Autor |
|
 |
ma-rucha 
|
Wysłany: 2009-04-15, 22:33 [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
A więc zgodnie z tematem:
Pierwszym takim miejscem miał być (ale nie był bo stchórzyłem) Boeing 747 którym w wieku lat 15 wracałem z nudnych wakacji w USA. Tak się cieszyłem na powrót do domu, że planowałem z tej radości zagrać w samolocie hymn angielski (leciałem przez anglię).
A drugim takim miejscem jest sala weselna gdzie grałem 2 dni temu (na klawiszach). Na próbie wyciągnąłem Silver Stara i dmuchnąłem do mikrofonu. Zabrzmiał naprawdę potężnie i rasowo |
_________________ Nie ma że się nie da!!! |
|
 |
|
|
 |
#Maciekdraheim 

Wiek: 36 Posty: 3604 Otrzymał 296 punkt(ów) Skąd: Ciechocinek
|
Wysłany: 2009-04-16, 19:22 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Betonowe stanowisko strzelnicze na północnym wybrzeżu Francji, okolice Calais. Jaka piękna akustyka tam była! W pociągu też się grywało... Jak sobie przypomne inne ciekawe miejsca to jeszcze skrobne. |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
Harry 

|
Wysłany: 2009-04-20, 09:17 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Garaż pod tesco gdzie czekałem, mocno wkurzony, na spotkanie z dziewczyną, która posądzała mnie o zdradę;-) Rozładowałem emocje na graniu, parking był pusty bo były święta;-) godzina improwizacji:) Dobrze jest mieć muzykę;-) |
|
 |
jerriko 

|
Wysłany: 2009-04-20, 14:37 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Hall główny budynku Trybunału Konstytucyjnego... Może dlatego, że tam pracuję i autobus... |
_________________ Robota nie bar, ale musisz chodzić codziennie... |
|
 |
|
 |
ernestob
|
Wysłany: 2009-04-20, 18:28 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
hmmm autobus pełen ludzi fajnie jest jak ludzie cichną jak słyszą że ktoś gra .. ii ten przypływ adrenaliny |
|
 |
|
 |
Jarun 

|
Wysłany: 2009-04-20, 20:22 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
W pracy - na końcu magazynu aby nikt nie usłyszał , bo by krzyczeli że się obijam . Wena była silniejsza , musiałem chociaż kilka minutek |
|
 |
BG696 

Wiek: 33 Posty: 13 Otrzymał 4 punkt(ów) Skąd: Kazimierza Wielka
|
Wysłany: 2009-04-23, 20:39 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Przy Liceum mamy tzw. baraki, w których mamy niektóre lekcje. Poniewaz w piątki mam na 7.00 , a w barakach jestem o 6.40 to sobie gram dla otuchy ( oczywiście nikogo nie ma |
_________________ 766(6)6(7)7 |
|
 |
|
 |
Harry 

|
Wysłany: 2009-04-24, 07:49 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Haha Dziś mieliśmy warsztaty psychologiczne na dwóch godzinach lekcyjnych I jak opisywaliśmy co lubimy robić to powiedziałem, że grać na harmonijce i gitarze I Później poprosiły mnie panie psycholog No to zagrałem O dziwo - spytałem klasy czy chcą - i była mega pozytywna reakcja "Harry! Harry! Zagraj! " Mega-fajnie Myślałem, że nie lubią kiedy gram A tu zdziwko |
|
 |
Trojden 

|
Wysłany: 2009-04-24, 17:00 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Zatłoczona ulica to chyba standard. Jakieś dwa lata temu kupiłem pierwszą porządną harmonijkę (HOHNER marine Band w G) i nie mogłem wytrzymać i idąc ulicą Śniadeckich improwizowałem... Po Silver Starze to było coś byłem zdumiony jak łatwo mi się gra Ponad to czasem lubię grać w samochodzie kiedy stoję w korku a tych w Bydgoszczy jest bardzo dużo... Ludzie dziwnie się gapią przez szyby samochodów |
_________________ Gość, niech Blues będzie z Tobą ...
P.S. Każdy zalogowany zobaczy swój login w moim podpisie =P pozdrawiam
 |
|
 |
|
 |
marianwitek
|
Wysłany: 2009-06-04, 20:43 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Grałem nałogowo w czasie kierowania samochodem,wiele osób mnie rozpoznawało ale jak zacząłem jeździć z żoną to zaprzestałem, miała mnie dosyć,zaraz potem imitowałem granie na ustnej robiąc muszle i wydając dźwięki do muzyki z płyt.Też mi to przeszło bo nie miałem aprobaty żony.Wniosek nasuwa się sam , nasze kobiety nie przepadają za harmonijką.
[ Dodano: 2009-06-04, 22:01 ]
Przypomniałem sobie niezwykłe miejsce a mianowicie spotkanie anonimowych alkoholików w Strzyżowie.Gdy uruchomiłem organki sala zamilkła do takiej ciszy ,że poczułem się niby terapełtą , taki ważny.Gdy skończyłem ,oklaski zagrzmiały tak głośno jakbym zrobił coś niezwykłego a ja tylko zagrałem swoje.
[ Dodano: 2009-06-04, 22:13 ]
Wróciłem ok 30 lat temu , leżę pod łóżkiem piętrowym , metalowym w 3 -j kompanii i tam właśnie zacząłem próby z harmonijką.Pozostali wykonywali zbiorki na korytarzu a ja z obawy aby mnie kaprale nie zauważyli,schowany i narażony na kary grałem.Tu muzyka była silniejsza niż konsekwencje.Powstawała na granicy strachu i niepewności.Tak rodziła się moja pasja. |
|
 |
|
 |
Trojden 

