Zamieszkaly vs Adamg53 |
Zamieszkaly |
|
66% |
[ 26 ] |
Adamg53 |
|
33% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 39 |
Wszystkich Głosów: 39 |
|
|
|
Autor |
|
 |
Zamieszkaly 

|
Wysłany: 2011-02-24, 19:35 Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Nadszedł dzień pojedynku. Po miesiącu przygotowań mam zaszczyt przedstawić oba nagrania. Niech wygra najlepszy.
Głosować w ankiecie można do 3 marca do godziny 24.00, a 4 marca pojawią się wyniki. Jako, że wcześniej pojawiło się moje nagranie, nie będzie tajemnicy, co kto gra.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
Zamieszkaly:
http://www.speedyshare.co...turn_gotowe.mp3
Adamg53:
http://www.speedyshare.co...em_nocturne.mp3 |
|
 |
|
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-02-24, 19:48 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Już odałem głos . Jedna z wersji była zdecydowanie lepszą od drugiej |
|
 |
|
 |
Kazik 

|
Wysłany: 2011-02-24, 20:46 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Ja z kolei uważam poziom obu nagrań za bardzo wysoki. Wskazać faworyta było bardzo ciężko. Ktoś jednak wygrać musi. Dobra robota, Panowie! |
_________________ Ewri dej aj hef de blus... |
|
 |
|
 |
Mikael 
|
Wysłany: 2011-02-24, 20:47 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Ja też nie miałem problemów z oddaniem głosu |
|
 |
|
 |
ambak 

|
Wysłany: 2011-02-24, 20:55 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Super nagrania, ale na kogoś trzeba było się zdecydować. |
_________________ "Prawdziwymi zwycięzcami są ci, którzy zwyciężają w walkach życia codziennego." - Masutatsu Oyama - twórca Karate Kyokushin
Pozdrawiam, Andrzej. |
|
 |
|
 |
janex 

|
Wysłany: 2011-02-24, 20:57 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
No faktycznie-doczekalismy sie nagran-i ciezko wyrokowac-obydwa brzmia dobrze-ale glos trzeba oddac!! |
|
 |
|
 |
towal 
|
Wysłany: 2011-02-24, 20:58 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
głos ode mnie również oddany. |
|
 |
|
 |
Deamiens 
|
Wysłany: 2011-02-24, 21:08 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Też miałem problem z oddaniem głosu, ale po dobrych kilku naprzemiennych przesłuchaniach obu utworów stwierdziłem że jednak mogę wskazać, kto wg. mnie był lepszy. |
|
 |
|
 |
SZCZYPIOR 

|
Wysłany: 2011-02-24, 21:42 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Ok, podejrzewam, że jeśli Zamieszkały, na którego głosowałem wygra, to pojawią się komentarze, że wygrał dlatego, że do użytkownika Adamg53 czuje się ogólną niechęć na forum w związku z tonem jego wypowiedzi, no ale pal sześć! Zagłosowałem i wybrałem tak a nie inaczej ze względu na timing i czystość bendingu.
A tak swoją szosą, chyba wybraliście sobie Panowie za trudny dla siebie podkład, Ja np miałbym olbrzymie problemy żeby się z nim zmierzyć. Może lepiej było wziąć nieco łatwiejszy podkład, żeby można było poszaleć z improwizacją w 2 czy 3 pozycji, bo te nagrania dużo się od siebie nie różnią.. jest temat, temat,bridge,temat, temat, i tylko troche improwizacji... |
|
 |
mużyd 
|
Wysłany: 2011-02-24, 21:57 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Co fakt to fakt, nagrania podobne. Druga sprawa, że słychać kto nagrywał na lepszym sprzęcie. Ciężko było wybrać lepszego, szacunek dla obu zawodników, wysoka półka, zwłaszcza dla mnie - nieosłuchanego i nieogranego na harpie :p jednak głos oddany, naprawdę dobra robota. |
|
 |
|
 |
Zamieszkaly 

|
Wysłany: 2011-02-24, 22:47 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Lepszym sprzęcie? Dysponowałem jedynie starym mikrofonem (audio-technica AT811), a reszta to ogólnie dostępne oprogramowanie i kiepska karta dźwiękowa. |
|
 |
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-02-24, 22:58 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Jak mówi stare ludowe porzekadło: ,,nie sprzęt, a technika zrobi z Ciebie zawodnika'' |
|
 |
|
 |
janex 

|
Wysłany: 2011-02-25, 10:40 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Ej Szczypior-naruszyles pewne niepisane zasady-zrzucam to na Twoj mlody wiek i brak obycia-NIE podaje sie na kogo glosowales!!!!!duze fo-pa!!!!!! |
|
 |
|
 |
reggie 
|
Wysłany: 2011-02-25, 12:57 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Jestem nową osobą na forum, więc podchodzę do tego obiektywnie. Wysoki poziom obu nagrań, zadecydowała jakość wydobywanego dźwięku |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2011-02-25, 14:15 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Jak już wiadomo które jest czyje a miało nie być wiadomo to można i powiedzieć na kogo się głosowało, nie ma tragedii. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
cjsimon 

