Autor |
|
 |
thorus 
|
Wysłany: 2010-04-21, 13:41 Janosik
|
|
|
Po wpisaniu w wyszukiwarke forum slowa "janosik" nie znalalzlem nic. Czy ktos ma jakas propozycje? |
|
 |
|
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2010-04-21, 14:16 Odp: Janosik
|
|
|
Aby Ci pomóc potrzebowalibyśmy trochę więcje informacji.
1. Jaki utwór?
2. Czy z serialu (tego starego) czy z filmu (tego z przed kilku lat)?
3. Czy może chodzi o ścieżkę dźwiękową z (jeśli pamięć mnie nie myli) jednego z czterech ekranizacji naszych południowych sąsiadów.
4. Może jest to utwór grupy o nazwie "Janosik"?
5. Może to utwór o nazwie "Janosik"? - W takim przypadku podaj nazwę grupy.
6. Może link do utworu z np wrzuta.pl ?
Pozdrawiam
Medium |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
thorus 
|
Wysłany: 2010-04-24, 13:32 Odp: Janosik
|
|
|
Heh, no tak... nie przewidziałem, że Janosik faktycznie ma tyle oblicza
Oczywiście chodzi mi o nasz stary dobry serial, o czołówkę. Ten spokojny motyw, który fajnie brzmi nawet grany na czystych dźwiękach na harmonijce.
http://www.youtube.com/watch?v=k4KO7G2hMwQ
Mam taki tab:
5(6)(6)6(6)(7)65
(7)(6)(7)(6)65
5(6)7(7)(6)(7)65
(7)(6)(7)(6)65
5(6)(7)(6)6(5)64
(4)5(5)456(6)
Nie mniej jednak mi tam wogóle nie pasuje np. ta 2 i 4 linijka.
Ma ktoś lepszą propozycje? |
|
 |
|
 |
bodzio 
|
Wysłany: 2010-04-24, 18:42 Odp: Janosik
|
|
|
Ten tab co podałeś nie pasuje zbytnio do rytmu. Przyłączam się do prośby o lepszy Tab. |
|
 |
|
 |
thorus 
|
Wysłany: 2010-05-03, 23:12 Odp: Janosik
|
|
|
Medium - treść Twojego posta wskazywała na to, że masz możliwość wstawienia jakichś tabulatur, wrzucisz coś? |
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2010-05-04, 08:32 Odp: Janosik
|
|
|
Po kolei:
1. Poprosiłem Cię jedynie o uszczegółowienie jakiego utworu poszukujesz, bo napisałeś zbyt ogólnie.
2. Owszem, mógłbym się zająć rozpisaniem tabulatury, ale niestety nie mam zbyt dużo czasu i jeszcze kilka tabulatur do wprowadzenia zaległych które wcześniej obiecałem (już na wykończeniu) i nie chcę się podejmować.
3. Tak na zdrowy chłopski rozum - czemu sam się za to nie weźmiesz? Masz gorszy słuch niż ja? Masz coś, co w tym przeszkadza? Pierwsze swoje niedoskonałe jeszcze tabulatury pamiętam jak dziś. Od czegoś trzeba zacząć. Masz już support - tabulaturę, którą sam podałeś. Z doświadczenia wiem, że jak coś nie za bardzo pasuje pojawiają się półtony - trzeba je opanować, bo czy spisywanie tabulatury ze słuchu, czy późniejsze granie tego utworu i tak i tak będą potrzebne.
Pozdrawiam
Medium jako Wujek dobra rada. |
_________________ Są dwa piękna: piękno radości i piękno smutku. Wy ludzie Zachodu, wolicie pierwsze – my drugie. Bowiem piękno radości trwa nie dłużej niż lot motyla. A piękno smutku jest twardsze niż kamień. |
|
 |
|
 |
thorus 
|
Wysłany: 2010-05-04, 11:27 Odp: Janosik
|
|
|
Heh, bez nerw Pomyślałem, że masz rozpisane gdzieś już te i tamte wersje i wystarczy że podasz.
Słuch mam dobry, ale mało wprawy żeby przezucać to tak łatwo na kartke.
Może za jakiś czas uda mi się coś zmontować to się podziele wtedy napewno
Póki co pozdrawiam. |
|
 |
|
 |
#Medium 

|
Wysłany: 2010-05-04, 12:03 Odp: Janosik
|
|
|
Nie denerwowałem się ani trochę, jeśli to tak odebrałeś - przepraszam.
Taka rada przy przepisywaniu tabulatury na kartkę:
Przed opublikowaniem zagraj z tabulatury 3 razy. Dopiero jak wszystko będzie dobrze - udostepniaj. Pierwszą dużą tabulaturę ze słuchu którą opublikowałem poprawiałem z osiem razy i dopiero wtedy byłem zadowolony i tabulatura była w porządku.
Pozdrawiam
Medium |
|
 |
|
 |
Bilbo1103 

|
Wysłany: 2010-05-04, 13:56 Odp: Janosik
|
|
|
Według mnie ta tabulatura jest dobra, tylko opuściłbym 2. i 4. linijkę, jak dla mnie nie są one potrzebne. |
_________________ "Nie każde złoto jasno błyszczy..." |
|
 |
|
 |
thorus 
|
Wysłany: 2010-05-05, 00:36 Odp: Janosik
|
|
|
5(6)(6)6(6)(7)65
5(6)7(7)(6)(7)65
5(6)(7)(6)6(5)64
(4)5(5)4(5)5
Taka moja wersja. Pierwsze co udało mi się zagrać w życiu na harmonijce z pamięci i wogóle co pierwsze zagrałem to byli "sąsiedzi". A Janosik to moja pierwsza tabulatura ze słuchu, którą zapisałem, daję tu i jak wspomniał medium, pewnie jeszcze do poprawki będzie Myśle, że jest na pewno lepsze od tej pierwszej co dałem. |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): biciek |
|