|
Wysłany: 2009-06-05, 05:32 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Szczerze to ja bym się wk**wił, jakby żona mi nie pozwalała grać... Dlatego będę miał na uwadzę Twoje doświadczenia i jak z łaski swej jakaś Pani się trafi to będę ją "od małego" oswajał z moją harmoszką Niech sobie nie myśli, że jest najważniejsza No co? Harmoszkę znam dłużej, więc wieź jest silniejsza. |
_________________ Gość, niech Blues będzie z Tobą ...
P.S. Każdy zalogowany zobaczy swój login w moim podpisie =P pozdrawiam
 |
|
 |
|
 |
michu 

|
Wysłany: 2009-06-05, 07:58 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
[quote="Trojden"] Niech sobie nie myśli, że jest najważniejsza No co? Harmoszkę znam dłużej, więc wieź jest silniejsza. [/quote]
świetne |
_________________ Pozdrawiam |
|
 |
|
 |
Młynek 

Wiek: 56 Posty: 730 Otrzymał 68 punkt(ów) Skąd: Budapeszt
|
Wysłany: 2009-06-05, 09:06 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Ja w aucie ćwiczę overy (wożę w schowku starego Speciala, który jest już trochę sfatygowany i do gry na jamach się nie bardzo nadaje). Tylko, że ja to robię podczas jazdy na autostradzie pomiędzy Hranicami a Pragą. Złoty osiemdziesiąt na liczniku i harmoszka - to dopiero adrenalina Oczywiście nie gram cały czas, nie jestem idiotą - dmuchnę parę razy i odkładam. Ale i tak jest jazda, zwłaszcza, jak mnie zobaczy ktoś, kogo z dużą różnicą prędkości właśnie wyprzedzam. Zobaczyć jego minę - bezcenne. Za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card. |
_________________ "Skoro uważacie, że blues jest łatwą muzyką, to dlaczego tak niewielu go dzisiaj gra?" - B.B. King |
|
 |
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 punkt(ów): michu |
 |
Landerw 

|
Wysłany: 2009-06-05, 13:55 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
[b]Młynek[/b], jesteś hardcorem |
_________________ Podpis - dozwolona ilość znaków: 100 |
|
 |
|
 |
2xmarcin 

|
Wysłany: 2009-06-13, 16:23 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Może i mam zryty beret ale najbrdziej lubie grać na harmoszce siedząc na szczycie starego debu rosnącego w mojej okolicy, nocą i przy pełni. Niesamowity klimat. |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

|
Wysłany: 2009-06-13, 16:34 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
[quote="2xmarcin"]Może i mam zryty beret[/quote]
Nie bój żaby, granie na harmonijce jest chyba równoważne z posiadaniem zrytego beretu . Bo czy nie bardziej zryty jest jam przed budą z Kebabami? |
_________________ Blues is nothing but a good man feeling bad, thinking about the woman he once was with. |
|
 |
|
 |
mordrag 

|
Wysłany: 2009-06-13, 23:18 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Siedząc na prawie 30 metrowej skale na którą jedyna droga prowadzi po pionowej ścianie |
|
 |
robal 

|
Wysłany: 2009-06-16, 21:51 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
-w drodze do szkoły
-w drodze ze szkoły
-na przystanku autobusowym
-jadąc na rowerze
-pod Kieleckim Centrum Kultury (KCK)
-na korytarzu szkolnym
-nad stawem i w środku lasu (jednocześnie)
-na religijnym (a fuj) spotkaniu młodzieży, grając z 3 gitarami, zbierając pieniądze do czapki (których z resztą nie dostałem)
-w rezerwacie przyrody Kadzielnia (Kielce), grając na samym szczycie
Tylko tyle dałem radę sobie przypomnieć, biorąc pod uwagę, że dla mnie typowe miejsce gry na harmonijce to zacisze domowe z podkładem/z gitarą. |
|
 |
|
 |
#minigunmen 