|
Wysłany: 2011-02-25, 20:15 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Naprawde nie spodziewalem sie, ze Adamg53 tak dobrze potrafi zagrac..
mimo wszystko nie zdradze na kogo zaglosowalem.
wybralem nagranie z wiekszym "feelingiem".
Podoba mi sie ten pojedynek, trudny podklad, dramaturgia(ban dla Adama) a mimo wszystko starcie sie odbylo .
pozdrawiam |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): janex |
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2011-02-27, 09:48 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Oba na poziomie, ale jakoś początki bardzo do siebie podobne. Zagłosowałem na nagranie lepiej wykonane, czyli na te, którego przyjemniej mi się słuchało
KatuzaR |
|
 |
|
 |
Chainsaw 
Wiek: 115 Posty: 405 Otrzymał 10 punkt(ów) Skąd: a Szczypior to wie
|
Wysłany: 2011-02-28, 20:37 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
kiedy bedzie mozna kogos wyzwac? |
|
 |
|
 |
Zamieszkaly 

|
Wysłany: 2011-02-28, 21:31 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Głosowanie, kończy się za trzy dni, ale wyzywać, chyba możesz w każdej chwili. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dwa pojedynki toczyły się jednocześnie.
W końcu coś się dzieje na tym forum;)
A i może trochę nie w tym temacie, ale zapowiada się kolejny pojedynek (niespodzianka)!
Z uwagi na nietypową formułę może być ciekawie.
Pozdrawiam |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2011-02-28, 23:01 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
No to robi się gorąco Chainsaw chce do boju, Zamieszkały walczy, tak trzymać
KatuzaR |
|
 |
|
 |
VooDoo 

|
Wysłany: 2011-02-28, 23:31 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Ja zagłosowałem ...obiektywny głos żółtodzioba ...ważne że obiektywny xD
Ale i tak bravo panowie!! |
|
 |
|
 |
aeroarte 

|
Wysłany: 2011-03-01, 07:14 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Głos oddany. Niby nagrania podobne,ale jedno wyraźnie klubowe, a drugie dancingowe i oba na poziomie. |
|
 |
|
 |
jenot 
|
Wysłany: 2011-03-02, 15:39 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Witam .
Emocje tu straszne.
Jestem tu nowy, ale parę lat już gram na harmonijce i myślę, że wiem coś o graniu.
Śledzę tu rozmowy (od kilku tygodni), różnych znawców umiejących grać ( szczególnie tych kłócących się i wszystko wiedzących), gdyby nie ten pojedynek nigdy bym się nie odezwał (chwała twórcom forum), i tak sobie myślę, gracie standard, to wypadało by, chociaż raz zagrać poprawnie temat utworu (jeden to zrobił, drugi nie). Co do jakości nagrania jest różnica, co do umiejętności już nie.
Katuzar
napisałeś wcześniej "Powiem Ci, miał marne szanse z Tobą" ,a potem "Oba na poziomie, ale jakoś
początki bardzo do siebie podobne", coś mi tu nie gra z Twoją uczciwością i obiektywizmem, jakieś przeprosiny by się przydały, ( ale to już sprawa kultury).
Dobry pomysł na te pojedynki to wciąga, ale pojawia się wątpliwość, bo ktoś sobie robi żarty z tego i umniejsza rangi temu tematowi (pomijam start pojedynków, to była próba), ale takie pojedynki, jak umawianie się wcześniej z kolegą co zagramy, jaki podkład wybieramy (to jakaś kpina z pojedynku), to powinno być zabronione. Podkład wybiera wyzywany , a jak nie pasuje wyzywającemu poddaje się, (tak jak było dawniej w pojedynkach, nie zgadzasz się na rodzaj broni przegrywasz), a tu w regulaminie przeczytałem ,że masz kilka prób na wybór broni( podkładu),
he he do trzech razy sztuka.
Nie czujecie tej emocji, jak pojedynkują się Zamieszkały z Adamem oni walczą. Przecież o to tu chodzi. Myślę że następny pojedynek powinien mieć podobne podłoże , a nie chęć pokazania co się potrafi.
Pozdrawiam Janek. |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): janex |
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2011-03-02, 15:50 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Mimo, że off topic, uważam, że trzy podkłady to nawiązanie do Kodeksu Honorowego Boziewicza, gdzie jako bronie honorowe są wskazane trzy (szpada, szabla i pistolet), i jest przykład, co robić, gdy sekundanci się nie zgadzają w stosunku wyboru broni. Być może to, o czym piszesz miało miejsce wcześniej, ja jedynie Boziewicza czytałem i trochę znam.
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
jenot 
|
Wysłany: 2011-03-02, 15:58 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Przeczytaj art.217 |
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2011-03-02, 16:05 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Natomiast art. 220 i 222 mówią już trochę inaczej.
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
jenot 
|
Wysłany: 2011-03-02, 16:25 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
W sytuacji kiedy wyzywający, po wyzwaniu zostaje poważniej obrażony przez wyzywanego wybór broni może zależeć od wyzywającego. Jeżeli nie było takiej obrazy
broń powinien wybierać wyzwany (jakieś sądy raczej nie wchodzą tu w grę). To powinno odstraszać od pochopnych decyzji wyzwania kogoś, powinna to być ostateczność w udowodnieniu swojej racji, a nie jakaś zabawa. Można do takich celów stworzyć temat np." kto lepiej gra ja czy ty" i jak ktoś będzie zainteresowany jak grają ci dwaj to ich posłucha. |
|
 |
|
 |
mr.Michalos 

