Wysłany: 2011-01-13, 22:53 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
Prośba, o rozpisanie tego utworu jest co najmniej niestosowna w twoim wykonaniu , raczej początkujesz a to utwór arcytrudny. Jak zagrasz początek 5 6 dźwięków i wrzucisz go tu, rozpiszę ci resztę. Na przyszłość proś o coś co możesz zagrać, a nie o to co ci się podoba ( tylko się nie obraź).A ten początek dla ułatwienia
5 5 4o 5 (5) 5 4 (3) (3")
4 (4) 5 5 4o 5 (6) 5 6 5o (5)
Wysłany: 2011-01-14, 13:11 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
Niewątpliwie, masz rację. Zagranie tych kilku dzwięków sprawia mi ogromną trudność ale zagwizdanie tej melodi wydaje mi się że jest nienajgorsze a nawet trochę podobne:
A czytałem kiedyś gdzieś że jak potrafi się zanucić, zagwizdać jakąś melodię to potem po wielu godzinach ćwiczeń można ją zagrać np. na harmonijce.... Nie obraź się ale te taby które podałeś na początek też nie są idealne bo pisane na szybkiego. Więc jeżeli znalazł byś nieco czasu to bardzo Cię proszę o rozpisanie... Mam dużo czasu tak że wiesz... jak chcesz.
_________________ Kto nie walczy nie zwycięży. Kto nie zwycięży jest pokonany.
Wysłany: 2011-01-14, 14:18 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
Taby są dobre ale możesz zagrać bez ozdobników, ale tylko początek potem sa niezbędne
5 5 5 5 (5) 5 4 (3) (3")
4 (4) 5 5 5 5 (6) 5 6 5o (5), ale 5o już musi być
Taby zależą od tego jakiego wykonania słuchamy.
Żeby to dobrze zagrać musisz najpierw poprawnie zanucić lub zagwizdać utwór który chcesz zagrać lub mieć go dobrze ułożonego w głowie jakie nutki następują po sobie.
Na tym nagraniu co ty podałeś pierwsz 4 dzwięki można zagrać szybko lub dwa wolniej.
Wysłany: 2011-01-14, 14:45 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
Czy mam przez to rozumieć że rozpiszesz ten utwór na taby jeszcze dzisiaj? Jeżeli tak to bardzo mnie to cieszy. A tak przy okazji to niemogę wykombinować co oznacza to: "5o", piątka z ozdobnikiem czy coś innego? Gdybyś rozpisał to jeszcze dziś to miliony moich fanów było by tobie bardzo wdzięcznych... Masz punkta odemnie:)
Wysłany: 2011-01-14, 15:25 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
To oznaczenie to overblow. Taka bardzo zaawansowana technika.
Pozdrawiam
Medium
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień.
Wysłany: 2011-01-14, 15:32 Odp: Michał Kleofas Ogiński - Pożegnanie Ojczyzny
To by znaczyło że sobie już pograłem. Nie dlatego zebym nie chciał ale dlatego że przy moim sposobie grania (U-blocking) jest to pewnie nie możliwe:) Tak że adamieg dziękuję za poświęcony mi czas i przepraszam za kłopot....