Wiek: 37 Posty: 2769 Otrzymał 127 punkt(ów) Skąd: Kat, Ośw, Krak
|
Wysłany: 2009-06-18, 10:02 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
- kamernik pracowni sitodruku na akademii sztuk pięknych |
_________________ Naprawiam harmonijki! Reguluję pod overbending!- kontakt - PW albo GG albo mail. Paweł Pilnik Pilecki. |
|
 |
|
 |
djszopen 

|
Wysłany: 2009-06-24, 15:08 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Długo nie gram więc nie grałem w zbyt nietypowych miejscach jak narazie. Głównie to jak idę na pociąg sam to sobie gram. A z takich nietypowych to hmmm.. Parę razy mi się zdarzyło grać w kościele na mszy ze scholą miejscową. Ostatnio też coraz częściej wyjeżdżam rowerem pare(naście) kilometrów od domu i na łonie natury sobie grywam Fajne zagrywki przychodzą do głowy |
|
 |
|
 |
Burber 

|
Wysłany: 2009-06-24, 18:35 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Nawalony w 3 dupy, w tipi. |
_________________ Człowiek nieuzbrojony sprowadza na siebie wiele złego, w tym powszechną pogardę |
Ostatnio zmieniony przez Burber 2011-03-26, 13:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
 |
|
 |
kamilteau 

Wiek: 34 Posty: 1390 Otrzymał 76 punkt(ów) Skąd: Olsztyn/Offenburg
|
Wysłany: 2009-10-05, 16:26 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Dzisiaj wypróbowałem akustykę akademickiego Waschraumu (pomieszczenia w piwnicy, gdzie stoją pralka i suszarka do dyspozycji studentów). |
_________________ "Don't start me talking, I'll tell everything I know..."
 |
|
 |
|
 |
#Maciekdraheim 

|
Wysłany: 2009-10-05, 20:21 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Klawo! Masz darmową salkę prób! Wystarczy znaleźć czas, gdy nikt nie czeka na odwirowanie skarpet i można rżnąć do woli. |
|
 |
|
 |
Bugaj 
|
Wysłany: 2009-10-08, 13:29 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Ja standardowo ćwiczę w samochodzie stojąc w korkach godzinę co rano jak jadę do roboty, a drugą godzinę jak wracam (średnio czystych ćwiczeń wychodzi około 20 min w każdą stronę . Ostatnio ogrywałem sobie jeden z kawałków z repertuaru JJM (Marcelle & Marcel) zapomniałem zamknąć okna i dostałem brawa z okrzykami zachęty z samochodu obok :-). Wrażenie bezcenne. |
_________________ Och, gdyby tak wszyscy ludzie Mogli przeżyć taki jeden dzień. Gdy wolność wszystkich ludzi zbudzi I powie: "Idźcie tańczyć, to nie sen"... |
|
 |
|
 |
mazur 

|
Wysłany: 2009-10-08, 15:14 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
ja gram w drodze ze szkoły:) idąc przez park srednio 15-20min |
|
 |
|
 |
Lady_Stardust 
|
Wysłany: 2009-10-08, 19:25 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Z takich ciekawszych miejsc, lub raczej sytuacji, to granie na przystanku po ognisku z bezdomnym panem na wokalu który opowiadał bluesem swoją historię. ("Jestem bezdomy jeeee... jestem bezdomny ale wino daje mi siłę, je je jeeee").
Kiedyś w nocy grałam na Szewskiej w Krakowie i dostałam pastę do zębów ("Fajnie grasz, nie mam pieniędzy... ale masz pastę do zębów").
Nigdy nie zapomnę grania w Pagaju w Węgorzewie i jakiś 10 piw które dostałam od "fanów Ryśka".
W autobusie pan kierowca się na mnie wydarł, nie polecam.
Plus liczne mazurskie keje, przystanie, zakątki ale to już jest magia innego rodzaju.
Lubię |
|
 |
|
 |
kendi 

|
Wysłany: 2009-10-08, 21:02 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Szkolna toaleta, korytarz, zaplecze w sali od polskiego nawet nie wiecie jakie to cudowne miejsce |
_________________ Taniec Mahoniowych Tuńczyków! |
|
 |
|
 |
szymonov 

|
Wysłany: 2009-10-18, 18:22 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
ja gram zawsze jak ide na spacer z moim psem wszyscy sie tak na mnie dziwnie gapią |
|
 |
|
 |
murek91 
Wiek: 33 Posty: 10 Otrzymał 2 punkt(ów) Skąd: ok. Wrocławia
|
Wysłany: 2009-11-01, 18:54 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Raz grałem siedząc na chodniku pod jakimś blokiem na tzw. "trójkącie bermuckim" we wrocku (taka niezbyt miła dzielnica). Troche wygladałem jak menel i ale i tak było fajnie |
|
 |
|
 |
laik 
|
Wysłany: 2009-11-01, 20:05 Odp: [Ciekawostka] Nietypowe miejsce/okoliczności gry na harmoszce
|
|
|
Dziennie wychodze z moim Rockym 4-5 razy na spacer , wiec wykorzystuje....ludzmi sie nie przejmujac ale tez zbytnio sie moim popiskiwaniem nie afiszuje... |
|
|