|
Wysłany: 2011-03-02, 16:49 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Muszę uściślić, że obaj grający reprezentują świetny poziom. Z mojego pierwszego
postu w tym temacie można wywnioskować, że ujmuję jednemu z walczących.
W żadnym wypadku! Po prostu jedno z nagrań zdecydowanie bardziej do mnie przemawiało .
Nie zmienia to faktu, że obaj panowie zdrowo pocinają |
|
 |
|
 |
KatuzaR 

|
Wysłany: 2011-03-02, 17:25 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
jenot napisał/a: | Katuzar
napisałeś wcześniej "Powiem Ci, miał marne szanse z Tobą" ,a potem "Oba na poziomie, ale jakoś
początki bardzo do siebie podobne", coś mi tu nie gra z Twoją uczciwością i obiektywizmem, jakieś przeprosiny by się przydały, ( ale to już sprawa kultury). |
Zanim posądzisz mnie o brak uczciwości, proszę, sprawdź datę oddania nagrania Zamieszkałego i Adama, bana Adama i datę umieszczenia mojego posta, obrazę majestatu jednego z nich (w czasie pisania tamtego postu wiało ostro walkowerem, co nawet sam Zamieszkały lekko wskazywał), ok?
jenot napisał/a: | ale takie pojedynki, jak umawianie się wcześniej z kolegą co zagramy, jaki podkład wybieramy (to jakaś kpina z pojedynku), to powinno być zabronione. |
Gdzie ktoś powiedział co zagra? Pokaż mi paluchem! Walka na ringu z umówionym przeciwnikiem na umówiony styl walki z umówionymi regułami i umówionym odklepaniem poddania się to też kpina z pojedynku? Człowieku! To nie jest walka w klatce tylko harmonijkowy pojedynek!
Poza tym walcz jak chcesz, na jakich warunkach chcesz. Ja chcę pojedynkować się (nie mordować, zarzynać i deptać przeciwnika) w przyjaznych warunkach. Wolę się zaprzyjaźniać niż szeżyć nienawiść. Jeśli potrzebujesz krwii aby się dobrze bawić to... nie jesteś w moim type xD. Co chcesz udowodnić za pomocą krwawego pojedynku? Hitler miał siłę, a nie miał racji. Gwałciciel nie ma racji gdy dorwie jakąś niewiastę, a jest silniejszy. Jason Ricci może nie mieć racji, a rozpierniczy nas pojedynczo i grupami (może nawet i nasza wataha nie dała by mu rady.
Proponuję Ci, załóż temat TRUE BLOOD FIGHT WITH A LOT OF GORE i baw się dobrze.
(Przepraszam, troszkę się uniosłem)
KatuzaR |
|
 |
|
 |
Landerw 

|
Wysłany: 2011-03-02, 18:05 Odp: Zamieszkaly vs Adamg53 finał
|
|
|
Panowie - trochę chłodniej! Tutaj nie toczy się walka na śmierć i życie, ani o honor i zniewagę - chodzi tylko i wyłącznie o dobrą zabawę. Każdy powinien pojedynkować się w taki sposób jaki danej parze odpowiada - i pamiętajmy, że w rywalizacji nie trzeba zawierać agresji.
Co do kwestii wybierania podkładów - jeśli osoba wyzywająca proponuje podkład i wyzwany się zgadza to problemu nie widać, aczkolwiek zauważmy, że problem pojawi się, gdy np. gracz1 grający cięzki metal wyzwie gracza2 który lubuje się w muzyce folkowej -> w takim wypadku gdy gracz2 odmawia walki to ogłoszenie go przegranym jest conajmniej kontrowersyjne (wyobraźcie sobie, że ktoś nagle wyskakuje do was z podkładem disco-polo - odrazu jest się przegranym - albo oddaje się walkowera, albo nagrywa się disco, a dla niektórych nagrywanie czegoś takiego jest przegraną i hańbą z definicji ). |
_________________ Podpis - dozwolona ilość znaków: 100 |
|
 |
|
|