to dlaczego tak niewielu go dzisiaj gra?" - B.B. King
Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
Wysłany: 2011-09-02, 23:00 Odp: Znalezione na YouTubie
No ba! Jutro gram koncert na ciechocińskim Festiwalu, więc będę grał przed "Zdrową". Co ciekawe, Pan Sławek Małecki (gitarzysta Zdrowej Wody) jest także nauczycielem muzyki w ciechocińskiej szkole i u niego zdobywałem pierwsze szlify i trójki z wokalu .
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with.
Wysłany: 2011-09-02, 23:07 Odp: Znalezione na YouTubie
Pan Sławek był dla mnie bardzo łaskawy. Trochę wstyd byłoby nie zdać z muzyki (szczególnie jak gra na dzwonkach i nutki były zaliczane). A tylko z tego wokalu na 2 się zasługiwało. Teraz dzięki intensywnej pracy może i 3+ przy dobrej woli jest .
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with.
Wysłany: 2011-10-13, 22:27 Odp: Znalezione na YouTubie
Wokal nawet ciekawy, z południowym zaśpiewem. Taki nashville'owy. Ciało mogłoby być chyba młodsze, ale i tak nie jest źle. Harmonijka niestety najsłabsza. Rytmiczne pogrywanie na akordzie i niewiele więcej.
Wysłany: 2011-11-15, 16:15 Odp: Znalezione na YouTubie
Cześć, nie widzę nigdzie jakiejś przywitalni, a przedstawić się trzeba, także zrobię to tu:
Mam na imię Artur, pochodzę z Bełchatowa, a mieszkam w okolicach Kampinosu. Kiedyś bardzo chciałem mieć harmonijkę, ale ajkoś tak zleciało. teraz mam drugą falę zainteresowania... Tym razem chyba nieco poważniejszą z racji tego, że od około miesiąca przeglądam YT w poszukiwaniu różnych dźwięków:) a także dlatego, że moję życie trochę się zmieniło... jestem na etapie wyjazdów konno do Kampinoskiego Parku Narodowego na przejażdżki i ewidentnie brakuje mi towarzysza, a że duszę rockowca mam, to instrumentu mi trzeba. Z muzyki rockowej natomiast można wyodrębnić różne ciekawe kawałki. Największy wpływ na mnie miały dwa zespoły: Guns N' Roses (to możemy pominąć), i Led Zeppelin - tu już bliżej. Chciałem się podzielić z Wami kawałkiem, który młócę od dłuższego czasu, mimo, że kiedyś go nie doceniałem (nie wiedzieć czemu). To Bring it on home...
Tutaj w wersji oryginalnej:
Tu z koncertu:
A tu amatorskiej, ale jakże przyjemnej:
Wiem, że to nie jest typowo harmonijkowy utwór, ale właśnie to mi się w tym instrumencie podoba - robi nastrój, ale nie jest instrumentem prowadzącym.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
_________________ I can tell you a thing or two about something else. If you really wanna know... Know, what I'm sayin'...
Wysłany: 2011-12-09, 13:19 Odp: Znalezione na YouTubie
Przepraszam za offtop, ale co to za model harmonijki (ta z filmu?).
Dosyć wyraźnie ją widać, pokrywy takie nietypowe z dziurami, nie znam tego modelu, a zdawało mi się, że nie ma już dziesiąciokanałówki jakiej nie widziałem...
Z góry dziękuję jeśli ktoś odpowie.
Pozdrawiam
Medium
Dodano: Sobą bym nie był gdybym tego czegoś nie odnalazł. To gadżet muzyczny nie harmonijka. Razem z płytą CD o nauce gry kosztuje 3,99 USD.
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień.
Ostatnio zmieniony przez Medium 2012-01-13, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-21, 00:57 Odp: Znalezione na YouTubie
Trochę nie w temacie, ale może się komuś spodoba, wydaje mi się że "bezdomny" spod sklepu muzycznego gra na harmonijce, więc w zasadzie w temacie:
http://www.youtube.com/wa...v=Qc8ZbVcdHpg#!
Wysłany: 2012-01-03, 01:11 Odp: Znalezione na YouTubie
Usłyszałem w radiu ten kawałek i bardzo spodobało mi się to solo na końcu.Na małym radyjku słuchając myślałem że to bluesowy harp.A co to było? Posłuchajcie