Autor |
|
|
aeroarte
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 5 punkt(ów): cabandeyro, #minigunmen, kamilteau, Harry, #Felix |
|
|
#minigunmen
Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2010-04-11, 10:26 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Cacy. Dobry pomysł z tym przyspieszeniem. Wygląda jakbyś miał niesamowitą wprawę . Jeden wentyl chyba się odkleił ale podejrzewam, że to naprawiłeś. Ja chyba jakiegoś folkbluesa sobie tak zrobie. Możesz mi powiedzieć do czego może być podobny ten materiał z którego są wentyle? |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
|
|
|
cabandeyro
Mistrz Harmonijkowych Bitew
|
Wysłany: 2010-04-11, 11:06 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Świetny pomysł z tym filmem.Dzięki jeszcze raz i punkt za fachowe podejście do tematu. Możesz zdradzić tajemnice jak wykonałeś ten podświetlany stolik? bo widać że to bardzo przydatna sprawa i chyba nie tylko podczas wklejania wentyli? |
_________________ Cabandeyro's zawsze robią co chcą... |
|
|
|
|
aeroarte
|
Wysłany: 2010-04-11, 11:47 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Przyspieszyć musiałem z dwóch powodów .Jeden ,to czas filmu i powtarzające się 20 razy czynności ,a drugi ,to mój ''parkinson''
Musiałem to zrobić wczoraj, bo obiecałem, że w poniedziałek wyślę. Pierwsze podejście robiłem około 11, ale tak mi się trzęsły ręce, że nie dałem rady. Dopiero wieczorem, jak ochłonąłem trochę, zrobiłem całość. Stolik zrobiłem z marszu, bańka po rozpuszczalniku z żarówką samochodową zasilaną z prostownika, na wierzchu czarna samoprzylepna folia.
Pisałem kiedyś, że nadaje się folia z wafli familijnych - jutrzenki. Dzięki za punkty. |
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): laik |
|
#minigunmen
|
Wysłany: 2010-04-11, 12:02 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
No to chętnie sobie familijne kupię Zrobię test niedługo i dam znać co wyszło. |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
|
|
|
laik
|
Wysłany: 2010-04-11, 13:48 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
...a i ode mnie solidny PUNKT Jarku! Twoj "stolik" dziala jak kopiarka fotograficzna...prosta a jakze wspaniala idea! |
|
|
|
|
aeroarte
|
Wysłany: 2010-04-11, 14:55 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Pytacie mnie na PW, jak to gra. Gra super ! Podciągi same wychodzą. Można dosłownie śpiewać na jednym kanale. Grałem na XB-40 i mam porównanie. Ta Seydelka wypada zdecydowanie lepiej. Zachowuje brzmienie diatonika z dodatkową łatwością podciągów. XB-40 ma już bardziej chromatyczne brzmienie. Moje granie ograniczyło się tylko do próby, więcej pewnie powie zleceniodawca jak dojdzie do Niego harmonijka. |
|
|
|
|
cabandeyro
|
Wysłany: 2010-04-11, 15:39 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Jak dojdzie do mnie harmonijka obiecuję nagrać parę dźwięków linka do nagrania umieszczę w tym temacie. |
|
|
|
|
Harry
|
Wysłany: 2010-04-11, 21:42 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Kocham Cię aero To to o co pytałem
[ Dodano: 2010-04-11, 22:44 ]
A jest możliwość żebyś jeszcze zamieścił, choćby w formie zdjęć jak zrobić wentyle z familijnych?
[ Dodano: 2010-04-11, 22:47 ]
mozna gdzieś wentyle w polsce kupić ? |
|
|
cabandeyro
|
Wysłany: 2010-04-21, 07:15 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
tak jak obiecałem wcześniej poniżej link do filmiku, w którym słychać jak brzmi zawentylowana harmonijka. Wybaczcie potknięcia słowne i techniczne ale to dopiero mój pierwszy film
http://www.youtube.com/watch?v=lCWv9sF5LJg |
|
|
|
|
shusty
Wiek: 34 Posty: 436 Otrzymał 26 punkt(ów) Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2010-04-21, 16:38 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
[quote="cabandeyro"][ Dodano: 2010-04-11, 22:44 ]
A jest możliwość żebyś jeszcze zamieścił, choćby w formie zdjęć jak zrobić wentyle z familijnych?
[ Dodano: 2010-04-11, 22:47 ]
mozna gdzieś wentyle w polsce kupić ?[/quote]
chęcią też bym posłuchał odpowiedzi i wybaczcie, ale mam bardzo małe pojęcie co te wentyle nam dokładnie dają, bo znam tylko parę faktów. Z chęcią posłucham i uzupełnie wiedzę, po co wentyle, komu i na co ;] |
|
|
|
|
Harry
|
Wysłany: 2010-04-21, 18:15 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
można wentyle gdzieś kupić w polsce ? One more time |
|
|
#minigunmen
|
Wysłany: 2010-04-21, 19:00 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Aeroarte mówił, że można kupić wafle Familijne i precyzyjnie pociąć opakowanie |
|
|
|
|
Harry
|
Wysłany: 2010-04-21, 21:20 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
ale wentyle chyba są jakieś dwuwarstwowe ? |
|
|
#minigunmen
|
Wysłany: 2010-04-22, 20:04 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Od 1 do 4 tak, muszą być twardsze. Czyli 2 takie same kawałki folii z Familijnych, wierzchni krótszy. Sam to przetestuję jak tylko znajdę czas. |
|
|
|
|
slotly
|
Wysłany: 2013-04-28, 22:57 Odp: [Pytanie] Jak wkleić wentyle do diatonika
|
|
|
Ostatnio wymieniałem wentyle w Tombo. Polecam jako materiał folie do pieczenia ciasteczek z LIDLA.
Żona kupiła, ale nie zdążyła nic na niej upiec, bo została pocięta i przeznaczona do wyższych celów.
Folia się nazywa NON-STICK i jest pokryta Teflonem. Pojawia się w LIDLU z reguły przed świętami. Folia ta nie łapie wilgoci.
Problem w tym, że sprzedawana jest zwinięta dlatego trzeba wybierać z niej nie odkształcone i w miarę płaskie kawałki.
Pozdrawiam |
|
|
|
|